Ministry of Education
Ministry of Education organises Janbhagidari events across the country in run up to G20 4th Education Working Group meeting at Pune
1.53 crore persons including 1.19 crore students and 13.9 lakh teachers from 5.01 lakh schools, 19.5 lakh people from community participated in Janbhagidari activities till Day 9
Janbhagidari events will create awareness & generate a sense of pride among various stakeholders about G-20, NEP & FLN
10 JUN 2023 5:45PM by PIB Delhi
Guided by the vision of the Prime Minister Shri Narendra Modi for encouraging active participation of people as the central focus of India’s G20 Presidency, Ministry of Education is organizing a series of activities & programs aiming at promoting & endorsing the theme of “Ensuring Foundation Literacy and Numeracy (FLN)” especially in the context of blended learning.
Pursuant to this objective, Ministry of Education in partnership with all States & UTs is holding Janbhagidari events throughout the country to create awareness & generate a sense of pride among various stakeholders like students, teachers, parents & community as a whole, about G-20, National Education Policy & FLN. In this context, a lot of activities including workshops, exhibitions, seminars and conferences have been planned from 1st to 15th June, 2023. The events would be widely organized all across the country at State, District, Block, Panchayat and school level to involve people from all strata of life.
The Janbhagidari event would lead up to the main event i.e. 4th Education Working Group (4th EdWG) discussion at Pune, Maharashtra between 19th to 21st June 2023 and culminate with the Education Ministerial meeting on 22nd June 2023.
A schedule of the events being organized by the Ministry is as under:
• Janbhagidari events on awareness about G20, NEP, FLN in all schools – 1st to 15th June, 2023.
● Exhibition to showcase the best practices in the field of school education, higher education and skill education from 17th to 22nd June, 2023 at Pune, Maharashtra.
• 2-day National Conference on Foundation Literacy and Numeracy on 17th and 18th June, 2023.
The entire program of Jan Bhagidarihas become a roaring success , and has already witnessed a total participation of 1.53 crore including 1.19crore students and 13.9 lakh teachers from 5.01 lakh schools, 19.5 lakh people from community till Day 9, which is not only unprecedented but also reflects a high level of interest and engagement among masses.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এজুকেসন মন্ত্রালয়না পুনেদা জি20 এজুকেসন ৱার্কিং গ্রুপ মীফমগীদমক লৈবাক পুম্বদা জনভাগিদারি থৌরমশিং শিন-লাংলি
স্কুল লাখ ৫.০১দগী মহৈরোই করোর ১.১৯ অমসুং ওজা লাখ ১৩.৯, কম্যুনিতীদগী মীওই লাখ ১৯.৫ য়াওনা মীওই করোর ১.৫৩না নুমিৎ ৯ ফাওবদা জনভাগিদারি এক্তিবিতীশিংদা শরুক য়াখ্রে
জনভাগিদারি থৌরমশিংনা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা জি-20, এন.ই.পি. অমসুং এফ.এল.সি.গী মরমদা এৱারনেস পীরগনি অমসুং প্রাইদকী সেন্স অমা জেনরেত তৌগনি
10 JUN 2023 5:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েদা লমজিংদুনা ভারতকী জি20 প্রসিদেন্সীগী সেন্ত্রেল ফোকসতা মীয়াম্না এক্তিব ওইনা শরুক য়াবা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক এজুকেসন মন্ত্রালয়না অখন্ননা ব্লেন্দেদ লর্নিংগী কন্তেক্সতা “এন্স্যুরিং ফাউন্দেসন লিতরেসী এন্দ ন্যুমরেসী (এফ.এল.এন.)”গী থীমবু প্রমোতিং অমসুং এন্দোর্সিংদা পান্দম থম্দুনা এক্তিবিতীশিং অমসুং প্রেগ্রামশিংগী পরিং অমা শিন-লাংলি।
পান্দম অসিগী তুংইন্না এজুকেসন মন্ত্রালয়না রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কা চৎমিন্নদুনা জি-20, নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অমসুং এফ.এল.সি.গী মরমদা মহৈরোইশিং, ওজাশিং, মমা-মপাশিং অমসুং কম্যুনিতীগুম্বা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা এৱারনেস পীনবা অমসুং প্রাইদকী সেন্স অমা জেনরেত তৌনবা লৈবাক পুম্বদা জনভাগিদারি থৌরমশিং পাংথোক্লি। মসিগী মনুং চন্না ২০২৩গী জুন ১দগী ১৫ ফাওবা ৱার্কশোপশিং, একজিবিসনশিং, সেমিনারশিং অমসুং কনফরেন্সশিং যাওনা এক্তিবিতী কয়া অমা প্লান তৌরি। কাংলুপ খুদিংগী মীওইশিংবু মসিদা শরুক য়াহনবা ঙমহন্নবা থৌরমশিং অসি লৈবাক পুম্বদা রাজ্য, জিলা, ব্লোক, পঞ্চায়ত অমসুং স্কুলগী থাক্তা পাক শন্না শিন-লাংগনি।
জনভাগিদারী থৌরম অসি ২০২৩গী জুন ১৯দগী ২১ ফাওবগী মরক্তা মহারাস্ত্রগী পুনেদা মরুওইবা থৌরম হায়বদি ৪শুবা এজুকেসন ৱার্কিং গ্রুপকী খন্ন-নৈনবদা মকোক চিংগনি অমদি ২০২৩গী জুন ২২দা এজুকেসন মিনিস্ত্রিয়েল মীফমগা লোয়ননা লোইশিনগনি।
মন্ত্রালয়না শিন-লাংলিবা থৌরমশিংগী স্কেদ্যুল মখাদা লৈরে:
• স্কুল পুম্নমক্তা জি-20, এন.ই.পি. অমসুং এফ.এল.সি.গী মরমদা এৱারনেসতা জনভাগিদারী থৌরম – ২০২৩গী জুন ১দগী ১৫ ফাওবা।
স্কুল এজুকেসন, হায়র এজুকেসন অমসুং স্কিল এজুকেসনগী লমদা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং উৎনবা একজিবিসন মহারাস্ত্রগী পুনেদা জুন ১৭দগী ২২ ফাওবা।
• ২০২৩গী জুন ১৭ অমসুং ১৮দা ফাউন্দেসন লিতরেসী এন্দ ন্যুমরেসীদা নুমিৎ ২গী নেস্নেল কনফরেন্স।
জন ভাগিদারীগী প্রোগ্রাম পুম্বা চাউনা মায় পাকপা অমা ওইরে, অমদি স্কুল লাখ ৫.০১দগী মহৈরোই করোর ১.১৯ অমসুং ওজা লাখ ১৩.৯, কম্যুনিতীদগী মীওই লাখ ১৯.৫ য়াওনা মীওই করোর ১.৫৩না নুমিৎ ৯ ফাওবদা শরুক য়াখ্রে, মদু মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা খক্তা নত্তনা মীয়ামগী মরক্তা অৱাংবা থাক্কী ইন্তরেস্ত অমসুং এঙ্গেজমেন্তসু মমী তারি।