প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৫ মাৰ্চত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰ্ণাটক ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চিক্কাবল্লাপুৰত শ্ৰী মধুসূদন সাই চিকিৎসা বিজ্ঞান আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান উদ্বোধন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাংগালুৰু মেট্ৰ'ৰ হোৱাইটফিল্ড (কাদুগোডি) ৰ পৰা কৃষ্ণৰাজপুৰা মেট্ৰ' লাইন উদ্বোধন কৰিব
এই মেট্ৰ' লাইনে যাতায়াত আৰু অধিক সহজ কৰি তুলিব আৰু চহৰখনত যান-জঁট হ্ৰাস হ'ব
23 MAR 2023 5:51PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৫ মাৰ্চ, ২০২৩ তাৰিখে কৰ্ণাটক ভ্ৰমণ কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১০:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চিক্কাবল্লাপুৰত শ্ৰী মধুসূদন সাই চিকিৎসা বিজ্ঞান আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান উদ্বোধন কৰিব। দুপৰীয়া প্ৰায় ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাংগালুৰু মেট্ৰ'ৰ হোৱাইটফিল্ড (কাদুগোডি)ৰ পৰা কৃষ্ণৰাজপুৰা মেট্ৰ' লাইনটো উদ্বোধন কৰিব আৰু মেট্ৰ'ত যাত্ৰাও কৰিব।
চিক্কাবল্লাপুৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী
শিক্ষাৰ্থীসকলক নতুন সুযোগ লাভ কৰাত আৰু এই অঞ্চলত সুলভ আৰু সস্তীয়া স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদান কৰাত সহায় কৰিব পৰাকৈ এক প্ৰচেষ্টাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী মধুসূদন সাই চিকিৎসা বিজ্ঞান আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান (এছএমএছআইএমএছআৰ) উদ্বোধন কৰিব। এই প্ৰতিষ্ঠান শ্ৰী সত্য সাই ইউনিভাৰ্ছিটি ফৰ হিউমেন এক্সিলেন্সৰ দ্বাৰা চিক্কাবল্লাপুৰৰ মুদ্দেনাহাল্লিৰ সত্য সাই গ্ৰামত প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছে। গ্ৰাম্য এলেকাত অৱস্থিত আৰু চিকিৎসা শিক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ বাণিজ্যিকীকৰণৰ দৃষ্টিভংগীৰে প্ৰতিষ্ঠিত, এছএমএছআইএমএছআৰ-এ সকলোকে সম্পূৰ্ণৰূপে বিনামূলীয়াকৈ চিকিৎসা শিক্ষা আৰু মানসম্পন্ন চিকিৎসা সেৱা প্ৰদান কৰিব। প্ৰতিষ্ঠানটোৱে ২০২৩ চনৰ শিক্ষাবৰ্ষৰ পৰা কাম-কাজ আৰম্ভ কৰিব।
বাংগালুৰুত প্ৰধানমন্ত্ৰী
সমগ্ৰ দেশতে বিশ্বমানৰ নগৰীয় যাতায়াত আন্তঃগাঁথনিৰ বিকাশৰ ওপৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। ইয়াৰ সৈতে সংগতি ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাংগালুৰু মেট্ৰ' পৰ্যায়-২ৰ অধীনত ৰিচ-১ সম্প্ৰসাৰণ প্ৰকল্পৰ ১৩.৭১ কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ হোৱাইটফিল্ড (কাদুগোডি) মেট্ৰ'ৰ পৰা কৃষ্ণৰাজপুৰা মেট্ৰ' লাইনটোৰ উদ্বোধন হোৱাইটফিল্ড (কাদুগোডি) মেট্ৰ' ষ্টেচনত কৰিব। প্ৰায় ৪২৫০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মিত এই মেট্ৰ' লাইনৰ উদ্বোধনে বাংগালুৰুৰ যাত্ৰীসকলক এক পৰিষ্কাৰ, সুৰক্ষিত, দ্ৰুত আৰু আৰামদায়ক ভ্ৰমণৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব, যাতায়াতৰ সহজতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু চহৰখনত যান-জঁট হ্ৰাস কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka on 25th March
PM to inaugurate Sri Madhusudan Sai Institute of Medical Sciences and Research at Chikkaballapur
PM to inaugurate Whitefield (Kadugodi) to Krishnarajapura Metro Line of Bangalore Metro
Metro line will further enhance ease of mobility and reduce traffic congestion in the city
23 MAR 2023 5:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 25th March, 2023. At around 10:45 AM, Prime Minister will inaugurate Sri Madhusudan Sai Institute of Medical Sciences and Research at Chikkaballapur. At around 1 PM, Prime Minister will inaugurate Whitefield (Kadugodi) to Krishnarajapura Metro Line of Bangalore Metro and also undertake a ride in the metro.
PM at Chikkaballapur
In an initiative that will help students to avail new opportunities and provide accessible and affordable healthcare in this region, Prime Minister will inaugurate Sri Madhusudan Sai Institute of Medical Sciences and Research (SMSIMSR). It has been established by Sri Sathya Sai University for Human Excellence at Sathya Sai Grama, Muddenahalli, Chikkaballapur. Situated in a rural area and established with a vision of de-commercialising medical education and healthcare, SMSIMSR will provide medical education and quality medical care - completely free of cost - to all. The institute will start functioning from the academic year 2023.
PM at Bengaluru
Prime Minister has had a special focus on the development of world class urban mobility infrastructure across the country. In line with this, the 13.71 km stretch from Whitefield (Kadugodi) Metro to Krishnarajapura Metro Line of Reach-1 extension project under Bangalore Metro Phase 2, will be inaugurated by the Prime Minister at Whitefield (Kadugodi) Metro Station. Built at a cost of around Rs 4250 crores, the inauguration of this metro line will provide a clean, safe, rapid and comfortable travel facility to commuters in Bengaluru, enhancing ease of mobility and reducing traffic congestion in the city.