Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah took part in the 'Antim Ardas' of former Chief Minister of the Punjab Late Shri Parkash Singh Badal and paid his last respects at Shri Muktsar Sahib in Punjab
The passing away of Shri Parkash Singh Badal is an irreparable loss to not only Punjab but political and social leadership of the entire country
With the passing away of Shri Badal, the Sikh community has lost a true soldier, the country has lost a patriot, the farmers have lost a true sympathizer and politics has lost a great man who set high standards
Union Home Minister said that he always learnt from his meeting with Shri Parkash Singh Badal and he always tried to show the true path, No one except a great man like Shri Badal can give advice in political life with such transparency
Shri Parkash Singh Badal laid the foundation of New Punjab, with his demise, the Sardar of brotherhood has also left us, he devoted his whole life to Hindu-Sikh unity
Despite facing many oppositions in politics, Badal Sahab always tried to keep everyone united, it is impossible to find such a person in public and political life
During the Emergency, Shri Parkash Singh Badal firmly stood to protect democracy, whether it was the Kargil war or the fight against terror, on every front, Badal Sahab, always stood like a shield for the national interest
04 MAY 2023 3:58PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah took part in the 'Antim Ardas' of former Chief Minister of the Punjab Late Shri Parkash Singh Badal and paid his last respects at Shri Muktsar Sahib in Punjab.
Shri Amit Shah said that due to passing away of Shri Parkash Singh Badal, the political and social leadership of not only Punjab but the entire country has suffered an irreparable loss. He said that it would be very difficult to fill the vacuum created by the demise of Shri Badal. Shri Shah said that with the passing away of Shri Badal, the Sikh community has lost a true soldier, the country has lost a patriot, the farmers have lost a true sympathizer and politics has lost a great man who set high standards.
The Union Home Minister said that Shri Parkash Singh Badal had a long public life of 70 years, no person except Badal Sahab could live such a life without making any opponent. Shri Shah said that he always learnt from his meeting with Shri Badal and he always tried to show the true path. No one except great man like Shri Badal can give advice in political life with such transparency.
Shri Amit Shah said that Shri Parkash Singh Badal was the longest serving member of the Punjab Legislative Assembly and Shri Badalserved as the Chief Minister of Punjab for 5 times and laid the foundation of New Punjab. With his demise, the Sardar of brotherhood has also left us. Shri Parkash Singh Badal devoted his whole life to Hindu-Sikh unity and despite facing many oppositions in politics, Badal Sahab always tried to keep everyone united. Shri Shah said that it is impossible to find such a person in public and political life.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that from 1970 till today, whenever there was an opportunity to stand for the country, Badal Sahab never backed down. He said that Sardar Parkash Singh Badal fought for principles and creedand spent longest time of his public life on jail. During the Emergency, Shri Parkash SinghBadal firmly stood to protect democracy, whether it was the Kargil war or the fight against terror, on every front, Badal Sahab, always stood like a shield for the national interest. Shri Shah said that the passing away of Badal Sahab is a huge loss for the entire country. Shri Amit Shah said that we all should take inspiration from the life of Shri Parkash Singh Badaland may Waheguru give us all the strength to walk on his path.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা পঞ্জাবকী হান্নগী মুখ্য মন্ত্রী, লৈখিদ্রবা শ্রী পার্কাশ সিং বাদলগী ‘অন্তিম অর্দাস’তা শরুক য়াখি অমসুং মহাক্না পঞ্জাবকী শ্রী মুকতার সাহিবতা হৈকৎ-লৈকৎ তমখি।
শ্রী পর্কাশ সিংনা লৈখিদবা অসি পঞ্জাব খক্তা নত্তনা লৈবাক পুম্বগী ওইনা পোলিতিকেল অমসুং সোসিয়েল লীদরশিপতা মহুৎ শিনবা ঙম্লরোইদবা অমাংবা অমনি।
শ্রী বাদলনা লৈখিদবদা, সিখ কম্যুনিতীনা অশেংবা লান্মী অমা মাংখ্রে, লৈবাক অসিনা লৈবাক নিংবা মীশক অমা মাংজখ্রে, লৌমীশিংনা মখোয়বু থৌজানবীবা অমা মাংখ্রে অমসুং পোলিতিক্সকী থাক য়াম্না ৱাংনা থাংগৎলম্বা মীশক অমা মাংজরে।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক্না মতম পুম্বদা শ্রী পর্কাশ সিং বাদলগা উনবদগী তমজনিংঙাই ওইবা কয়া অমা তমজখি অমসুং মহাক্না মতম পুম্বদা অশেংবা লম্বি অদু উৎনবা হোৎনৈ, শ্রী বাদলগুম্বা অচৌবা মী অসি নত্তনা কনামত্তনা রাজনিতিগী পুন্সিদা অসিগুম্না য়াম্না শেংবা পাউতাক পীবা ঙম্লোই।
শ্রী পর্কাশ সিং বাদলনা অনৌবা পঞ্জাব অমগী ফাউন্দেশন শেম্লমখি, মহাক্না লৈখিদবদা, ব্রদরহুদকী সর্দার অসিনা ঐখোয়বুসু থাদোক্তুনা চৎখ্রে, মহাক্না মহাক্কী পুন্সি চুপ্পা ইন্দু-সিখ অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোনদা কত্থোকখি।
রাজনিতিদি মাগী মায়োক্তা কয়া অমা থেংনজরবসু, বাদল সাহবনা মতম পুম্বদা মীপুম খুদিংমকপু অমত্তা ওইনবা হোৎনখি, অসিগুম্বা মীশক অসি মীয়ামগী মরক্তা অমসুং
04 MAY 2023 3:58PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা পঞ্জাবকী হান্নগী মুখ্য মন্ত্রী, লৈখিদ্রবা শ্রী পার্কাশ সিং বাদলগী ‘অন্তিম অর্দাস’তা শরুক য়াখি অমসুং মহাক্না পঞ্জাবকী শ্রী মুকতার সাহিবতা হৈকৎ-লৈকৎ তমখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি শ্রী পর্কাশ সিংনা লৈখিদবা অসি পঞ্জাব খক্তা নত্তনা লৈবাক পুম্বগী ওইনা পোলিতিকেল অমসুং সোসিয়েল লীদরশিপতা মহুৎ শিনবা ঙম্লরোইদবা অমাংবা অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি শ্রী বাদল সিংনা লৈখিদবদা লৈহৌবা অহাংবা অসিবু মেনশিনবদা য়াম্না ৱানা থোক্কনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি শ্রী বাদলনা লৈখিদবা অসিনা সিখ কম্যুনিতীনা অশেংবা লান্মী অমা মাংখ্রে, লৈবাক অসিনা লৈবাক নিংবা মীশক অমা মাংজখ্রে, লৌমীশিংনা মখোয়বু থৌজানবীবা অমা মাংখ্রে অমসুং পোলিতিক্সকী লমদা থাক য়াম্না ৱাংনা থাংগৎলম্বা মীশক অমা মাংজরে।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী পর্কাশ সিং বাদলনা বাম্না শংলবা চহি ৭০গী পব্লিক্কী পুন্সি অমা হিংখি, বাদল সহব নত্তনা অতোপ্পা কনা অমত্তনা ওপোনেন্ত অমত্তা লেতনা অসিগুম্বা পুন্সি মহিং অসি হিংবা ঙম্লোই। শ্রী শাহনা আয়খি মদুদি মহাক্না মতম পুম্বদা শ্রী পর্কাশ সিং বাদলগা উনবদগী তমজনিংঙাই ওইবা কয়া অমা তমজখি অমসুং মহাক্না মতম পুম্বদা অশেংবা লম্বি অদু উৎনবা হোৎনৈ, শ্রী বাদলগুম্বা অচৌবা মী অসি নত্তনা কনা অমত্তনা রাজনিতিগী পুন্সিদা অসিগুম্না য়াম্না শেংবা পাউতাক পীবা ঙম্লোই।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি শ্রী পর্কাশ সিং বাদল অসি পঞ্জাব লেজিস্লেতিব এসেম্বলীগী খ্বাইদগী মতম শাংনা থৌ পুরম্বা মেম্বরনি অমসুং শ্রী বাদলনা পঞ্জাবকি মুখ্য মন্ত্রী ৫রক থৌ পুরম্মি অমসুং অনৌবা পঞ্জাব অমগী ফাউন্দেশন শেম্লমখি। মহাক্না লৈখিদবদা, ব্রদরহুদকী সর্দার অসিনা ঐখোয়বুসু থাদোক্তুনা চৎখ্রে, মহাক্না মহাক্কী পুন্সি চুপ্পা ইন্দু-সিখ অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোনদা কত্থোকখি অমসুং রাজনিতিদা ওপোজিশন কয়া অমা থেংনজরবশু, বাদ সাহবনা মতম পুম্বদা মীপুম খুদিংমকপু অমত্তা ওইনা লৈনবা হোৎনখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা মীশক অসি মীয়ামগী মরক্তা অমসুং রাজনিতিগী পুন্সিদা থেংনবা হায়বসি য়াম্না তাংনা থোক্কনি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রালয়গী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ১৯৭০দগী ঙসি ফাওবদা, লৈবাক অসিগীদমক্তা চোংথোক্নবগী খুদোংচাবা অমা হেক লাকপগা বাদল সাহবনা খৈদৌনুংদা লৈথোক্তুনা লৈখিদে। মহাক্না হায়খি মদুদি সর্দার পর্কাশ সিং বাদলনা প্রিন্সিপলশিং অমসুং থাজবা অদুগীদমক্তা লান্থেংনখি অমসুং মহাক্কী পব্লিক লাইবকী শরুক অয়াম্বদি কৈশুমশঙদা লৈনখি। ইমর্জেন্সীগী মনুংদা, শ্রী পর্কাশ সিং বাদলনা দেমোক্রেসীবু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা খোংফম চেৎনা লেপখি, কার্গিল লানবু ওইরো নত্রগা তেররগী মায়োক্তা লান্থেংনবদবু ওইরো, মাইকৈ খুদিংমক্তা, বাদল সাহবনা মতম পুম্বদা লৈবাক অসিগী য়াইফনবগীদমক্তা উকন ওইদুনা খোংফম চেৎনা লেপখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি বাদল সাহবনা লৈখিদবা অসি লৈবাক পুম্বগী ওইনা য়াম্না চাউনা মাংজবনি। শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঐখোয় পুম্নমক্না শ্রী পর্কাশ সিং বাদলগী পুন্সিদগী পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ৱাখল্লোনা অদু লৌগদবনি অমসুং ৱাহেগুরুনা ঐখোয় পুম্নমকপু মহাক্না চৎলম্বা লম্বি অদুদা চৎপা ঙম্নবা পাঙ্গল থৌনা অদু পীনবীবা ওইসনু।