Prime Minister's Office
PM inaugurates first-ever National Training Conclave
It is the responsibility of all government servants to increase faith of people in the government system: PM
Training should nurture potential of officials as well as inculcate whole of government approach and spirit of Jan Bhagidari: PM
Old approach where posting in training institutions was seen as punishment posting is changing: PM
Discussing vertical and horizontal silos, PM exhorted officials to break the shackles of hierarchy while seeking out those with experience
Karmayogi Mission seeks to improve the orientation, mindset and approach of the government personnel so that they feel content and happy, and as a by-product of this improvement, the governance system will improve organically: PM
11 JUN 2023 6:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the first-ever National Training Conclave at the International Exhibition and Convention Centre, Pragati Maidan, New Delhi.
Prime Minister's address was replete with many anecdotes and stories emanating from his rich political and administrative experience. By giving such examples in his address, he emphasised the importance of aspects like service orientation of government work, ownership in realising the aspirations of common man, need to break hierarchy and using experience of every person in organisation, importance of Jan Bhagidari, the zeal to improve and innovate the system, among other things. He added that the training modules should be oriented and developed such that these aspects are inculcated in the government officials.
Discussing his experience of earlier serving as CM and later as PM, Prime Minister underlined that the government has never lacked talented, dedicated and committed officials. He said that just like the institution of the Army has built impeccable credibility in the eyes of public, it is the responsibility of all government servants to further increase the faith of people in the government system.
Prime Minister said that training should also inculcate a whole of government approach, adding that all efforts must be made to nurture the potential of the officials. He also emphasised that the old approach where posting in the training institutions was seen as punishment posting is changing. He said that training institutes are one of the most important places as they nurture the personnel who work in government for many decades.
Prime Minister also discussed the vertical and horizontal silos and the shackles of hierarchy, exhorting officials to overcome them to seek out those with experience, regardless of hierarchy.
Prime Minister emphasised that training should inculcate the importance of Jan Bhagidari in every government servant. Explaining this to the audience, he credited the success of Swachh Bharat Mission, Aspirational Districts Programme, Amrit Sarovar and the substantial share of India in digital payments in the world, to Jan Bhagidari.
Prime Minister said that training is for every level and for everyone, and in this sense, the iGOT Karmayogi platform has brought about a level playing field as it provides opportunities to everyone for training. He said that iGOT Karmayogi registration crossing the 10 Lakh user base mark shows that people in the system are keen to learn. He added that Karmayogi Mission seeks to improve the orientation, mindset and approach of the government personnel so that they feel content and happy, and as a by-product of this improvement, the governance system improves organically.
He wished all participants of the conclave the best for the day-long deliberations and suggested them to come up with actionable inputs which will help in improving training infrastructure in the country. He also suggested making an institutional mechanism for organising the Conclave at regular intervals.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না খ্বাইদগী অহানবা নেস্নেল ত্রেনিং কনক্লেব হৌদোকখ্রে
সরকারগী সীস্তেমদা মীয়ামগী থাজবা হেনগৎহনবা হায়বসি সরকারগি কর্মচারি খুদিংমক্কী মথৌদাংনি: পি.এম.
ত্রেনিং তৌবনা ওফিসিয়েলশিংগী পোতেন্সিয়েল হেনগৎহনবদা নত্তনা মপুং ফাবা সরকার অমা ওইহনবগী খোংথাং অমসুং জন ভাগিদারিগী ৱাখল্লোন অসি থমহননি: পি.এম.
ত্রেনিং ইনস্তিত্যুশনশিংদা পোস্তিং থাববু শাজাই পীবগী পোস্তিং অমা ওইনা উরম্বা হান্নগী অরিবা এপ্রোচ অদু ওল্লক্লে: পি.এম.
ভর্তিকেল অমসুং হোরাইজোন্তেল সাইলোশিংগী মতাংদা খন্নরদুনা, পি.এম.না হৈরার্কীগী য়োৎলহিং থাংবা অদুবু থুগাইদুনা এক্সপরিয়েন্স লৈবশিং অদুবু ওইনা থিনবা হায়খি
কর্ময়োগী মিসনগী পান্দমদি সরকারগী কর্মচারিশিংগী ওরিয়েন্তেশন, মাইন্দসেত অমসুং এপ্রোচ অদুবু ফগৎহনবনি, মসিনা মখোয়বু অপেনবা ফাওহনগনি অমসুং হরাওহনগনি, অমসুং ফগৎলকপা অসিনা মরম ওইরগা, গোবর্নেন্স সীস্তেমবু য়াম্না ওরিং চুম্না ফগৎহল্লগনি: পি.এম.
11 JUN 2023 6:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী প্রগতি মাইদানগী ইন্তর্নেস্নেল একজিবিশন অমসুং কনভেন্সন সেন্তরদা খ্বাইদগী অহানবা নেস্নেল ত্রেনিং কনক্লেব হৌদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ৱারোল অদুদা মহাক্কী য়াম্লবা পোলিতিকেল অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিব এক্সপরিয়েন্স অদুদগী অতেনবা নুংঙাইরবা থৌদোকশিং অমসুং ৱারি কয়া অমনা পিক থন্না বাওরি। মহাক্না ৱা ঙাংবা মতমদা অসিগুম্বা খুদমশিং অসি পীদুনা, মহাক্না সরকারগী থবক্কী সর্বিস ওরিয়েন্তেশন, মীচম প্রজা অনিংবা-অপাম্বশিংবু নিংবা থুংহনবা হায়বসি ইশাগীনি হায়না খনবা, হৈরার্কী থুগাইবগী তঙাইফদবা অমসুং ওর্গনাইজেশন অসিদা লেরিবা মীপুম খুদিংমক্কী এক্সপরিবেন্স অদুবু শিজিন্নবা, জন ভাগিদারিগী মরু ওইবা, সীস্তেম অসিবু ফগৎহন্নবা অমসুং ইন্নোভেত তৌনিংবগী ঈথিলগী মতাংদা মরু ওইবা থমদুনা ঙাংখি। ত্রেনিং ওদভুলশিং অসি সরকারগী ওফিসিয়েলশিংদা ফাওহন্নবা অসিগুম্বা এসপেক্তশিং অসিবু মাইওন চুমগদবনি অমসুং দেবেলপ তৌগদবনি হায়না মহাক্না মখা তারকখি।
মহাক্না মমাংদা সি.এম. ওইরিঙৈ অমসুং পি.এম. ওইরবা মতুংদা মহাক্কী এক্সপরিয়েন্সশিং অদুগী মতাংদা খন্নরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা পল্লকখি মদুদি সরকার অসিনা কৈদৌনুংদা হৈথোই-শিংথোইরবা, পুকচেল শেংবা অমসুং থবক্তা কত্থোক্লবা ওফিসিয়েলশিংগী অৱাৎপা লৈখিদে। মহাক্না হায়খি মদুদি আর্মীগী ইনস্তিত্যুশন্না মীয়ামগী মফমদা অমকপা লৈত্রবা শক্তম অমগী থাজবা পীরিবা অদুগুম্না সরকারগী কর্মচারিশিংনা সরকারগী সীস্তেমদা মীয়ামগী থজববু মখাতানা হেনগৎহনবা হায়বসি মখোয়গী মথৌদাংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ত্রেনিং অসিনা মপুং ফাবা সরকার অমগী ৱাখল্লোন পোকহনগদবনি, অদুগা ওফিসিয়েলশিং অদুগী পোতেন্সিয়েল হেনগৎহন্নবা হোৎনবা য়াবা পুম্নমক হোৎনগদবনি হায়নসু হায়রকখি। মহাক্না ত্রেনিং ইনস্তিত্যুশনশিংদা পোস্তিং থাববু শাজাই পীবগী পোস্তিং অমা ওইনা উরম্বা হান্নগী অরিবা এপ্রোচ অদুগী মতাংদশু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ত্রেনিং ইনস্তিত্যুতশিং অসি দিকেদ কয়া অমা সরকারগী থবক তৌরিবা কর্মচারিশিংবু শেমগৎলিবা খ্বাইদগী মরুওইবা মফমশিংগী মনুংদা অমনি হায়না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভর্তিকেল সাইলোশিংগী অমসুং হৈরার্কীগী য়োৎলহিং থাংবা অদুগী মতাংদশু খন্নখি, মহাক্না হায়রিবশিং অসিবু নমথদুনা হৈরার্কী য়েংদনা, এক্সপরিয়েন্স লৈবশিং অদুবু ওইনা থিনবা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্রেনিংনা সরকারগী কর্মচারি খুদিংমক্তা জন ভাগিদারিগী মরু ওইবশিং অসি ফাওহনগদবনি হায়না হায়খি। মহাক্না মীয়ামদা মসিগী মতাংদা খঙহল্লদুনা, মহাক্না স্বচছ ভারত মিসন, এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্তশিংগী প্রোগ্রাম, অমৃত সরোৱর অমসুং মালেম অসিদা দিজিতেল পেমেমন্তকী লমদা ভারতনা মপুং ওইনা শরুক য়াবা ঙম্লিবা অসি জন ভাগিদারিনা মরম ওইরগনি হায়না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ত্রেনিং আয়বসি থাক খুদিংমক্কীনি অমসুং মীপুম খুদিংমক্কীনি অমসুং মসিগী মতাংদা, আই.জি.ও.তি. কর্ময়োগি প্লেতফোর্মনা লেং মান্নবা প্লেয়িং ফীল্দ অমা পুরক্লে, মরমদি মসিনা মিপুম খুদিংমক্কী ত্রেনিং তৌবগী খুদোংচাবা পীরি। মহাক্না হায়খি মদুদি আই.জি.ও.তি. কর্ময়োগি রেজিস্ত্রেশন তৌবা বুজরশিংগী মশিং লাখ ১০ হেনকিবা অসিনা তাক্লিবসি শীস্তেম অসিদা লৈরিবা মীশিংনা খঙশিনবা-তমশিনবা পাম্লি হায়বনি। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি কর্ময়োগি মিসন অসিগগী পান্দমদি সরকারগী কর্মচারিশিংগী ওরিয়েন্তেশন, মাইন্দসেত অমসুং এপ্রোচ অদুবু ফগৎহনবনি, মসিনা মখোয়বু অপেনবা ফাওহনগনি অমসুং হরাওহনগনি, অমসুং ফগৎলকপা অসিনা মরম ওইরগা, গোবর্নেন্স সীস্তেমবু য়াম্না ওরিং চুম্না ফগৎহল্লগনি
মহাক্না কনক্লেব অসিদা শরুক য়ারিবা পার্তিসিপেন্ত পুম্নমক্তা নোংমা চুপ্না পাংথোকপা খন্ন-নৈনবগী থৌরম অসিগীদমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং লৈবাক অসিদা ত্রেনিং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবদা মতেং পাংগদবা থবক ওইনা পাংথোকপা য়াবা ইনপুৎশিং পুথোরক্নবা পাউতাক কয়া পীখি। মহাক্না কনক্লেব অসিবু তাঙ্কক নাইনা শিনবা য়ানবা ইনস্তিতভস্নেল মেকানিজম অমা পুথোরক্নবশু হায়খি।