Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Republic of France
20 MAY 2023 4:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of the Republic of France, on 20 May 2023 in Hiroshima on the sidelines of the G-7 Summit.
Prime Minister thanked President Macron for the invite as the Guest of Honour for Bastille Day on 14 July 2023.
The leaders reviewed with satisfaction the progress in their Strategic Partnership in various areas, including cooperation in trade & economic spheres; civil aviation; renewables; culture; co-production and manufacturing in defence sector; as well as civil nuclear cooperation. They agreed to expand the partnership to newer domains.
Prime Minister thanked President Macron for France’s support to India’s G20 Presidency. The leaders exchanged views on regional developments and global challenges.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে
20 MAY 2023 4:55PM by PIB Imphal
জি-৭ মীফমগী ৱাংমদা মে ২০,২০২৩দা হিরোসিমাদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ইম্মানুয়েল মেক্রোনগা লোয়ন্না লৈবাক অনিগী ওইবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
জুলাই ১৪,২০২৩দা পাংথোক্কদবা বেস্তাইল দে থৌরমগী গেস্ত ওফ ওনর ওইনবা চেবাউ পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মেক্রোন থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ললোন-ইতিক, সিবিল এভিএসন, রিনিউএবলশিং, কলচর, ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুন্না শামিন্নবা অমসুং সিবিল নিউক্লিয়ার কোওপরেসন য়াওনা হিরম কয়াদা লৈনরিবা লৈবাক অনিগী মরীশিং লুচিংবশিংনা য়েংশিনখি অমসুং অপেনবা ফোঙদোকখি। অনৌবা হিরমশিংদা মখা তানা মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা হায়না মখোয়না য়ানখি।
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইরিবা অসিদা শৌগৎপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মেক্রোন থাগৎপা ফোঙদোকখি। মালেমগী ওইরক্লিবা ফিবমশিং অমসুং শিংনবশিংগী মতাংদা লুচিংবশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্নখি।