প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১০ মে’ত ৰাজস্থান ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৫৫০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা উৎসৰ্গা আৰু স্থাপন কৰিব
সংযোগ বৃদ্ধি আৰু বাণিজ্যৰ সুবিধাৰ বাবে একাধিক পথ আৰু ৰেল খণ্ডৰ প্ৰকল্প
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উদয়পুৰ ৰে'ল ষ্টেচনৰ পুনৰ্বিকাশৰ বাবে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আবু ৰোডৰ ব্ৰহ্ম কুমাৰীসকলৰ শান্তিবন কমপ্লেক্স পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু চুপাৰ স্পেচিয়েলিটি চেৰিটেবল গ্লোবেল হস্পিটেলৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
09 MAY 2023 11:32AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১০ মে'ত ৰাজস্থান ভ্ৰমণ কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নাথদ্বাৰৰ শ্ৰীনাথজী মন্দিৰ পৰিদৰ্শন কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১১:৪৫ বজাত তেওঁ নাথদ্বাৰত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক পদক্ষেপৰ আধাৰশিলা উৎসৰ্গা আৰু স্থাপন কৰিব। তাৰ পিছতে আবেলি প্ৰায় ৩:১৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আবু ৰোডৰ ব্ৰহ্ম কুমাৰীসকলৰ শান্তিবন কমপ্লেক্স পৰিদৰ্শন কৰিব।
নাথদ্বাৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৫৫০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন, উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহৰ গুৰুত্ব অঞ্চলটোত আন্তঃগাঁথনি আৰু সংযোগ শক্তিশালী কৰাৰ ওপৰত হ'ব। পথ আৰু ৰে'ল খণ্ডৰ প্ৰকল্পসমূহে সামগ্ৰী আৰু সেৱাৰ চলাচলত সহায় কৰিব, যাৰ ফলত বাণিজ্য বৃদ্ধি হ'ব আৰু অঞ্চলটোৰ লোকসকলৰ আৰ্থ-সামাজিক পৰিস্থিতি উন্নত হ'ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজচামান্দ আৰু উদয়পুৰৰ ডাবল লেনলৈ উন্নীতকৰণৰ বাবে পথ নিৰ্মাণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উদয়পুৰ ৰে'ল ষ্টেচনৰ পুনৰ্বিকাশৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব যাতে ৰাইজৰ বাবে বৰ্ধিত সুবিধা প্ৰদান কৰিব পৰা যায়। তেওঁ গজ ৰূপান্তৰ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব আৰু নাথদ্বাৰৰ পৰা ৰাজচামান্দৰ নাথদ্বাৰ চহৰলৈ এটা নতুন লাইন স্থাপন কৰিব।
তদুপৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১১৪ কিলোমিটাৰ দীঘল ছয় লেনৰ উদয়পুৰকে ধৰি তিনিটা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৪৮ৰ শ্বামলাজী শাখালৈ উৎসৰ্গা কৰিব; ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-২৫ৰ বাৰ-বিলাৰা-যোধপুৰ শাখাৰ পেভড্ শ্বল্ডাৰৰ সৈতে ১১০ কিলোমিটাৰ দীঘল বহল আৰু ৪ লেনলৈ শক্তিশালী কৰা; আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ৫৮ইৰ পেভড্ শ্বল্ডাৰ শাখাৰ সৈতে ৪৭ কিলোমিটাৰ দীঘল দুটা লেন।
ব্ৰহ্মকুমাৰীসকলৰ শান্তিবন কমপ্লেক্সত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এই বিশেষ গুৰুত্ব সমগ্ৰ দেশতে আধ্যাত্মিক পুনৰুজ্জীৱিতকৰণক গতি প্ৰদান কৰাত জড়িত হৈছে। এই প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্ৰহ্ম কুমাৰীসকলৰ শান্তিবন কমপ্লেক্স পৰিদৰ্শন কৰিব। তেওঁ এখন চুপাৰ স্পেচিয়েলিটি চেৰিটেবল গ্লোবেল হস্পিটেল, শিৱমণি বৃদ্ধাশ্ৰমৰ দ্বিতীয় পৰ্যায় আৰু নাৰ্চিং কলেজৰ সম্প্ৰসাৰণৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ছুপাৰ স্পেচিয়েলিটি চেৰিটেবল গ্লোবেল হস্পিটেল আবু ৰোডত স্থাপন কৰা হ'ব, যি ৫০ একৰ এলেকাত বিস্তৃত হ'ব। ই বিশ্বমানৰ চিকিৎসা সুবিধা প্ৰদান কৰিব আৰু অঞ্চলটোৰ দৰিদ্ৰ আৰু জনজাতীয় লোকসকলৰ বাবে বিশেষভাৱে লাভজনক প্ৰমাণিত হ'ব।

Prime Minister's Office
PM to visit Rajasthan on 10th May
PM to dedicate and lay foundation stone of infrastructure projects worth over Rs. 5500 crores
Multiple road and rail sector projects to boost connectivity and also facilitate trade and commerce
PM to lay foundation stone for redevelopment of Udaipur railway station
PM to visit Shantivan complex of Brahma Kumaris in Abu Road and lay foundation stone for Super Speciality Charitable Global Hospital
09 MAY 2023 11:32AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Rajasthan on 10th May. At around 11 AM, Prime Minister will visit Shrinathji Temple in Nathdwara. At around 11:45 AM, he will dedicate and lay the foundation stone of various development initiatives in Nathdwara. Thereafter, at around 3:15 PM, Prime Minister will visit the Shantivan complex of Brahma Kumaris in Abu Road.
PM in Nathdwara
Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of projects worth over Rs. 5500 crores. The focus of these projects will be on bolstering infrastructure and connectivity in the region. The projects of the road and railway sector will also facilitate the movement of goods and services, thereby boosting trade and commerce and improving the socio-economic conditions of the people in the region.
Prime Minister will lay the foundation stone for road construction projects for upgradation to two-lane in Rajsamand and Udaipur.
Prime Minister will lay the foundation stone for redevelopment of Udaipur railway station, to provide enhanced amenities for the public. He will also lay the foundation stone for gauge conversion project and for setting up of a new line from Nathdwara to Nathdwara town in Rajsamand.
Further, Prime Minister will dedicate three national highway projects to the nation, including 114 km long six lane Udaipur to Shamlaji section of NH-48; 110 km long widening and strengthening to 4 lane with paved shoulder of Bar-Bilara-Jodhpur Section of NH-25; and 47 km long two lane with paved shoulder section of NH 58E.
PM at Shantivan complex of Brahma Kumaris
A special focus of the Prime Minister has been on giving impetus to spiritual rejuvenation across the country. Continuing with the endeavour, Prime Minister will visit the Shantivan complex of Brahma Kumaris. He will lay the foundation stone of a Super Speciality Charitable Global Hospital, second phase of Shivmani Old Age Home and extension of Nursing College. The Super Speciality Charitable Global Hospital will be set up in Abu Road, spread across an area of 50 acres. It will offer world-class medical facilities and will prove especially beneficial for the poor and the tribal people in the region.