প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মে ১৮দা প্রধান মন্ত্রীনা ওরিসাদা লুপা করোর ৮০০০ হেনবগী তোঙান- তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা পুরি অমসুং হাওরাগী মরক্তা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি
ওরিসাদা রেল নেতৱার্ক চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিক ফংহনবগী থবক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি
পুরি অমসুং কত্তক রেলৱে স্তেসনশিং নৌনা শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
17 MAY 2023 5:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ১৮গী নুংথিল পুং ১২:৩০ রোম তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ওরিসাদা লুপা করোর ৮০০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা পুরি অমসুং হাওরাগী মরক্তা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি। ত্রেন অসিনা ওরিসাগী খোরধা, কত্তক, জাজপুর, ভাদ্রাক অমসুং পালাসোর জিলাশিং অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলগী পসচিম মেদিনিপুর, পুর্বা মেদিনিপুর জিলাশিং ফাওদুনা চেনগনি। ত্রেন অসিনা রেল তোংলিবশিংদা হেন্না য়াংবা, নুংঙাইবা অমসুং খুদোংচাবা চৎথোক-চৎশিন ফংহনগনি, লমদম অসিগী তুরিজম অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুরি অমসুং কত্তক রেলৱে স্তেসনশিং নৌনা শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। নৌনা শেমগৎকদৌরিবা স্তেসনশিং অসিদা মতমগা চুনরবা মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং রেল তোংলিবা মীওইশিংদা ফংহনগনি।
ওরিসাদা রেল নেতৱার্ক চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিক ফংহনবগী থবক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসিনা ওপরেসন অমসুং মেন্তেনেন্সকী শেনফম হন্থহনগনি অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী শুংদোক্ত্রিবা থাউ পুশিল্লকপগী মখা পোনবা হন্থহনগনি।
সাম্বলপুর-তিতলাগর রেল লাইন দবল ওনখৎপা; অঙ্গুল-সুকিন্দাগী মরক্তা অনৌবা ব্রোদ গেজ লাইন অমা শেমগৎপা; মনোহরপুর-রৌরকেলা-ঝারসুগুদা-জামগা শম্নবা অহুমশুবা লাইন অমসুং বিছুপালি-ঝারতারভাগী মরক্তা অনৌবা ব্রোদ গেজ লাইন প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। ওরিসাদা স্তিল, পৱার অমসুং মাইনিং সেক্তরশিংদা য়াংনা উদোগ চাউখৎলকপদগী চৎথোক-চৎশিন দরকার ওইবা হেনগৎলক্লিবা অদু হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা ফংহনবা ঙমগনি অমসুং হায়রিবা রেল সেক্সনশিং অসিদা পেসেঞ্জর মশিং হেনগৎলকপা অদু শাফহনগনি।

Prime Minister's Office
PM to lay the foundation stone and dedicate several railway projects worth more than Rs. 8000 crores in Odisha on 18th May
PM to flag off the Vande Bharat Express between Puri and Howrah
PM to dedicate 100% electrification of the rail network in Odisha
PM to lay the foundation stone of redevelopment of Puri and Cuttack railway stations
17 MAY 2023 5:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone and dedicate several railway projects worth more than Rs. 8000 crores in Odisha on 18th May at around 12:30 PM via video conferencing.
During the event, Prime Minister will also flag off the Vande Bharat Express between Puri and Howrah. The train will pass through Khordha, Cuttack, Jajpur, Bhadrak, Balasore districts in Odisha and Paschim Medinipur, Purba Medinipur districts in West Bengal. The train will provide faster, comfortable and convenient travel experience to the rail users, boost tourism and promote economic development in the region.
Prime Minister will lay the foundation stone of redevelopment of Puri and Cuttack railway stations. The redeveloped stations will have all modern amenities providing world class experience to the rail passengers.
Prime Minister will dedicate 100% electrification of the rail network in Odisha. This will reduce the operating and maintenance cost and reduce reliance on imported crude oil.
Prime Minister will also dedicate the doubling of the Sambalpur-Titlagarh rail line; a new broad gauge rail line between Angul-Sukinda; the third line connecting Manoharpur-Rourkela-Jharsuguda-Jamga and new broad-gauge line between Bichhupali-Jhartarbha. These will cater to the increased traffic demands as a result of rapid industrial development in steel, power & mining sectors in Odisha and will also help ease the pressure on passenger traffic in these rail sections.