ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବୈଠକ
20 MAY 2023 4:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜି -୭ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ହିରୋସିମା ଠାରେ ୨୦ ମଇ ୨୦୨୩ ରେ ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଇମାନୁଏଲ୍ ମାକ୍ରନ୍‌ଙ୍କ ସହ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବୈଠକ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୪ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୩ ରେ ବଷ୍ଟିଲ୍ ଡେ ପାଇଁ ଅତିଥି ଭାବରେ ନିମନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ନେତା ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ସମେତ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କର ରଣନୀତିକ ଭାଗିଦାରୀରେ ଅଗ୍ରଗତିର ସହିତ ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ; ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ, ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ; ନବୀକରଣ ଯୋଗ୍ୟ; ସଂସ୍କୃତି; ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହ-ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ବେସାମରିକ ଆଣବିକ ସହଯୋଗ ସହିତ ସହଭାଗୀତାକୁ ନୂତନ ଡୋମେନରେ ବିସ୍ତାର କରିବାକୁ ସେମାନେ ରାଜି ହୋଇଥିଲେ ।
ଭାରତର ଜି -୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାକୁ ଫ୍ରାନ୍ସର ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଉଭୟ ନେତା ଆଞ୍ଚଳିକ ବିକାଶ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଆହ୍ୱାନ ଉପରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Republic of France
20 MAY 2023 4:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of the Republic of France, on 20 May 2023 in Hiroshima on the sidelines of the G-7 Summit.
Prime Minister thanked President Macron for the invite as the Guest of Honour for Bastille Day on 14 July 2023.
The leaders reviewed with satisfaction the progress in their Strategic Partnership in various areas, including cooperation in trade & economic spheres; civil aviation; renewables; culture; co-production and manufacturing in defence sector; as well as civil nuclear cooperation. They agreed to expand the partnership to newer domains.
Prime Minister thanked President Macron for France’s support to India’s G20 Presidency. The leaders exchanged views on regional developments and global challenges.