Prime Minister's Office
PM to flag off inaugural run of Vande Bharat Express from Dehradun to Delhi on 25th May
This is the first Vande Bharat to be introduced in Uttarakhand
PM to also dedicate to nation newly electrified rail sections and declare Uttarakhand 100% electric traction state
24 MAY 2023 3:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off the inaugural run of Vande Bharat Express from Dehradun to Delhi on 25th May at 11 AM via video conferencing.
This will be the first Vande Bharat to be introduced in Uttarakhand. With world class amenities, it will herald a new era of comfortable travel experience, especially for the tourists travelling to the state. The train has been indigenously and is equipped with advanced safety features including the Kavach technology.
Guided by the vision of the Prime Minister of providing cleaner means of public transport, Indian Railways is on a quest to completely electrify rail route in the country. Moving ahead in this direction, Prime Minster will dedicate the newly electrified rail line sections in Uttarakhand. With this, the state will have its entire rail route 100% electrified. Trains run by electric traction on the electrified sections will result in increase in speed of trains and enhance haulage capacity.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 25 ମଇରେ ଡେରାଡୁନରୁ ଦିଲ୍ଲୀ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳକୁ ସବୁଜ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରୁ ଶୁଭାରମ୍ଭ ହେଉଥିବା ଏହା ହେଉଛି ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ନୂତନ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ରେଳ ଲାଇନକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ ଏବଂ ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡକୁ ଶତପ୍ରତିଶତ ରେଳ ପଥ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ରାଜ୍ୟ ଭାବେ ଘୋଷଣା କରିବେ
24 MAY 2023 3:40PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 25 ମଇ ଦିନ 11 ଟା ସମୟରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଡେରାଡୁନରୁ ଦିଲ୍ଲୀ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଚଳାଚଳକୁ ସବୁଜ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ।
ଏହା ହେବ ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନର ପ୍ରଚଳନ । ବିଶ୍ବସ୍ତରୀୟ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ସୁସଜ୍ଜିତ ଏହି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ୍ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ, ବିଶେଷ କରି ରାଜ୍ୟକୁ ପରିଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଆସୁଥିବା ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଆରାମଦାୟକ ଯାତ୍ରା ଅଭିଜ୍ଞତାର ଏକ ନୂତନ ଯୁଗର ଆରମ୍ଭ କରିବ । ଏହି ଟ୍ରେନ୍ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱଦେଶୀ ଜ୍ଞାନ କୌଶଳରେ ନିର୍ମିତ ଏବଂ ସମସ୍ତ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହିତ ଉନ୍ନତ ସୁରକ୍ଷା କବଚ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ସହିତ ସଜ୍ଜିତ ହୋଇଛି ।
ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ପରିବହନର ଏକ ସ୍ୱଚ୍ଛ ମାଧ୍ୟମ ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟିରୁ ପ୍ରେରଣା ନେଇ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଦେଶରେ ରେଳ ମାର୍ଗର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ଆଡକୁ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛି । ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟା ଅଧୀନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ନୂତନ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ହୋଇଥିବା ରେଳ ଲାଇନ ସେକ୍ସନକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଏହା ସହିତ ରାଜ୍ୟର ସମଗ୍ର ରେଳ ପଥ ଶତପ୍ରତିଶତ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ହୋଇଯିବ। ବିଦ୍ୟୁତକରଣ ଦ୍ବାରା ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଟ୍ରାକ୍ସନ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ପରିଚାଳିତ ଟ୍ରେନ୍ କେବଳ ଟ୍ରେନର ଗତି ବୃଦ୍ଧି କରିବ ନାହିଁ ବରଂ ପରିବହନ କ୍ଷମତା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବ।