প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফৰ্টেছকিউ মেটালছ গ্ৰুপ আৰু ফৰ্টেছকিউ ফিউচাৰ ইণ্ডাষ্ট্ৰীজৰ কাৰ্যবাহী অধ্যক্ষ তথা প্ৰতিষ্ঠাপক ড০ এণ্ড্ৰু ফৰেষ্টৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
23 MAY 2023 8:50AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ২৩ মে’ত অষ্ট্ৰেলিয়াৰ ছিডনীত অষ্ট্ৰেলিয়াৰ আগশাৰীৰ উদ্যোগপতি ড০ এণ্ড্ৰু ফৰেষ্ট, ফ’ৰ্টেছকিউ মেটালছ গ্ৰুপ আৰু ফ’ৰ্টেছকিউ ফিউচাৰ ইণ্ডাষ্ট্ৰীজৰ কাৰ্যবাহী অধ্যক্ষ তথা প্ৰতিষ্ঠাপক ড০ এণ্ড্ৰু ফৰেষ্টক সাক্ষাৎ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় কোম্পানীসমূহৰ সৈতে গ্ৰীণ হাইড্ৰ’জেনৰ ক্ষেত্ৰত কাম কৰাৰ পৰিকল্পনাক আদৰণি জনায়। ভাৰতৰ অভিলাষী নবীকৰণযোগ্য শক্তি পৰিকল্পনাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা পৰিৱৰ্তনশীল সংস্কাৰ আৰু পদক্ষেপ, যেনে সেউজ হাইড্ৰ’জেন মিছনৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
ড° ফৰেষ্টে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ভাৰতৰ ফৰ্টেছকিউ ফিউচাৰ ইণ্ডাষ্ট্ৰীজৰ পৰিকল্পনা আৰু প্ৰকল্পৰ বিষয়ে অৱগত কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Dr. Andrew Forrest, Executive Chairman and Founder of Fortescue Metals Group and Fortescue Future Industries
23 MAY 2023 8:50AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met the leading Australian industrialist Dr. Andrew Forrest, Executive Chairman and Founder of Fortescue Metals Group and Fortescue Future Industries on 23 May 2023 in Sydney, Australia.
Prime Minister welcomed Fortescue Group’s plans to work with Indian companies in the field of Green Hydrogen. Emphasizing India’s ambitious renewable energy plans, Prime Minister highlighted the transformative reforms and initiatives being taken by India, such as the Green Hydrogen Mission.
Dr. Forrest briefed Prime Minister on Fortescue Future Industries plans and projects in India.