শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা থাগী ওইবা লুপা করোর ৫৯,১৪০ দিভোল্যুশন অদুগা চাংদম্নবদা তেক্স দিভোল্যুশনগী অহুমশুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা লুপা করোর ১,১৮,২৮০ থাদোকখ্রে
12 JUN 2023 2:06PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা থাগী ওইবা লুপা করোর ৫৯,১৪০ দিভোল্যুশন অদুগা চাংদম্নবদা তেক্স দিভোল্যুশনগী অহুমশুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা ২০২৩গী জুন ১২দা লুপা করোর ১,১৮,২৮০ থাদোকখ্রে।
রাজ্যশিংদা ২০২৩গী জুন থাদা পীগদবা রেগুলর ইনস্তোলমেন্ত অদুগী মথক্তা এদভান্স ইনস্তোলমেন্ত অমশু রাজ্যশিংদা মখোয়গী কেপিতল স্পেন্দিং খংজেল য়াংখৎহন্নবা, মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাং/ য়াইফ-থৌরাংগা মরি লৈনবা চাদিংশিংদা শেল থাধনবা অমসুং মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং/স্কীমশিংগীদমক্তা রিসোর্সশিং ফংহন্নবা খাইথখ্রে।
রাজ্যগী মতুং ইন্না থাদোকখিবা শেনফমশিং অদু মখাগী তেবল অসিদা পীরি:
রাজ্যগী মতুং ইন্না জুন ২০২৩গীদমক্তা বুনিয়ন তেক্স অমসুং দ্যুতীশিংগী নেত প্রোসীদশিং য়েন্থোকপা
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
অপুনবা (₹ করোর)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৭৮৭
২
অরুনাচল প্রদেশ
২০৭৮
৩
অসাম
৩৭০০
৪
বিহার
১১৮৯৭
৫
ছত্তিসগর
৪০৩০
৬
গোৱা
৪৫৭
৭
গুজরাত
৪১১৪
৮
হরিয়ানা
১২৯৩
৯
হিমাচল প্রদেশ
৯৮২
১০
ঝারখন্দ
৩৯১২
১১
কর্নাতকা
৪৩১৪
১২
কেরলা
২২৭৭
১৩
মধ্য প্রদেশ
৯২৮৫
১৪
মহারাস্ত্র
৭৪৭২
১৫
মনিপুর
৮৪৭
১৬
মেঘালয়
৯০৭
১৭
মিজোরাম
৫৯১
১৮
নাগালেন্দ
৬৭৩
১৯
ওরিশা
৫৩৫৬
২০
পঞ্জাব
২১৩৭
২১
রাজস্থান
৭১২৮
২২
সিক্কিম
৪৫৯
২৩
তামিল নাদু
৪৮২৫
২৪
তেলঙ্গনা
২৪৮৬
২৫
ত্রিপুরা
৮৩৭
২৬
উত্তর প্রদেশ
২১২১৮
২৭
উত্তরাখন্দ
১৩২২
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮৮৯৮
পুল্লপকী অপুনবা
১১৮২৮০

Ministry of Finance
Central Government releases ₹1,18,280 crore as 3rd instalment of tax devolution to State Governments as against normal monthly devolution of ₹59,140 crore
12 JUN 2023 2:06PM by PIB Delhi
The Union Government has released 3rd instalment of tax devolution to State Governments amounting to ₹1,18,280 crore on 12th June, 2023, as against normal monthly devolution of ₹59,140 crore.
One advance instalment in addition to the regular instalment due in June 2023 is being released to States to enable them to speed up capital spending, finance their development/ welfare related expenditure and also to make available resources for priority projects/ schemes.
State-wise breakup of amounts released is given below in the table:
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for June 2023
Sl. No
Name of State
Total (₹ Crore)
1
ANDHRA PRADESH
4787
2
ARUNACHAL PRADESH
2078
3
ASSAM
3700
4
BIHAR
11897
5
CHHATTISGARH
4030
6
GOA
457
7
GUJARAT
4114
8
HARYANA
1293
9
HIMACHAL PRADESH
982
10
JHARKHAND
3912
11
KARNATAKA
4314
12
KERALA
2277
13
MADHYA PRADESH
9285
14
MAHARASHTRA
7472
15
MANIPUR
847
16
MEGHALAYA
907
17
MIZORAM
591
18
NAGALAND
673
19
ODISHA
5356
20
PUNJAB
2137
21
RAJASTHAN
7128
22
SIKKIM
459
23
TAMIL NADU
4825
24
TELANGANA
2486
25
TRIPURA
837
26
UTTAR PRADESH
21218
27
UTTARAKHAND
1322
28
WEST BENGAL
8898
Grand Total
118280