Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Sarbananda Sonowal receives the First Indian Cargo Ship at the Sittwe Port
50% reduction in cost & time of transportation of goods between Kolkata and Agartala and Aizwal with the development of Sittwe Port
This will promote promote trade connectivity and people to people ties between India and Myanmar and the wider region and will help boost economic development of NE states under ‘Act East Policy’ of the Government : Shri Sarbananda Sonowal
09 MAY 2023 2:59PM by PIB Delhi
Union Minister for Ports, Shipping and Waterways and AYUSH Shri Sarbananda Sonowal and Deputy Prime Minister and Union Minister for Transport & Communications Admiral Tin Aung San, of the Republic of the Union of Myanmar jointly inaugurated the Sittwe Port in Rakhine State, Myanmar today. During this event they received the first Indian Cargo ship which was flagged off from Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata.
The operationalisation of Sittwe Port would enhance bilateral and regional trade as well as contribute to the local economy of Rakhine State of Myanmar. The greater connectivity provided by the Port will lead to employment opportunities and enhanced growth prospects in the region.
In his remarks at the inauguration ceremony, Union Minister for Ports, Shipping and Waterways highlighted the close historical, cultural and economic ties between India and Myanmar, particularly the Rakhine State of Myanmar. He reiterated India’s longstanding commitment towards the development and prosperity of people of Myanmar through developmental initiatives such as the Sittwe Port.
This project was conceptualized to provide an alternative connectivity of Mizoram with Haldia / Kolkata / any Indian ports through Kaladan River in Myanmar. The project envisages highway / road transport from Mizoram to Paletwa (Myanmar), thereafter from Paletwa to Sittwe (Myanmar) by Inland Water Transport (IWT) and from Sittwe to any port in India by maritime shipping. The project comprises of following segments (Index map is also enclosed):
Sl.
Stretch
Mode
Distance
(a)
Haldia to Sittwe port in Myanmar
Shipping
539 km
(b)
Sittwe to Paletwa (River Kaladan)
IWT
158 km
(c)
Paletwa to Indo-Myanmar Border (in Myanmar)
Road
110 km
(d)
Indo-Myanmar Border to NH.54 (in India)
Road
100 km
Sittwe Port has been developed as a part of the Kaladan Multi-Modal Transit Transport Project (KMTTP) funded under grant in aid assistance from Government of India. Once fully operationalized the waterway and road components of KMTTP will link the East coast of India to the North-eastern states through the Sittwe port.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালনা সিত্বে হিথাংফমদা অহানবা ইন্দিয়ন কার্গো সিপ ওকখ্রে
সিত্বে হিথাংফম শেমগৎলকপনা কোলকতা অমদি অগর্তলা অমদি আইজোলগী মরক্তা পোৎ পুথোক পুশিন তৌবদা মতম অমদি শেঞ্জং ৫০% হন্থহল্লে
মসিনা ভারত অমদি ম্যান্মার অমদি মসিদগী হেন্না পাক-চাউথোকখিবা মফমশিংগী মরক্তা লল্লোন ইতিক অমদি মীগা মীগগী মরক্তা লৈনবা মরী য়োকখৎকনি অমদি লৈঙাক্কী 'এক্ত ইস্ত পোলিসী'গী মখাদা অৱাং নোংপোক স্তেতশিংদা শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদা মতেং ওইগনি: শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱাল
09 MAY 2023 2:59PM by PIB Imphal
পোর্ত, সিপ্পিং অমদি ৱাতরৱেজ অমসুং অয়ুসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱাল অমদি রিপব্লিক ওফ দি য়ুনিয়ন ওফ ম্যান্মারগী দিপুতী প্রাইম মিনিস্তর অমদি ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী এদমিরেল তিন ওং সান অনিনা ঙসি ম্যান্মারগী রখাইন স্তেত্তা লৈবা সিত্বা হিথাংফম শঙ্গাখ্রে‍। থৌরম অদুদা মখোয়না কোলকতাগী স্যামা প্রসাদ মুখর্জী হিথাংফমদগী লমথারকখিবা ভারতকী অহানবা কার্গো জহাজপু তরাম্না ওকখি‍।
সিত্বে হিথাংফম মথৌ তৌবা হৌহনখিবনা নাকল অনিগী অমদি লমদম অসোমগী লল্লোন ইতিক হেনগৎহনবগা লোয়না লোয়ননা ম্যান্মারগী রখাইন স্তেতকী লমদমদুগী শেন্মিৎলোন্দসু চাউনা কান্নবা পীগনি‍। হিথাংফম অসিনা পীরিবা হেন্না পাক চাউবা কন্নেক্তিবিতী অসিনা ইমপ্লোইমেন্তকী খুদোংচাবা লৈহন্দুনা লমদম অদুদা চাউখৎপগী মতিং হেনগৎহনগনি‍।
শঙ্গাবগী থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, পোর্ত, সিপ্পিং অমদি ৱাতরৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রীনা ভারত অমদি ম্যান্মার, মরুওইনা ম্যান্মারগী রখাইন স্তেতকা লৈনরিবা পুৱারীগী, নাৎকী অমদি শেন্মিৎলোনগী মরীগী মতাঙদা ৱাফম কয়া থমখি‍। সিত্বে হিথাংফম্নচিংবা চাওখৎ থৌরাংগী থবকশিংগী খুত্থাঙদা ম্যান্মারগী মীয়ামদা চাওখৎপা অমদি নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবগীদমক ভারতনা মতম কুইনবগী লেপ্লিবা খোঙফমবুসু মহাক্না অমুক হন্না থম্লমখি‍।
প্রোজেক্ত অসি মিজোরমগা হল্দিয়া/ কোলকতা/ ভারতকী হিথাংফম অমা হেক্তগা ম্যান্মারগী কলাদান তুরেলগী খুত্থাঙদা শম্নহন্নবগী অতোপ্পা পাম্বৈ অমা ওইনা শেমগৎনবা থবক পায়খৎখিবনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা মিজোরমদগী পলেত্বা (ম্যান্মার) ফাওবা হায়ৱে/ লম্বীগী ত্রান্সপোর্ত থম্লগা, মদুগী মতুংদগী পলেত্বাদগী সিত্বে (ম্যান্মার) ফাওবনা ইনলেন্দ ৱাতর ত্রান্সপোর্ত (আই.দব্লিউ.তি.)না শম্নহল্লগা, সিত্বেদগী ভারতকী হিথাংফম অমা হেক্তগা সমুদ্রগী সিপ্পিংগী খুত্থাঙদা শম্নহন্নবা মীৎয়েঙ থম্বনি‍। প্রোজেক্ত অসিদা মখাদা পীরিবা শরুকশিংঅয়সি য়াওরি (ইন্দেক্স মেপসু হাপ্লি):
সেরিএল মশিং
মশাং
মোদ
অরাপ্পা
হল্দিয়াদগী ম্যান্মারগী সিত্বে হিথাংফম ফাওবা
সিপ্পিং
কিলোমিতর ৫৩৯
সিত্বেদগী পলেত্বা ফাওমা (কলাদান তুরেল)
আই.দব্লিউ.তি.
কিলোমিতর ১৫৮
পলেত্বাদগী ইন্দো-ম্যান্মার ঙমখৈ (ম্যান্মারদা)
লম্বী
কিলোমিতর ১১০
ইন্দো-ম্যান্মার ঙমখৈদগী এন.ঐচ. ৫৪ (ভারত্তা) ফাওবা
লম্বী
কিলোমিতর ১০০
সিত্বে হিথাংফম অসি ভারত লৈঙাক্কী গ্রান্ত ইন এদ তেংবাঙগী মখাদা শেল থাদদুনা কলাদান মল্তি-মোদেল ত্রাঞ্জিৎ ত্রান্সপোর্ত প্রোজেক্ত (কে.এম.তি.তি.পি.)গী শরুক অমা ওইনা শেমগৎপনি‍। মপুং ফানা মথৌ তৌবা হৌরবা মতমদা, কে.এম.তি.তি.পি.গী ঈশিং লম্বী অমদী কংফাল লম্বীগী মচাকশিং অসিনা ভারতকী নোংপোক থংবা সমুদ্র খোঙবালগী লমদমশিংগা অৱাং নোংপোক স্তেতশিংগা সিত্বে হিথাংফমগী খুত্থাঙদা শম্নহনগনি‍।