প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
করৱা পতিদার সমাজগী ১০০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
11 MAY 2023 1:29PM by PIB Imphal
মীয়াম পুম্নমক্কী মফমদা, হরি ঔম, জয় উমিয়া মা, জয় লক্ষমীনরায়ন!
মসি ঐগী কুছ পতেল খক্তগী নত্তনা ভারত পুম্নমক্কী চাউথোকবনি। মরমদি ঐনা ভারতকী মফম খুদিংদা চৎপদা, সোসাইতি অসিগী মীওইশিং মফম অদুদা উবা ফংই।
সার্দা পীথকী জগৎগুরু সঙ্করচার্য়া শ্বামী সাদানন্দ সরস্বাতি জি, গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ভুপেন্দ্র পতেল, কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ঐগী মরুপ পুরুসোত্তম ভাই রুপালা, ওল ইন্দিয়া কুছ পতিদার সমাজগী প্রসিদেন্ত অবজি ভাই বিশ্রাম ভাই কানানি, থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা ওফিসকী থৌপুবা খুদিংমক। লৈবাক মনুংগী অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ঐগী ইচিন-ইনাওশিং!
নুংঙাইরবা সনাতান সতাব্দি মহোৎসব থৌরম অমগীদমক ময়াম পুম্নমক য়াইফ-পাউজেল পীজরি। সঙ্করচার্য়াগী ফম পায়রবা মতুংদা, জগৎগুরু সঙ্করচার্য়া শ্বামী সাদানন্দ সরস্বাতি জি শরুক য়াবা থৌরম অমদা ঐনা শরুক য়াবগী খুদোংচাবা ফংবা অসি মসিগী থৌরম অসিনা অহানবনি। মতম পুম্নমক্তা ঐঙোন্দা মহাক্কী মীনুংশিং উৎখি। ঙসি মহাক ইকায়খুম্নবা উৎনবগী খুদোংচাবা অমা ঐনা ফংলে।
মরুপশিং,
করৱা পতিদার সমাজনা খুন্নাইগী থবক তৌরকপা চহি ১০০ শুরকপা, য়ুথ ৱিংগী চহি ৫০শুরকপা অমসুং ৱুমেন ৱিং চহি ২৫ মপুংফারকপা, অহুম অসিগী অপুনবা ত্রিবেনি শঙ্গম অদোম্না শেম্বা অসিদা য়াম্না হরাওই। পোকই। মাইপাকপা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা হায়বসি খুন্নাইগী নহারোল অমসুং নুপীশিংনা মখোয়গী থৌদাং পাংথোক্লবা মতমদা ঙমগনি। সনাতন অসি শুপ্নগী ৱাহৈ অমা খক নত্তে, মসি মতম পুম্নমক্তা নৌদুনতা লৈ, হোংদুনতা লৈ। মসি হৌখিবা মতমদগী হেন্না ফগৎনিংবগী অপাম্বা লৈ অমসুং মরম অদুনা লোম্বা নাইদে, শিদে।
মরুপশিং,
লৈবাক অমগী খোঙচৎ অদু লৈবাক অদুগী খুন্নাইগী খোঙচৎতা মমি তাই। চহি ১০০শুরবা পতিদার সমাজ অমসুং চহি চা কয়া শুরবা শ্রী অখিল ভারতিয়া কুছ করৱা সমাজগী খোঙচৎ অমসুং মসিগী পান্দম অসি ভারত অমসুং গুজরাত মশক খঙনবা পাম্বৈ অমনি। চহি চা কয়া মপান লৈবাকশিংদগী লান্দারকপশিংনা ভারতকী খুন্নাই ওৎ-নৈখি অমসুং লৈবাক অসিগী ইপা-ইপুশিংনা মখোয়গী শক্তম মুৎথৎপা য়াখিদে অমসুং মখোয়গী থাজবদা মচেৎ-মকাই তাবা য়াখিদে। চহিচা কয়া কৎথোকপগী কান্নবা হৌজিক্কী মীরোলনা ফংবা অদু ঐখোয়না উরে। ঙসি কুছ করৱা পতিদার সোসাইতিগী মীয়াম্না মখোয়গী মাইপাকপগী ফিরাল লৈবাক অসিদা অমসুং মপান লৈবাকশিংদা হাইরি। মখোয়না লৈরুবা মফম খুদিংমক্তা, মখোয়গী হোৎনবা কনবা অমসুং মপাঙ্গলগী খুদোংচাবা মখোয়না ফংলি। কুছ করৱা পতিদার কাংলুপ অসি তিম্বর, প্লাইৱুদ, হার্দৱায়ার, মার্বল, য়ুম শানবা মচাকশিংদা য়াম্না মাঙজিল থাবা কাংলুপ অমনি। মসিগা লোয়ন্না অদোম্না চহি চহিগী মতুংদা মীরোলশিংগী মতুংদা মীরোল কয়া অদোমগী চৎনবীশিং ইকায়খুম্নরি।
মরুপশিং,
ঐ মতম শাংনা রাজনিতিগী পুন্সিদা অদোমগা লোয়নদুনা লাক্লে, অদোম ময়ামদগী কয়া অমা তম্লে। গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা হিরম কয়াদা অদোমগা থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবা ঐনা ফংখ্রে। গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা হিরম কয়াদা করৱা পতিদার সমাজগা থবক তৌমিন্নখি। কুছ লমদম অসি লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী শোৎথবা জিলা অমা ওইনা লৌনখি অমসুং ঈশিং ফংদবা, চারা হেনবা, শা-ষনশিং শিবা, য়ুম হোংবা অমসুং অৱা-অনাগী থৌদোকশিংনা জিলা অসি মশক তাকখি। অদু চহি কয়া অপুনবা ওইনা ঐখোয়না কুছ অমুক হন্না শেমগৎলে। কুছগী ঈশিংগী অৱাবা কোক্নবা থবক পায়খৎপদগী মফম অসি মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা লমকোয়ফম অমা ওইরে অমসুং ঙসিদি লৈবাক অসিদা কুছ অসি য়াংনা চাউখৎলক্লিবা জিলাশিংগী মনুংদা অমা ওইরে। লমদম অসি লম্বী-থোং, অচৌবা উদোগ অমসুং লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপদা মমিং চৎলে।
ইচিন-ইনাওশিং অমসুং ইচল-ইচেশিং,
ঐ নরয়ান রামজি লিম্বানিনা য়াম্না চাউনা ইথিল পীখি। শ্রী অখিল ভারতীয় কুছ করৱা পতিদার সমাজ শৌগৎপা মীওই কয়াগা ঐগা নক্নবা মরী লৈনরি। মরম অদুনা, মতম মতমগী ওইনা সোসাইতি অসিনা পাংথোকপা থবকশিংগী পাউ ঐসু ফংলি। কোরোনা মনুংদা ময়াম্না শিংথানিঙাই ওইরবা থবক পাংথোকখ্রে। হন্দক্কী সনাতন সেন্তিনরি থৌরম অসিগা লোয়ন্না , মথং চহি ২৫গী অদোমগী পান্দম অমসুং ৱারেপশিং অদোম্না শেম্লে। লৈবাক অসিনা নিংতম্বা চহি ১০০ শুরকপগী হরাওবা ফোঙদোকপা মতমদা অদোমগী চহি ২৫গী ৱাশকশিং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগনি। খুন্নাই নুংশিন্নবা, অকোয়বগী শক্তম অমসুং মহৌশাগী লৌউ-পথাপ পুম্নমক লৈবাক অসিগী অমৃত মহোৎসবকা শম্নরে। মাইকৈ অসিদা শ্রী অখিল ভারতিয়া কুছ করৱা সমাজনা লৈবাক্কী ৱারেপশিংগী থৌনা হাপকনি অমসুং মাইপাক্না মখোয় লমজিংগনি। মসিগী ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ন্না, ঐনা ময়াম পুম্নমক অমুক হন্না থাগৎচরি।
অদোম থাগৎচরি!

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks at 100th anniversary of Kadwa Patidar Samaj
11 MAY 2023 1:29PM by PIB Delhi
Hari Om to all, Jai Umiya Maa, Jai Lakshminarayan!
Kutchi Patels are not only the pride of Kutch, but of the whole of India. Whenever I go to any part of India, I find people from this community there. That is why it is said -- The people of Kutch roam around the world like a fish in the ocean. Wherever they live, they settle Kutch there. Present in the program are Jagadguru Pujya Shankaracharya Swami Sadanand Saraswati of Sharda Peeth, Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel, my colleague in the Union Council of Ministers Purushottam Bhai Rupala, President of All India Kutch Kadva Patidar Samaj Shri Abji Bhai Vishram Bhai Kanani, all other office bearers, and all my brothers and sisters from India and abroad!
Best wishes to all of you on the occasion of Sanatani Shatabdi Mahotsav. Today is a feather in my cap, because this is the first time that I have got the opportunity to attend a program in the presence of Jagadguru Shankaracharya Swami Sadanand Saraswati ji after he assumed the post of Shankaracharya. His affection has always been on me, on all of us and today I have got the opportunity to greet him.
Friends,
The ‘Triveni Sangam’ in the form of the auspicious period of 100 years of service to the society, the 50th year of the youth wing and the 25th year of the women's wing is a very happy coincidence in itself. When the youth, mothers and sisters of a society take the responsibility of their society, then its success and prosperity is assured. I am happy that this loyalty of the youth and women wings of Shri Akhil Bhartiya Kutch Kadva Patidar Samaj is visible everywhere today in the form of this festival. I am thankful to all of you for making me a part of Sanatani Shatabdi Mahotsav as a member of your family. Sanatan is not just a word; it is ever new, ever changing. It has an inherent desire to improve itself from the past, and hence, Sanatan is immortal.
Friends,
The journey of any nation is a reflection of the journey of its society. Hundred years history of Patidar Samaj, hundred years journey of Shri Akhil Bhartiya Kutch Kadva Samaj and vision for the future is also a medium to know and see India and Gujarat in a way. What atrocities did the foreign invaders not commit on this society for hundreds of years! But, still the ancestors of the society did not allow their identity to be erased, did not allow their faith to be destroyed. We can see the effect of sacrifices of centuries ago in the present generation of this successful society. Today the people of Kutch Kadva Patidar community are hoisting the flag of their success in the country and abroad. Wherever they are, they are moving forward with their labour and capability. You are present in every sector, be it timber, plywood, hardware, marble or building materials. And I am happy that along with this, you have expanded the respect and honour of your traditions generation after generation, year after year. This society built its present and laid the foundation of its future!
Friends,
I have spent a long time and learned a lot from all of you in political life. While being the Chief Minister of Gujarat, I also got the opportunity to work with you on many issues. Be it the difficult times of the Kutch earthquake, or the prolonged relief and reconstruction efforts that followed, it was the strength of this community that always gave me a sense of confidence. When I am reminded of the days in Kutch, it brings back memories of the past. There was a time when Kutch was one of the most backward districts of the country. Water shortage, hunger, death of animals, migration and misery -- this was the identity of Kutch. If an officer was transferred to Kutch, then it was considered as ‘Kala Pani’, a punishment posting. But over the years, together we have transformed Kutch. The way we worked together to solve the water crisis of Kutch, the way we made Kutch such a major tourist destination in the world, is a great example of ‘Sabka Prayas’ (everyone's effort). Today I am proud to see that Kutch is one of the fastest growing districts of the country. The connectivity of Kutch is improving and big industries are setting up their units there. Where once it was difficult to even think about farming, today agricultural products are being exported from Kutch to the world. All of you have played a big role in this transformation.
Brothers and sisters,
I am also greatly inspired by Narayan Ramji Limbani. I have also had an intimate relationship with many people who are taking forward Shri Akhil Bhartiya Kutch Kadva Patidar Samaj. Therefore, I also keep getting information about the initiatives and campaigns of this society from time to time. All of you did a commendable job even during the Corona crisis. I am happy that along with the Sanatani Shatabdi celebrations, you have also put forth the vision and resolutions for the next 25 years. Your resolutions for the next 25 years will be fulfilled when the country celebrates 100 years of its independence. The resolutions you have taken from economy to technology, from social harmony to environment and natural farming are linked to the ‘Amrit’ resolutions of the country. I am confident that the efforts of Shri Akhil Bhartiya Kutch Kadva Samaj will give strength to the country's resolutions in this direction and will lead them to success. With this spirit, I wish you all the very best once again.
Thanks!