হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্র হকশেল মন্ত্রী, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা গুজরাত্তা সাইক্লোন বিপর্জোয়’গী মতাংদা লৌখৎলিবা চেকশিন-থৌরাংশিং অদুবু য়েংশিনখ্রে
সাইক্লোনদগী চেকশিন-থৌরাং লৌখৎনবগীদমক্তা গুজরাতপু কেন্দ্রদগী তেংবাং পীরগনি হায়না থাজবা পীরকখ্রে
সাইক্লোনগী ফিভম অসি রাজ্যশিং অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী রিজনেল ওফিসশিংগা খুৎশম্নদুনা য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি
সেন্ত্রেল মেদিকেল ক্বিক রেসপোন্স তীমশিংবু স্তেন্দবাইদা থম্লি
13 JUN 2023 3:04PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রী, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা ঙসি গুজরাতকী ভুজতা গুজরাতকী হকশেল মন্ত্রী, শ্রী রুশিকেশ গনেশভাই পতেলগা লোইননা সাইক্লোন বিপর্জোয়’গী মতাংদা কেন্দ্র অমসুং গুজরাত রাজ্যগী এদমিনিস্ত্রেশননা লৌখৎখিবা চেকশিন-থৌরাংগী পাম্বৈশিং অদুবু য়েংশিনখ্রে।
সাইক্লোন বিপর্জোই, “য়াম্না কনবা সাইকোনিক স্তোর্ম” অমা ওইরিবা, অসি জুন ১৫দা গুজরাতকী সমুদ্র খোংবানদা য়ৌরকপা য়ানা লৈরি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ৱেস্তর্ন কোস্তকী রাজ্যশিংগী রিজনেল ওফিসশিংদা (গুজরাত য়াওনা) রাজ্যশিং অদুদা সাইক্লোনগীদমক্তা চেকশিন-থৌরাং লৌখৎপদা মথৌতাবা মতেং খুদিংমক পাংনবা য়াথং পীরকপগা লোইননা লেপ্তনা পাউ-ই ফাওনরি। হৌজিক ফাওবদা, অসিগুম্বা অমত্তা হকশেল মন্ত্রালয়দা অসিগুম্বা রিক্বেস্ত অমত্তা পাউ ফাওরকখিবা লৈত্রি।
মল্তি-দিসিপ্লিনরী ওইবা সেন্ত্রেল ক্বিক রেসপোন্স মেদিকেল তীম তরুক [নই দিল্লীগী দা. আর.এম.এল. হোসপিতাল; নই দিল্লীগী এল.ঐচ.এম.সি.; নই দিল্লীগী সবদর্জং হোসপিতাল; এ.আই.আই.এম.এস. (নই দিল্লী); এ.আই.আই.এম.এস. (জোধপুর); এ.আই.আই.এম.এস. (নাগপুর) তশিল্লকপা তীম] অসি ইমর্জেন্সী কিয়র অমসুং সর্বিসশিং পীনবগীদমক্তা মথৌ তারকপা মতমদা দিপ্লোই তৌনবগীদমক্তা শেম-শাদুনা থম্লি। মসিগী মথক্তা বেঙ্গলুরুগী নিমহান্সতগী তীমশিংশু শোকহল্লবা মীশিং অদুদা সাইকোলোজিকেল কিয়র অমসুং ঐদ পীনবগীদমক্তা স্তেন্দবাইদা থম্লি।
রাজ্য খুদিংমক্তা ইন্তিগ্রেতেদ দিজীজ সর্ভিলেন্স প্রোগ্রাম (আই.দি.এস.পি.)দা সাইক্লোনগী মতুংদা লাইচৎ লাক্কদবা লাইনাশিং থোরক্তনবা মতম চানা খঙদোক্নবগীদমক্তা রাজ্য/জিলাগী সর্ভিলেন্স য়ুনিৎশিংগী খুত্থাংদা পোস্ত দিজাস্তর দিজীজ-সর্ভিলেন্স পাংথোক্নবা থবক শিন্নখ্রে।
কেন্দ্র হকশেল মন্ত্রালয়না সাইক্লোনগী ফিভম অদুবু য়াম্না খুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং হেল্থ ইমর্জেন্সীশিংগীদমক্তা শেম-সানবগীদমক্তা মথৌ তাবা চেকশিন-থৌরাংগী পাম্বৈশিং পুম্নমক লৌখৎলি।

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Minister Dr. Mansukh Mandaviya reviews preparedness measures on Cyclone ‘Biparjoy’ in Gujarat
Assures Central Assistance to Gujarat for cyclone preparedness
Cyclone situation being closely monitored in conjunction with States and regional offices of MoHFW
Central Medical Quick Response Teams kept on standby
13 JUN 2023 3:04PM by PIB Delhi
Union Minister of Health and Family Welfare, Dr. Mansukh Mandaviya reviewed the preparedness measures being taken by the Centre and Gujarat state administration on cyclone ‘Biparjoy’ with Shri Rushikesh Ganeshbhai Patel, Health Minister of Gujarat at Bhuj, Gujarat today.
Cyclone Biparjoy, a “very severe cyclonic storm”, is expected to cross the Gujarat coast on June 15.
The Ministry of Health and Family Welfare is in continuous communication with its Regional Offices in all States of the Western Coast (including Gujarat) with instructions to provide requisite support to the States in their preparedness for the cyclone. So far, no such request has been communicated to the Health Ministry.
Six multi-disciplinary Central Quick Response Medical Teams [pooled in from Dr. RML Hospital, New Delhi; LHMC, New Delhi; Safdarjung Hospital, New Delhi; AIIMS (New Delhi); AIIMS (Jodhpur) and AIIMS (Nagpur)] are kept ready to be mobilised in the event of any requirements for the same for providing emergency care and services. Besides, teams from NIMHANS, Bengaluru are also on standby to provide psychosocial care and aid to the any affected population.
The Integrated Disease Surveillance Programme (IDSP) in all States have been tasked to conduct post disaster disease-surveillance through the State/district surveillance units for timely detection of any disease outbreak of any epidemic prone diseases in the aftermath of cyclone. In case of any logistic requirement by the States, M/s HLL Lifecare Ltd. has been tasked with supply of the same.
Union Health Ministry continues to closely monitor the cyclone situation and is taking all necessary measures to be prepared for any health emergencies.