নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নুপী মহৈরোয়শিং/অখঙ-অহৈশিং/খুন্নাইগী থবক তৌরিবশিং/ওজাশিংগী ইনতর্নসিপ প্রোগ্রামগীদমক ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা এপ্লিকেসনশিং কৌরি
26 MAY 2023 2:31PM by PIB Imphal
নন-তয়ার ১ সহরশিং অমসুং ভারতকী খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা নুপী মহৈরোয়শিং/অখঙ-অহৈশিং/খুন্নাইগী থবক তৌরিবশিং/ওজাশিংগী থা অনিগী (০৩/০৭/২০২৩-৩১/০৮/২০২৩) ইনতর্নশিপ প্রোগ্রাম অমগী ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা এপ্লিকেসনশিং কৌরি। ইনতর্নশিপ প্রোগ্রাম অসি শরুক য়ানিংবা কেন্দিদেতশিং অদু য়ুনিভর্সিতি অমা/একাদেমিক/নন-একাদেমিক অমগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা ওইগদবনি।
অতেনবা মতম খরা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা মিনিস্ত্রিগী থৌশিলশিং অমসুং থবকশিং নুপী মহৈরোয়শিং/অখঙ-অহৈশিং/খুন্নাইগী থবক তৌরিবশিং/ওজাশিং ( ইনতর্নশিং)দা খঙহনবা হায়বসি থৌরম অসিগী পান্দম্নি। মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা মীৎয়েং থমদুনা ইনতর্নশিংনা পাইলোত প্রোজেকশিং/মাইক্রো স্তদিশিং পায়খৎপা য়াগনি। নুপীশিং অমসুং অঙাংশিংগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা ৱাফমশিং মখোয়না পুখৎলক্নবা অমসুং অকক্নবা থৌরমশিং অমসুং থৌশিলশিং ইনতর্নশিংদা খঙহনবা হায়বসি প্রোগ্রাম অসিগী মরুওইবা পান্দম্নি।
চহি ২১-৪০ ফাওবগী মনুংদা লৈবা কেন্দিদেতশিংনা গুগল ফোর্মগী খুৎথাংদা মখোয়গী এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লকপা য়াগনি।
(https://docs.google.com/forms/d/1UWK5W_07pRxL8yekBy6DbjAg2-25Vd_WJwfnc4nReTU/viewform?edit_requested=true).
ফোর্ম লৌশিনবা ২০/০৫/২০২৩, পুং ০০:০০দগী হৌরে অমসুং এপ্লিকেসনশিং লৌশিনবগী অরোইবা মতম ২৯/০৫/২০২৩গী পুং ২৩:৫৯ নি। থবক অসিগীদমক শেমখিবা সেলেক্সন কম্মিতিনা রিকমেন্দ তৌরকপশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ইনতর্নশিং খনগনি। মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইদকী ‘What’s New’ গী মখাদা রিকমেন্দ তৌরবা কেন্দিদেতশিংগী মমিং ফংগনি। ইনতর্নশিপ প্রোগ্রামগী অমুক্ত খনখ্রবা কেন্দিদেতশিং অমুক হন্না এপ্লাই তৌবা য়ারোই।
খল্লবা ইনতর্নশিং থা অমদা লুপা ২০,০০০ গী স্তাইপেন্দ পীগনি অমসুং মিনিস্ত্রিনা পাংথোকপা ত্রেনিং প্রোগ্রাম শরুক য়ানবা চৎথোক-চৎশিনগী (দিলক্স/এ.সি বস/৩ তয়ার এ.সি ত্রেন) শেনফম পুথোক্কনি। দিল্লিদা মখোয়গী প্রোগ্রাম মনুংদা ইনতর্নশিংগী হোস্তেলগী খুদোংচাবশিং পীগনি। হোস্তেলগী খুদোংচাবা অদু কা অমদা মী অহুম লৈগনি অমসুং বাতরুম, তেবল, চৌক্রি লৈগনি অদুগা মোনপাক য়াওরোই।
হোস্তেলগী খুদোংচাবা অদু থৌরম হৌগদবা নুমিৎ নিনি ৱাৎলিঙৈদগী ফংগনি অমসুং থৌরম লোইরবা মতুং নুমিৎ নিনি ফাওবা চোন্থবা য়াগনি। ইনতর্নশিপ প্রোগ্রাম মাই পাক্না লোইরবা মতুংদা ইনতর্নশিংদা সর্তিফিকেদশিং পীগনি।
ইনতর্নশিপ প্রোগ্রামগী অকুপ্পা মরোলশিং মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত্তা ফংগনি : https://wcd.nic.in/schemes/internship-scheme

Ministry of Women and Child Development
Ministry of Women and Child Development invites applications for Internship Program for Women Students / Scholars / Social Activists / Teachers
26 MAY 2023 2:31PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development has invited applications from women students/ scholars/ social activists/ teachers from Non-Tier I cities and rural parts of India for an Internship Programme of two months’ duration [03.07.2023 -31.08.2023]. The aspiring candidates for the Internship Programme need to be enrolled in/associated with any university/academic/non- academic institution.
The programme is meant to help in orientating the women students/scholars/social activists/teachers (hereinafter termed as 'interns') with the policies and programmes of the Ministry by offering short-term association. The interns may be required to undertake pilot projects/micro-studies focusing on the ongoing activities of the Ministry. The Ministry endeavors from this activity, a qualitative exposure of the interns to its mandate, specific programmes and policy analysis so as to make them proactive to raise the issues of women and children on various platforms in future.
Candidates from the age group 21-40 years may send their application through Google forms.
(https://docs.google.com/forms/d/1UWK5W_07pRxL8yekBy6DbjAg2-25Vd_WJwfnc4nReTU/viewform?edit_requested=true).
The form has started accepting responses from 20.05.2023, 00:00 HRS and the last date of receiving applications is 29.05.2023, 23:59 HRS. Selection of the interns would be made on the basis of recommendations of the Selection Committee duly constituted for this purpose. The list of recommended candidates shall be available on the Ministry’s website under ‘What’s New’. A candidate once selected for the Internship Programme, shall not be eligible for applying again.
Selected interns would be granted a lump sum stipend of Rs. 20,000/- per month and reimbursement of travel cost (by deluxe / AC bus / 3 Tier AC train) of the journey for joining the programme in the Ministry and return at the end of the programme. Willing interns would be provided hostel facilities on a sharing basis for the duration of their Programme in Delhi. The hostel facility will only include basic amenities like triple sharing accommodation in each room with attached bathroom (mattress is not included), table, chair and cupboard. Mess charges are not included as part of the accommodation and are to be borne by the intern availing the hostel facility.
The hostel facility would be available from 2 days prior to the start of Programme upto 2 days after the end of the Programme (e.g., for an internship batch starting 3rd July, the hostel facility will be available from the forenoon of 1st July 2023 upto afternoon of 2nd September 2023). Interns would be awarded with certificate on successful completion of the Internship Programme.
Detailed guidelines of the Internship Programme may be seen at the Ministry’s website https://wcd.nic.in/schemes/internship-scheme