প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নাগালেণ্ডৰ ৱানছ’ই গাঁৱৰ লোকক প্ৰশংসা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
15 APR 2023 10:16AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে প্ৰগতিশীল লিংগ নীতি গ্ৰহণৰ বাবে নাগালেণ্ডৰ ৱানছ’ই গাঁৱৰ লোকসকলক প্ৰশংসা কৰিছে।
এটি টুইটত ৰাজ্যসভাৰ সাংসদ শ্ৰীমতী এছ. ফাংনন কন্যাকে জনাইছে যে ৱানছ’ইৰ মহিলাসকলক প্ৰথমবাৰৰ বাবে মৰুঙত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰু লগড্ৰাম বজাবলৈ অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ পূৰ্বলৈকে পৰম্পৰা অনুসৰি, মহিলাসকলক মৰুঙত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ অনুমতি দিয়া নহৈছিল।
সাংসদগৰাকীৰ টুইটটোলৈ সঁহাৰি জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এইদৰে টুইট কৰে;
“এটি অতিশয় গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ, এই পদক্ষেপে মহিলাসকলৰ মৰ্য্যাদা আৰু সবলীকৰণক উদ্দীপনা যোগাব। ৱানছ’ই গাঁৱৰ লোকসকলৰ শলাগ লৈছোঁ।”

Prime Minister's Office
PM compliments to people of Wansoi village in Nagaland
15 APR 2023 10:16AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has complimented to people of Wansoi village in Nagaland for adopting progressive gender policies.
In a tweet Rajya Sabha MP, Smt. S. Phangnon Konyak informed that the women of Wansoi has been allowed to enter the Morung & play the logdrum for the first time. In hitherto tradition it never allowed women to even step inside a morung.
Responding to the MP's tweet, the Prime Minister tweeted;
“A very important step, which will give a boost to dignity and empowerment of women. Compliments to the people of Wansoi village.”