প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কেরালাগী ত্রিসুরদা লৈবা শ্রী সীতারাম স্বামী মন্দিরদা পাঙথোকপা থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
“সিম্বলদা ভারত অসি ময়েক শেংনা উজরবসু মাগী লৌশিং অমসুং ৱাখল্লোন্দা হিংলি। ভারতনা মুৎনাইদ্রবা লম্বীদা চৎনবা মাগী খোঙচৎতা হিংলি”
“ঐখোয়গী মন্দিরশিং অমসুং তীর্থ য়াত্রাশিংনা চহিচা কয়াদগী ঐখোয়গী খুন্নাইগী ভেল্যু অমসুং চাউখৎনবগী খুদমশিং ওইদুনা লাকখি”
25 APR 2023 9:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও মেসেসকী থোংদা ত্রিসুরদা শ্রী সীতারাম স্বামী মন্দিরগী থৌরম অমদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না ত্রিসুর পুরম কুহ্মৈগী য়াইফরবা থৌরমদা মীপুম খুদিংমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা স্পিরিচুএলিতী, ফিলোসোফী অমসুং কুহ্মৈশিংগা লোয়ননা নাৎ, চৎনবী অমসুং কলা চাউখৎলিবা কেরালাগী কলচরেল কেপিতেল ওইনা ত্রিসুরনা কল্লিবা মফম অসিবু শকখঙখি। প্রধান মন্ত্রীনা ত্রিসুরনা মাগী হেরিতেজ অমসুং আইদেন্তিতী অসি হিংহন্দুনা থম্মি অমসুং শ্রী সীতারাম স্বামী মন্দিরনা মাইকৈ অসিদা মরু ওইবা সেন্তর অমা ওইনা মথৌ তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা মন্দির অসি পাকথোক চাউথোকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং ভগবান শ্রী সীতারম অমসুং ভগবান আয়াপ্পা অমদি ভগবান শিবতা সনানা য়োম্বা গর্ভা গৃহ কত্থোকখি হায়নসু ফোঙদোকখি। মহাক্না ফুত ৫৫ ৱাংবা ভগবান হনুমানগী মীতম অমা খিনখিবগীদমক থাগৎখি অমসুং কুমভাভিশেকমগীদমক মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখি।
কল্যানগী ইমুং অমসুং শ্রী তি.এস. কল্যানরামন্না শরুক তমখিবা অদুবু থাগৎখি অমসুং মন্দিরগী মতাংদা মহাক্না মমাংদা উনখিবা অমসুং খন্ন-নৈনখিবা অদু নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা মঙোন্দা ফাওবা স্পিরিচুএলগী ওইবা নুংঙাইবা অদু ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ত্রিসুর অমসুং শ্রী সীতারাম স্বামী মন্দিরনা লাইনীংগী খ্বাইদগী ৱাংবা থাক ওইবা খক্তা নত্তনা ভারতকী ৱাখল তাবা মতৌ অমসুং থৱায়গী মমিসু ওইরি। শ্রী মোদীনা মেদিবেল মতমদা লোইলম শন্দোকপা লাকখিবা মতম অদু নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লোইলমগী মীওইশিং অসিনা মন্দিরশিং থুগাইবা মতমদা মখোয়না খঙখি মদুদি ভারত অসি সিম্বল ওইনা ময়েক শেংনা লৈরবসু মাগী লৌশিং অমসুং ৱাখল্লোন্দা হিংই। ভারতনা মুৎনাইদ্রবা লম্বী ফংনবা হোৎনখি হায়না মহাক্না মখা তাখি। “ভারতকী থৱায়না শ্রী সীতারাম স্বামী অমসুং ভগবান আয়াপ্পাগী মওংদা মাগী অমর অদু তাক্লি। মতম অদুগী মন্দিরশিং অদুনা ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’কী ৱাখল্লোন অসি চহি লিশিং কয়াগী অমর ওইরবা ৱাখল্লোন অমনি তাকখি। ঙসি আজাদী কা অমৃত কাল অসিদা ঐখোয়না ঐখোয়গী হেরিতেজকী চাউথোকচবা পোক্নবা ৱাশক লৌদুনা ৱাখল্লোন অসি মাংদা পুখৎলি”।
শ্রী সীতারাম স্বামী মন্দিরনা অরিবা ভারতকী ফজবা অমসুং মতিক-ময়াই ঙাক্তুনা থম্বদা নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐখোয়গূ মন্দিরশিং অমসুং তীর্থ য়াত্রাগী মফমশিংনা চহিচা কয়াদগী ঐখোয়গী খুন্নাইগী ভেল্যুশিং অমসুং চাউখৎপগী মতৌগী খুদমশিং ওইদুনা লাকখি”। মন্দির অসিগী খুত্থাংদা মীয়ামগী য়াইফনবা থৌরম কয়াগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুন্নাইদগী রিসোর্সশিং ফংলিবা মফমদা সিস্তেম অমা লৈহন্দুনা সর্ভিস পীরি। মহাক্না মন্দির কম্মিতিদা খোঙথাংশিং অসিদা, শ্রী অন্ন অভিয়ান, স্বচ্ছতা অভিয়ান নত্ত্রগা মহৌশাগী লৌউ-পথাপকী পব্লিক এৱের্নেস পীবা ওইরবসু লৈবাক্কীদমক হেন্না ফিরেপ লৌনবা হায়খি। ৱারোল পীবা লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী শ্রী সীতারম স্বামীজীগী থৌজালশিং মীপুম খুদিংমক্তা পীবীদুনা লৈবাক্কী পান্দমশিং অমসুং ফিরেপশিং থুংহন্নবা থবক মাইপাকহনগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
PM addresses programme of Sree Seetharama Swamy Temple in Thrissur, Kerala
“Though India is visible in the symbols, it lives in its knowledge and thought. India lives in its quest for the eternal”
“Our temples and pilgrimages have been symbols of the values and prosperity of our society for centuries”
25 APR 2023 9:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, addressed a programme of Sree Seetharama Swamy Temple in Thrissur via video message, today. He greeted everyone on the auspicious occasion of Thrissur Pooram Festival.
The Prime Minister started by acknowledging Thrissur’s status as the cultural capital of Kerala where culture, tradition and arts thrive along with spirituality, philosophy and festivals. The Prime Minister expressed happiness that Thrissur is keeping its heritage and identity alive and Sree Seetharama Swamy Temple is working as a vibrant center in this direction.
The Prime Minister conveyed his happiness on expansion of the temple and noted that a gold plated Garbha Grih is being dedicated to Lord Sree Seetharama and Lord Ayyappa and Lord Shiva. He also praised the installation of 55 feet Lord Hanuman statue and greeted everyone for Kumbhabhishekam.
Lauding the contribution of the Kalyan family and Shri T S Kalyanraman and recalling his earlier meeting and discussion about the temple, the Prime Minister expressed the feeling of spiritual joy that he was feeling on the occasion.
The Prime Minister remarked that Thrissur and Sree Seetharama Swamy Temple are not only the pinnacle of faith, they are also the reflection of the consciousness and soul of India. Shri Modi recalled the period of invasion during the medieval period. As these invaders were destroying the temples, the Prime Minister said, they were oblivious that though India is visible in the symbols but it lives in its knowledge and thought. India lives in its quest for the eternal, he added. “India’s soul has been proclaiming its immortality in the form of Sree Seetharama Swamy and Bhagwan Ayyappa. “These temples from those times declare that the idea of ​​'Ek Bharat Shreshtha Bharat' is an immortal idea of ​​thousands of years. Today, in the golden age of independence, we are taking this idea forward by taking a pledge to be proud of our heritage”, he said.
“Our temples and pilgrimages have been symbols of the values and prosperity of our society for centuries”, the Prime Minister said as he expressed delight that Sree Seetharama Swamy Temple is preserving the grandeur and splendor of ancient India. Highlighting the many public welfare programs that are run through this temple, the Prime Minister said that a system is in place where the resources received from the society are returned as service. He urged the temple committee to add more resolutions of the country to these efforts, be it Shri Anna Abhiyan, Swachhta Abhiyan or public awareness towards natural farming. Concluding the address, the Prime Minister expressed belief that the blessings of Shri Sree Seetharama Swamy ji will be showered upon everyone as the work to realize the goals and resolutions of the country continues.