পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
কাজিৰঙা এলিভেটেড ৰোড প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা নীতিন গাডকাৰীৰ
10 MAY 2023 4:49PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে আজি কাজিৰঙা এলিভেটেড ৰোড প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতি সন্দৰ্ভত বুজ লয় আৰু এই সন্দৰ্ভত আয়োজিত এক বৈঠকত বিশদ পৰ্যালোচনা কৰা হয়। এলানি টুইটযোগে তেওঁ কয় যে এই উদ্যোগটোৱে ভাৰতীয় বন্যপ্ৰাণী প্ৰতিষ্ঠানৰ দ্বাৰা চিনাক্ত কৰা ঠাইসমূহত প্ৰায় ৩৪ কিলোমিটাৰ ওখ পথ নিৰ্মাণৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, যাৰ জৰিয়তে জীৱ-জন্তুবোৰে তেওঁলোকৰ পৰম্পৰাগত পথ পাৰ হওতে কোনোধৰণৰ সমস্যা নহ’ব। এই প্ৰকল্পটোত প্ৰায় ৫০ কিলোমিটাৰ দীঘল দৈৰ্ঘ্যৰ ৪-লেনযুক্ত ঘাইপথ আৰু প্ৰায় ৩ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ সুৰংগ নিৰ্মাণ অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে আজি কয় যে ব্যয় অনুকূলন প্ৰচেষ্টাৰ অংশ হিচাপে তেওঁ সুৰংগ নিৰ্মাণক এক পৃথক প্ৰকল্প হিচাপে গণ্য কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে আৰু সেইবোৰৰ নিৰ্মাণৰ পৰা ওলোৱা অৱশেষ আৰু ধ্বংসাৱশেষবোৰ পথ নিৰ্মাণৰ কামত ব্যৱহাৰ কৰা হ'ব। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ কয়, মই পৰ্যটকসকলক বন্য সম্পদ চাবলৈ সুযোগ প্ৰদান কৰাৰ বাবে বাহন পাৰ্কিং আৰু কিয়স্কৰ সৈতে উন্নত ৰাস্তাত দৰ্শকৰ মঞ্চ অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ পৰামৰ্শ দিছো।

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari reviews progress of Kaziranga Elevated Road project
10 MAY 2023 4:49PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari said a review was conducted today on the progress of the Kaziranga Elevated Road project. In a series of tweets he said This initiative entails the construction of approximately 34 kilometers of elevated roads at sites identified by the Wildlife Institute of India, where animal crossings occur. Additionally, it involves widening the intervening at-grade road to a 4-lane highway, totaling approximately 50 kilometers in length, and building tunnels spanning approximately 3 kilometers.
Shri Gadkari said as part of cost optimization efforts, he has instructed that the construction of the tunnels is treated as a separate project and that the debris and muck resulting from their construction be used in the road works. Furthermore, I have suggested the inclusion of viewing platforms on the elevated road, complete with vehicle parking and kiosks, to provide tourists with an opportunity for wildlife watching, he added.