প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী চেন্নাইদা চেন্নাই এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেৎ তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাখ্রে
08 APR 2023 6:12PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তামিল নাদুগী চেন্নাইদা চেন্নাই এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেৎ তর্মিনেল বিল্দিং(ফেজ-১) শঙ্গাখ্রে। মহাক্না অনৌবা বিল্দিং অদু কোইনা চত্তুনা য়েংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিৎ তৌখি;
“চেন্নাই এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল অসিনা অচৌবা সহর অসিগী মীয়াম অমসুং তামিল নাদু শীনবা থুংনা লৈরিবা মীয়াম য়াম্না চাউনা মতেং পাংলগনি। তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা ইনাকখুল্লবা তামিল নাদুগী কলচরগী ফজবা অমসু য়াওরে”।
লুপা করোর ১২৬০ চঙনা শেমগৎপা অনৌবা ইন্তেগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং অসি হাপচিনবদগী এয়রপোর্ত অসিগী পেসেঞ্জরশিং সেবা তৌবা ঙম্বগী শক্তি ২৩ মিল্লিয়ন পেসেঞ্জর পর এনম(এম পি পি এ)দগী ৩০ এম.পি.পি.এদা হেনগৎলগনি। অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা মমাঙঙৈগী চৎনবীশিংগী শক্তমশিং হায়বদি কোলাম, শারি, লাইশঙশিং য়াওহন্দুনা তামিল কলচরগী মমি অমা তারি অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমগী অতোপ্পা শক্তমশিং য়াওরি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না তামিল নাদুগী রাজ্যপাল শ্রী আর এন রবি, তামিল নাদুগী চীফ মিনিস্তর শ্রী এম.কে স্তেলিন, সিবিল এভিএসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর জ্যোরিতাদিত্য সিন্দিয়া অমসুং ফিসরিজ, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিয়িং অমসুং ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী এল মুরুগান শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates New Integrated Terminal Building of Chennai Airport in Chennai, Tamil Nadu
08 APR 2023 6:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the New Integrated Terminal Building (Phase- 1) of Chennai International Airport, in Chennai, Tamil Nadu today. He also took a walk-through of the new facility.
The Prime Minister tweeted:
“The new terminal in Chennai airport will greatly help the people of this great city and across Tamil Nadu. The terminal building also has a flavour of the rich culture of Tamil Nadu.”
Developed at the cost of Rs. 1260 crores, the addition of this new Integrated terminal building will increase the passenger serving capacity of the airport from 23 Million Passengers Per Annum (MPPA) to 30 MPPA. The new terminal is a striking reflection of the local Tamil culture, incorporating traditional features such as the Kolam, Saree, Temples, and other elements that highlight the natural surroundings.
The Prime Minister was accompanied by the Governor of Tamil Nadu, Shri R N Ravi, the Chief Minister of Tamil Nadu, Shri M K Stalin, the Union Minister for Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia and the Union Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying and Ministry of Information and Broadcasting, Shri L Murugan on the occasion.