হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এ.বি.ঐচ.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস্না অনাবা লাখ ১০দগী হেন্না হোস্পিতালগী ক্যুদা মতম মাংহন্দনবা মতেং পাংলি
29 MAR 2023 7:22AM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না মসিনা আয়ুশমান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.) স্কিমগী মখাদা হেল্থকেয়র সর্ভিসশিং পীবদা হেন্না মপুং ফাহন্নবগীদমক্তা দিজিতেল ইন্তর্ভেন্সনশিং য়াহল্লি। অসিগুম্বা ইন্তর্ভেন্সন অমদি অখন্নবা হোস্পিতালশিংগী ও.পি.দি. (আউত-অনাবা দিপার্ত্মেন্ত) ব্লোকশিংদা অনাবাশিংবু খুদক্তা রেজিস্ত্রেসন তৌবা য়াহল্লিবা স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস অসিনি। সর্ভিস অসি হৌদোকপা থা তরুক্কী মনুংদা অনাবা লাখ ১০ হেনবগী রেজিস্ত্রেসনশিং তৌবদা শিজিন্নখ্রে। পনবা য়াবদি হৌখিবা থা(ফেব্রুৱারী ২৩, ২০২৩) খক্তদা অনাবা লাখ ৫ রেজিস্তর তৌহনখিবা অসিনি। স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস অসিগী শাফু অমসুং পাম্নরকপগী চাং অসি মশিং খঙহেন হেনগৎলকপা অসিনা ময়েক শেংনা উৎলে।
স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস্কী মরমদা ঙাংলদুনা, সি.ই.ও., এন.ঐচ.এ.না হায়খি- “ এ.বি.দি.এম.না দিজিতেল সোল্যুসনশিং শিজিন্নদুনা অপনবা লৈতবা হেল্থকেয়র পীনবগী ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি। স্কেন অমসুং সেয়র ফিচরগা লোয়ননা, হোস্পিতালশিংনা অনাবাশিংবু মখোয়গী এ.বি.ঐচ.এ.গী প্রোফাইল দাইরেক্ত সেয়র তৌদুনা দিজিতেল রেজিস্ত্রেসন সর্ভিসশিং পীরি। মসিনা অনাবাশিংবু ক্যুদা লেপহন্দনা অমসুং অকুপ্পা মরোল কয়া অমা পীনদনা খুদক্তা রেজিস্তর তৌবগী তোকনশিং ফংহনবদা মতেং পাংলি। হৌজিক্কী ওইনা, নোংমগী চাংচৎ অসি ও.পি.দি. তোকন ২৫,০০০গুম্বনি। অথুবা মতমদা নোংমদা তোকন লাখ ১ য়ৌহন্নবা ঐখোয়না খল্লি। মখা তানা, ঐখোয়না অনাবাশিং অমসুং হেল্থকেয়র সর্ভিস পীরিবা মীওইশিংগী মরক্তা অতোপ্পা ইন্তরেক্সনশিংগী ফিচরশিং হাপচিন্নবা থৌরাং তৌরি।“
স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস অসিনা ক্যু.আর.-কোদতা য়ুম্ফম ওইবা হকথেংননা ই-পাউ লান্থোক্নবগী ইচম চম্বা মোদেলিতী অমা থবক তৌই। শরুক য়ারিবা হোস্পিতালশিংনা মখোয়গী অখন্নবা ক্যু.আর. কোদশিং অদু অনাবা রেজিস্ত্রেসন কাউন্তরশিংদা উৎলি। সর্ভিস অসিবু শিজিন্নবা য়াবা মোবাইল এপ (হৌজিক্কী ওইনা এ.বি.ঐচ.এ. এপ, আরোগ্যা সেতু, দ্রীফকেস, পেতিএম, বজাজ হেল্থ একাউন্ত অমসুং ইকাকেয়রদা ফংলি) শিজিন্নদুনা অনাবশিংনা মখোয়গী স্মার্তফোনশিংদগী ক্যু.আর. কোদশিং স্কেন তৌই। মসিগী মতুংদা অনাবা অদুনা মখোয়গী এ.বি.ঐচ.এ. (আয়ুশমান ভারত হেল্থ একাউন্ত) শেম্মী নৎত্রগা মখোয়কগী লৈজরিবা এ.বি.ঐচ.এ. একাউন্ত অদুদা লোগ ইন তৌগনি। লোগ ইন তৌরবা মতুংদা, মখোয়গী রেজিস্তর মপুং ফানা তৌননবগীদমক অনাবা অদুনা হকথেংননা ফোর্ম অদু মেল্লুদ্রবসু হোস্পিতাল অদুদা মখোয়গী এ.বি.ঐচ.এ. প্রোফাইলদু অদুম থাবা য়ারে। মসিগী চে য়াওদনা রেজিস্তর তৌবা অসিনা ইচম চম্না অনাবশিংগী এ.বি.ঐচ.এ. শিজিন্নদুনা খুদক্তা তোকন পীবিদুনা অনাবশিংবু শাংলবা ক্যুদা লেপহন্দে।
সর্ভিস অসি ২০২২গী ওক্তোবর ৬তা দিল্লীদা লৈবা লেদী হার্দিং মেদিকেল কোলেজ (এল.ঐচ.এম.সি.) অমসুং শ্রীমতী সুচেতা কৃপ্লানি হোস্পিতাল (এস.এস.কে.ঐচ.) হোস্পিতালদা এন.ঐচ.এ.না হৌদোকখিবনি। মতম অদুদগী, জিলা ১৪৭ হেনবদা লৈবা হোস্পিতাল ৪৪৩ হেনবনা সর্ভিস অসিবু শিজিন্নরক্লি অমসুং নুমিৎ খুদিংগী অনাবশিংবু ও.পি.দি. রেজিস্ত্রেসনগী ক্যুদা লেপগী মতম অদু কনবদা মতেং পাংলি। এ.আই.আই.এম.এস.- রাইপুর, এন.দি.এম.সি. চরক পালিকা হোস্পিতাল- ন্যু দিল্লী, এল.ঐচ.এম.সি. এন্দ এস.এস.কে.ঐচ.- ন্যু দিল্লী, সর সি. ভি. রামন জেনেরেল হোস্পিতাল- বেঙ্গলুরু অমসুং এল. বি. আর. এন. জোইন্ত হোস্পিতাল, কানপুর রোদ-লখনউ অসিনা এ.বি.ঐচ.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা স্কেন অমসুং সেয়র ফংস্নেলিতী শিজিন্নদুনা নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ২৫,০০০ হেনবদা মতেং পাংলি। স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস শিজিন্নবগা মরি লৈনবা অহেনবা স্তেতিস্তিক্স এ.বি.দি.এম. পব্লিক দেসবোর্দ- https://dashboard.abdm.gov.in/abdm/ তা ফংই।
হোস্পিতাল অমসুং দিজিতেল সোল্যুসন কম্পেনীশিং (দি.এসস.সি.শিং)না হকশেলগী খুদোংচাবশিংদা মখোয়গী তেক্নোলোজী পীদুনা স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিসপু মখা তানা শিজিন্নরক্নবা , এ.বি.দি.এম.না দিজিতেল হেল্থ ইন্সেন্তিব স্কিম (দি.ঐচ.আই.এস.)কী মখাদা স্কেন অমসুং সেয়র ত্রাঞ্জেক্সনশিং হাপচিনখ্রে। এ.বি.ঐচ.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা স্কেন অমসুং সেয়র সর্ভিস পীরিবা হকশেলগী খুদোংচাবশিং অসিসু মখোয়না ফংবা এ.বি.ঐচ.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা দিজিতেল হেল্থ ত্রাঞ্জেক্সন মশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা দি.ঐচ.আই.এস.কী মখাদা লুপা কোতি ৪ ফাওবা ফংনবগী খুদোংচাবা অমসু পীরি। দি.ঐচ.আই.এস.কী ওইবা অহেনবা অকুপ্পা মরোলশিং মফম অসিদা ফংবীগনিঃ https://abdm.gov.in/DHIS

Ministry of Health and Family Welfare
ABHA-based Scan & Share service helps over 10 Lakh patients save time spent in hospital queues
29 MAR 2023 7:22AM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) under its Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) scheme is enabling digital interventions for bringing efficiency in delivery of healthcare services. One such intervention is the Scan and Share service that is enabling instant registrations for patients at OPD (Out-patient Department) blocks of participating hospitals. The utilization of the service has crossed 10 Lakh patient registrations within six months of its launch. It is notable to see that the service clocked 5 Lakh patient registrations only last month (23 Feb 2023). The impact and acceptance of the Scan and Share service is evident from the steep rise in numbers.
Speaking about the Scan and Share service, CEO, NHA said – “ABDM aims to build a seamless healthcare delivery ecosystem using digital solutions. With the Scan and Share feature, hospitals are offering digital registration services to their patients via direct sharing of their ABHA profile. This is helping patients get instant registration tokens without having to stand in queues and without entering many details. Currently, the per day average is about 25,000 OPD tokens. We intend to cross 1 Lakh tokens per day soon. Further, we plan to extend the feature for other interactions between the patients and healthcare service providers.”
The Scan and Share service works on a simple modality of QR-code based direct information sharing. The participating hospitals display their unique QR codes at their patient registration counters. The patients use their smartphones to scan the QR codes using supported mobile app for the service (currently available in ABHA app, Aarogya Setu, Driefcase, Paytm, Bajaj Health and Ekacare). The patient then creates their ABHA (Ayushman Bharat Health Account) or logs in to their existing ABHA account. After logging in, patient can directly share their ABHA profile with the hospital to complete their registration without having to fill the form physically. This paperless registration results in instant token generation thereby helping the patient skip the long queue by simply using their ABHA.
This service was introduced by NHA on 6th Oct 2022 at Lady Hardinge Medical College (LHMC) & Smt. Sucheta Kriplani Hospital (SSKH) Hospital in New Delhi. Since then, over 443 hospitals across 147 districts have adopted the service and are helping the patients save their time spent in OPD registration queues on a daily basis. AIIMS - Raipur, NDMC Charak Palika Hospital - New Delhi, LHMC & SSKH - New Delhi, Sir C V Raman General Hospital - Bengaluru and L B R N Joint Hospital, Kanpur Road - Lucknow are helping more than 25,000 patients daily using ABHA-based Scan and Share functionality. More statistics related to the implementation of the Scan and Share service are available on the ABDM Public Dashboard - https://dashboard.abdm.gov.in/abdm/
To further promote adoption of Scan and Share service by hospitals and the Digital Solution Companies (DSCs) offering their technology to the health facilities, ABDM has also included Scan and Share transactions under the Digital Health Incentive Scheme (DHIS). The health facilities offering ABHA-based Scan and Share service also stand a chance to win incentives of up to Rs. 4 crores under DHIS based on the number of ABHA-based digital health transactions they achieve. More details on the DHIS are available here: https://abdm.gov.in/DHIS