প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইজীপ্তকী রাস্ত্রপতিগা উনবা
25 JUN 2023 7:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু আরব রিপব্লিক ওফ ইজীপ্তকী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী অবদেল ফত্তাহ অল-সিসিনা ২০২৩গী জুন ২৫দা অল-ইত্তিহাদিয়া পেলেসদা ওকখ্রে।
লুচিংবা অনি অদুনা ২০২৩গী জনুৱারীদা রপব্লিক দে সেলেব্রেশনদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা রাস্ত্রপতি সিসিনা ভারত্তা লাক্লম্বা অদুবু নিংশিংখি, অমসুং লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরিদা খুমাং চাউশিল্লক্লিবা অসিবু তরাম্না ওকখি। মখোয়না ইজীপ্তকী কেবিনেত্তা নৌনা লিংখৎপা ‘ইন্দিয়া য়ুনিৎ’ অদুনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা তেংবাং পীনবগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি।
লুচিংবশিং অদুনা মরু ওইনা ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজী, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী, রিন্যুৱেবল ইনর্জী, এগ্রিকলচর, হেল্থ, কলচর অমসুং মীশিংগী মরক্তা লৈরিবা মরি, হায়রিবা লমশিং অসিদা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা পার্তনরশিপ অদুবু হেন্না চেৎশিনহন্নবগী মতাংদা খন্নখি।
প্রধান মন্ত্রী অমসুং রাস্ত্রপতি সিসিনশু ফুদ অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতী, মহৌশাগি অইং-অশাদা লাক্লিবা অহোংবা অমসুং গ্লোবল সাউথকীদমক্তা অমত্তা ওইবা খোঞ্জেল অমা লৈবগী তঙাইফদবা হায়রিবা ৱাফমশিং অসিবু পল্লদুনা, জি.-২০দা মখাতানা তেংবাং পীননবগী মতাংদশু খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা জি.২০ লুচিংবশিংগী মীফমগীদমক্তা ২০২৩গী সেপ্তেম্বরদা নই দিল্লীদা রাস্ত্রপতি সিসিবু তরাম্না ওক্নবগীদমক্তা খৌরাংনা ঙাইরি।
লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরি অসিবু “স্তরেতেজিক পার্তনরশিপ”তা ওন্থোক্নবা লুচিংবা অনি অসিনা য়ানা ৱারোল অমা খুৎয়েক পীনখি। এগ্রিকলচর, আর্কিয়োলোজী অমসুং এন্তিক্বিতীশিং অমসুং কম্পিতিশন লোগী লমদা এম.ও.য়ু. অহুমশু খুৎয়েক পীনখ্রে।
ইজীপ্তকী প্রধান মন্ত্রী, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী মোস্তাফা মদবোলী অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র কবিনেত মন্ত্রীশিংনা শরুক য়াখি। ভারতকী মাইকৈদগী, ই.এ.এম., এন.এস.. অমসুং সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংনা শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of Egypt
25 JUN 2023 7:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was received by the President of the Arab Republic of Egypt, H.E. Mr. Abdel Fattah Al-Sisi at Al-Ittihadiya Palace on 25 June 2023.
The two leaders warmly recalled the State Visit of President Sisi as the Chief Guest at the Republic Day celebrations in January 2023, and welcomed the momentum it has imparted to bilateral relations. They agreed that the newly established ‘India Unit’ in Egyptian Cabinet was a useful tool in steering bilateral collaborations.
The leaders discussed ways to further deepen the partnership between the two countries, particularly in areas like trade and investment, information technology, defence and security, renewable energy, agriculture, health, culture and people to people ties.
Prime Minister and President Sisi also discussed further cooperation in G-20, highlighting the issues of food and energy insecurity, climate change and the need for Global South to have a concerted voice. Prime Minister looked forward to welcoming President Sisi in New Delhi in September 2023 for the G20 Leaders Summit.
An agreement to elevate the bilateral relationship to a "Strategic Partnership" was signed by the to leaders. Three MoUs in the fields of Agriculture, Archaeology & Antiquities and Competition Law were also signed.
Prime Minister of Egypt, H.E. Mr. Mostafa Madbouly and a number of other senior Cabinet Ministers were present. From the Indian side, EAM, NSA and senior officials were present.