Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of National Assembly of France
14 JUL 2023 9:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Ms. Yaël Braun-Pivet, President of the French National Assembly and the senior leadership of the Assembly, over lunch at her official residence, Hotel de Lassay in Paris, on 14 July 2023.
The two leaders highlighted the shared values of democracy, liberty, equality and fraternity. They discussed ways to further increase cooperation between the two Parliaments.
The French side expressed admiration for India's vast electoral process. Discussions also covered various pillars of the strategic partnership including trade and economy, environment, technology and culture. They also exchanged views on regional and global issues.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্সকী নেসেনেল এশেমব্লিগী প্রসিদেন্তগা উনখ্রে
14 JUL 2023 9:22PM by PIB Imphal
জুলাই ১৪,২০২৩দা পেরিসকী হোতেল দে লাসেদা, মহাক্কী ওফিসিএল য়ুমদা চাক্লেন অমা চামিন্নদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রান্সকী নেসনেল এশেমব্লিগী প্রসিদেন্ত য়েল ব্রাউন-পাইপেত অমসুং এশেমব্লিগী সেনিয়র লুচিংবশিং উনখ্রে।
লুচিংবা অনিনা গনতন্ত্রগী গুনশিং হায়বদি নিংতম্বা, মান্নবা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবগী মতাংদা ৱাফম কয়া খন্নখি। পর্লিয়ামেন্ত অনিগী মরক্তা মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা লম্বীশিংগী মতাংদা মখোয়না ৱারি শানখি।
ভারতকী পাক-চাউরবা মীখলগী থবকশিং ফ্রেঞ্চগী মাইকৈদগী থাগৎপা ফোঙদোকখি। ললোন-ইতিক, ইকোনোমি, অকোয়বগী ফিবম, তেক্নোলোজি অমসুং নাৎ য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা মতেং পীনবগী মতাংসু খন্নখি। লৈবাক অনিগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংসু মখোয়না খন্নখি।