Prime Minister's Office
PM pays tribute to Mahatma Jyotiba Phule on his birth anniversary
11 APR 2023 9:28AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tribute to the great social reformer, Mahatma Jyotiba Phule on his birth anniversary. Shri Modi also recalled his towering contribution to social justice and empowering the downtrodden. Shri Modi also shared his thoughts on Mahatma Jyotiba Phule via a video clip.
The Prime Minister tweeted;
"On his birth anniversary, I bow to Mahatma Phule and recall his towering contribution to social justice and empowering the downtrodden. His thoughts give hope and strength to millions."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାତ୍ମା ଜ୍ୟୋତିବା ଫୁଲେଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ନମନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 APR 2023 3:09PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମହାନ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକ ମହାତ୍ମା ଜ୍ୟୋତିବା ଫୁଲେଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ନମନ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ଓ ଦଳିତଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବାରେ ତାଙ୍କ ମହାନ ଅବଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ମହାତ୍ମା ଜ୍ୟୋତିବା ଫୁଲେଙ୍କ ସମ୍ପର୍କରେ ନିଜ ବିଚାରକୁ ଏକ ଭିଡିଓ କ୍ଲିପ ମାଧ୍ୟମରେ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି;
“ମହାତ୍ମା ଫୁଲେଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ତାଙ୍କୁ ନମନ କରିବା ସହ ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ଏବଂ ଦଳିତଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବାରେ ତାଙ୍କ ମହାନ ଅବଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରୁଛି । ତାଙ୍କ ବିଚାର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ଆଶା ଓ ଶକ୍ତି ଦେଇଛି ।”