য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ভারত সরকারনা ০৩.০৫.২০২৩ অমসুং মসিগী মতুং তারকপদা মনিপুর রাজ্যদা থোকখিবা হিংশাগী থৌদোকশিং অদুবু থিজিন্নবা কমিসন্স ওফ ইনক্বাইরী এক্ত, ১৯৫২গী মখাদা কমিসন ওফ ইনক্বাইরী অমা ফম্নবা খঙহনখ্রে
গাউহাতি হাই কোর্তকী হান্নগী চীফ জস্তিস, জস্তিস অজয় লাম্বানা কমিসন অসিগী ময়াই তাংবল লৌরগনি, শ্রী হিমান্সু শেখর দাস, আই.এ.এস. (রিতায়র তৌরবা) অমসুং শ্রী আলোকা প্রভাকর, আই.পি.এস. (রিতায়র)না মেম্বরশিং ওইরগনি
04 JUN 2023 6:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ভারত সরকারনা ০৩.০৫.২০২৩ অমসুং মসিগী মতুং তারকপদা মনিপুর রাজ্যদা থোকখিবা হিংশাগী থৌদোকশিং অদুবু থিজিন্নবা কমিসন্স ওফ ইনক্বাইরী এক্ত, ১৯৫২গী মখাদা গাউহাতি হাই কোর্তকী হান্নগী চীফ জস্তিস, জস্তিস অজয় লাম্বানা ময়াই তাংবল লৌরগনি, লোইননা শ্রী হিমান্সু শেখর দাস, আই.এ.এস. (রিতায়র তৌরবা) অমসুং শ্রী আলোকা প্রভাকর, আই.পি.এস. (রিতায়র)না মেম্বরশিং ওইবা কমিসন ওফ ইনক্বাইরী অমা ফম্নবা খঙহনখ্রে।
কমিসন অসিনা মনিপুরদা থোকখিবা হিংশা অদুগী মরম অমসুং শন্দোকখিবা অদুগা মরি লৈননা অমসুং মরি লৈনবা ওথোরিতীশিং অমসুং মীওইশিংগী মাইকৈদগী চেকশিলহৌদদুনা শোইখিবা নত্রগা লানখিবা লৈব্রা হায়বগী মতাংদা ইনক্বাইরী অমা চত্থরগনি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ২০২৩গী মে ২৯দগীনা জুন ১ ফাওবা মনিপুর রাজ্য অসিদা চৎখি অমসুং লৈরিবা ফিভম অদুগী মতাংদা য়েংশিল্লবা মতুংদা কমিসন ওফ ইনক্বাইরী শেম্নবা লাউথোকখি।
কমিসন অসিনা অথুবা মতমদা কেন্দ্র সরকারদা মখোয়গী রিপোর্ত পীখৎলগনি অদুবু মসি ক্বাইদগী ইহান হান্না ফম্বা হৌবা নুমিৎ অদুদগী থা তরুক ফাওবগী মনুংদা পীখৎকদবনি। কমিসন অসিগী হেদক্বার্তরস অদু ইম্ফালদা ওইগনি।

Ministry of Home Affairs
Government of India led by Prime Minister Shri Narendra Modi notifies a Commission of Inquiry under the Commissions of Inquiry Act, 1952 to inquire into the incidents of violence in the state of Manipur on 03.05.2023 and thereafter
Justice Ajai Lamba, former Chief Justice of Gauhati High Court will chair the Commission, Shri Himanshu Shekhar Das, IAS (Retd.) and Shri Aloka Prabhakar, IPS (Retd.) will be members
04 JUN 2023 6:11PM by PIB Delhi
The Government of India led by Prime Minister Shri Narendra Modi has notified a Commission of Inquiry under the Commissions of Inquiry Act, 1952, chaired by Justice Ajai Lamba, former Chief Justice of Gauhati High Court with Shri Himanshu Shekhar Das, IAS (Retd.) and Shri Aloka Prabhakar, IPS (Retd.) as members to inquire into the incidents of violence in the state of Manipur on 03.05.2023 and thereafter.
The Commission shall make inquiry with respect to the causes and spread of the violence, which took place in Manipur, and whether there were any lapses on the part of any of the responsible authorities or individuals.
Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah had visited the state of Manipur during 29th May 2023 to 1st June 2023 and after taking stock of the situation had announced appointment of Commission of Inquiry.
The Commission shall submit its report to the Central Government as soon as possible but not later than six months from the date of its first sitting. The headquarters of the Commission shall be at Imphal.