অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর, কলচর অমদি তুরিজমগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা ঙসি সিলোংদা অসাম রাইফল্সকী ১৮৮শুবা রেজিং দেগী থৌরমদা ৱা ঙাঙখ্রে
অসাম রাইফল্সতা ১৮৩৫তগী হৌনা গেলেন্ত্রীগী অতৈগা মান্নদবা মনাৎ অমগা লোয়ননা লাক্লি অমদি গেলেন্ত্রী মনা খ্বায়দগী মশিং য়াম্না ফংবগী তোপ তোপ্পা থাক অমদা লৈরিবসি লান্মী অসিগী থৌনা ফরবশিংনা মথৌ তৌবদা থৱায় কত্থোকখিবশিংদুনা ওইবা ঙমহনবনি
অমৃৎ কালসিদা অৱাং নোংপোক লমদমবু ভারতকী চাওখৎপগী ইঞ্জিন ওইনা শেমগৎপা হায়বসি প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েঙনি
হায়রিবা মীৎয়েঙ অসিগী পরিংদা, অৱং নোংপোক লমদমদা অনৌবা চক অমা হৌরে অমদি ইনফ্রাস্ত্রকচর, কন্নেক্তিবিতী, ইং-তপ্পা অমদি মরা চেৎপদবু ওইরবসু হীরম খুদিংদা খোঙলৈ থুনা খুমাঙ চাওশিল্লক্লি
অৱাং নোংপোক লমদম্না অনৌবা পন্দুপ অমা ফংবা ঙম্লিবসিদা অসাম রাইফল্সকী অচৌবা থৌদাং অমা য়াওরি
মন্ত্রীনা লান্মী শঙলুপ অদুনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওপরেসনশিংদা পায়খৎখিবা থবক থৌওংশিংগীদমক থাগৎখি অমদি লান্মী শঙলুপ অসিবু মখোয়গী অতাঙবা থৌনা অমদি অপুনবগী থবক থৌওংনা মরম ওইরগা এন.দি.আর.এফ.কী য়ুনিৎ অমা ওইনা মথৌ হাপলকপবুসু থাগৎখি
শ্রী জি কিসন রেদ্দীনা লান্মী শঙলুপ অসিগী রাইফল ৱুমেনশিংবু পুক্নিং থৌগৎখি অমদি ভারতখক্তদা নত্তনা মালেম পুম্বদা পীসকীপিং ফোর্স ওইনা থবক তৌবদা লৌরিবা থৌদাং অমদি ভারতকী
24 MAR 2023 12:58PM by PIB Imphal
দোনর, কলচর অমদি তুরিজম মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা ঙসি সিলোংদা পাঙথোকপা অসাম রাইফল্সকী ১৮৮শুবা রেজিং দে থৌরমদা অথোইবা মীথুং ওইনা ৱা ঙাঙখ্রে‍। অসাম রাইফল্সতা ১৮৩৫তগী হৌনা গেলেন্ত্রীগী অতৈগা মান্নদবা মনাৎ অমগা লোয়ননা লাক্লি অমদি গেলেন্ত্রী মনা খ্বায়দগী মশিং য়াম্না ফংবগী তোপ তোপ্পা থাক অমদা লৈ হায়না শ্রী কিসন রেদ্দীনা হায়খি‍। হায়রিবা তোপ তোপ্পা থাক অসি লান্মী অসিগী থৌনা ফরবশিংনা মথৌ তৌবদা থৱায় কত্থোকখিবশিংদুনা ওইবা ঙমহনবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা রেদ ফোর্তকী মথক্তগী পীখিবা মহাক্কী ৱারোলদা “অমৃৎ কাল”গী অনৌবা নুমিৎ অমা চীংখৈ হুলহনখি অমদি লৈবাকসিগী চাওখৎপগী লম্বীদা মঙাল পীখি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍। অমৃৎ কালসিদা অৱাং নোংপোক লমদমবু ভারতকী চাওখৎপগী ইঞ্জিন ওইনা শেমগৎপা হায়বসি প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েঙনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍। হায়রিবা মীৎয়েঙ অসিগী পরিংদা, অৱং নোংপোক লমদমদা অনৌবা চক অমা হৌরে অমদি ইনফ্রাস্ত্রকচর, কন্নেক্তিবিতী, ইং-তপ্পা অমদি মরা চেৎপদবু ওইরবসু হীরম খুদিংদা খোঙলৈ থুনা খুমাঙ চাওশিল্লক্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। খুৎলায় পায়বা কেদর ৮০০০ হেন্না চঙজরক্তুনা মহৌশাগী পুন্সিদা হঞ্জিল্লকখ্রে অমদি প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা য়াম্লবা পীস একোর্দশিং খুৎয়েক পীনখ্রে হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍।
শ্রী কিসন রেদ্দীনা লমদম অসিদা লৈঙাক্না ফংবা ঙমখ্রবা কয়া পনখি‍। হৌখিবা চহি ৯ অসিদা লমদম অসিদা চাওখৎ থৌরাংগী থবক অপনবা লৈতনা মখা চত্থনবগীদমক লুপা করোর লাখ ৫ হেন্না চাদিং তৌখ্রে অমদি অনৌবা এয়রপোর্ত ১৭, লুপা লাখ ১.০৫গী ওইগদবা হৌজিক পায়খৎলিবা লম্বীগী প্রোজেক্তশিং, অমদি লুপা করোর ৭৭,৯৩০গী ওইদবা হৌজিক পায়খৎলিবা রেল প্রোজেক্তনচিংবা অচৌবা কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিংগা লোয়ননা লমদম অসিগী মীয়ামগীদমক মশিং থীঙমদ্রবা চাওখৎপগী খুদোংচাবশিংগী থোঙ হাংদোক্নবগীদমক সেক্তর খুদিংদা খুমাঙ চাওশিল্লি‍ হায়না মহাক্না হায়খি‍।
অৱাং নোংপোক লমদমদা লাক্লিবা অনৌবা মাইওন অসিদা ফংলিবা মায় পাকপশিং অসি ফংহনবদা অসাম রাইফল্সকী অচৌবা থৌদাং লৈ হায়না মহাক্না হায়খি‍। ইং-তপ্পগী চক অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী অশেংবা মতিং ঐখোয়দা খঙহল্লে হায়না মখা তারদুনা হৌজিক্তি ঐখোয়না তোঙান তোঙানবা লমশিংদা লৈরিবা ঐখোয়গী পাঙ্গল থৌনা অৱাং নোংপোক স্তেতশিংদা পাঙথোক্কদৌরিবা তোঙান তোঙানবা জি২০ মীফমশিংসিগী মনুংদা মালেমগী মফমদা উত্থোকপা ঙম্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍। লমদম অসিদা পাঙথোক্লিবা জি২০ মীফমশিং অসিনা অস্থলক্সমী স্তেতশিং অসিবু ভারতকী চাওখৎপগী মকোন ওইহনবদা মতেং ওইগনি হায়বা ৱাফমসু মহাক্না থমখি‍।
মন্ত্রীনা লান্মী শঙলুপ অদুনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওপরেসনশিংদা পায়খৎখিবা থবক থৌওংশিংগীদমক থাগৎখি অমদি লান্মী শঙলুপ অসিবু মখোয়গী অতাঙবা থৌনা অমদি অপুনবগী থবক থৌওংনা মরম ওইরগা এন.দি.আর.এফ.কী য়ুনিৎ অমা ওইনা মথৌ হাপলকপবুসু থাগৎখি‍। শ্রী জি কিসন রেদ্দীনা অসাম রাইফল্সপু লমদম অসিদা দ্রগ অমদি অতৈ অথিংবা পোৎলমশিং লোন্না পুথোক পুশিন তৌবা থেংনবদা লৌরিবা থৌদাংগীদমকসু থাগৎখি‍।
শ্রী জি কিসন রেদ্দীনা লান্মী শঙলুপ অসিগী রাইফল ৱুমেনশিংবু পুক্নিং থৌগৎখি অমদি ভারতখক্তদা নত্তনা মালেম পুম্বদা পীসকীপিং ফোর্স ওইনা থবক তৌবদা লৌরিবা থৌদাং অমদি ভারতকী নুপীগী থৌনাগী খুদম ওইবগীদমকসু থাগৎখি‍। তাঙ্কক কয়াদা অসাম রাইফল্সনা থৌদাংগী খোল্লাউদগী হেন্দোক্তুনা মেদিকেল কেম্প, ৱুমেন এমপৱারমেন্ত স্কীমশিং, নেস্নেল ইন্তিগ্রেসন তুরনচিংবা তোঙান তোঙানবা সিভিক এক্সন প্রোজেক্তশিংদসু ইচঙ থৌনা শরুক য়ারি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍। অসিগুম্বা থৌওংশিং অসিনা লমদম অসিগী মীয়ামদা চাউনা মতেং ওইরি, হায়না মহাক্না মখা তানা ফোঙদোকখি‍।
লান্মী শঙলুপ অসিবু লমদম অসিদা ঙাকশেল অমদি মরা চেৎপা ফীভম পুরক্নবগীদমক মখোয়গী পুক্নিং লুপ্পা, খোয়দাজবা অমদি কত্থোকপগীদমক ‘সেন্তিনেলক ওফ নোর্থ ইস্ত’ অমদি ‘ফ্রেন্দ্স ওফ দি হিল পীপল’ হায়না কৌনরিবা অসিমক মরম চাবনি হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍।

Ministry of Development of North-East Region
Minister of DoNER, Culture & Tourism Shri G. Kishan Reddy today addressed the 188th Raising Day ceremony of Assam Rifles in Shillong
Assam Rifles has an unparalled heritage of gallantry since 1835 and holds a distinction of having been bestowed the most number of gallantry awards which been made possible through the supreme sacrifice of the Brave hearts of the Force in the line of duty.
It is Vision of Prime Minister that in Amrit Kaal, the North East region will be established as the growth engine of India.
In line with this vision, a new era has begun in the North East region and development has grown rapidly in all sectors, be it infrastructure, connectivity, peace and stability
Assam Rifles has a major contribution in achieving this new paradigm for the North East Region.
Minister lauded the efforts of the force during disaster management operations and appreciated the fact the force has been deputed as a unit of NDRF due to their rare show of strength and team work
Shri G. Kishan Reddy exhorted the rifle women of the force and lauded their contributions not just in India but in peacekeeping forces across the world and becoming symbols of India’s Nari Shakti
24 MAR 2023 12:58PM by PIB Delhi
Minister of DoNER, Culture & Tourism Shri G. Kishan Reddy today addressed the 188th Raising Day ceremony of Assam Rifles in Shillong today as Chief Guest. Shri Kishan Reddy said that Assam Rifles has an unparalled heritage of gallantry since 1835 and holds a distinction of having been bestowed the most number of gallantry awards. He further added that this unique distinction has been made possible through the supreme sacrifice of the Brave hearts of the Force in the line of duty.
Minister said that Prime Minister of India during his speech from the ramparts of Red Fort has heralded the dawn of “Amrit Kaal” and enlightened the road map of progression of the nation. He further added that it is Vision of Hon’ble Prime Minister that in this Amrit Kaal, the North East region will be established as the growth engine of India. In line with this vision, a new era has begun in the North East region and development has grown rapidly in all sectors, be it infrastructure, connectivity, peace and stability, he added. Minister said that over 8000 Armed Cadres surrendered and joined the mainstream and several peace accords have been signed under the leadership of Prime Minister.
Shri Kishan Reddy outlined various achievements of the government in the region. He said that in the past 9 years over 5 lakh crores have been spent to ensure that development in the region continues unabated and several mega connectivity projects such as 17 new airports, ongoing road projects worth 1.05 Lakh, and ongoing rail projects worth Rs 77,930 Crores etc. today every sector is being expedited in the North East to open up numerous opportunities of growth for the people.
He said that Assam Rifles has a major contribution in achieving this new paradigm for the North East Region. He further added that this era of peace has enabled us to realize the real potential of North East Region and added that we can now confidently showcase our strengths in different sectors to the world community during the various G20 summits being held across North Eastern States. He also said that these G20 conferences being held across the region, will help position the Ashtalakshmi States as Growth centres of India.
Minister also lauded the efforts of the force during disaster management operations and appreciated the fact the force has been deputed as a unit of NDRF due to their rare show of strength and team work during such times. Shri G. Kishan Reddy also appreciated Assam Rifle efforts for combating Drug trafficking and smuggling of other contraband in the region.
Shri G. Kishan Reddy exhorted the rifle women of the force and lauded their contributions not just in India but in peacekeeping forces across the world and becoming symbols of India’s Nari Shakti. He further said that Assam Rifles has on many occasions gone beyond the call of duty and have enthusiastically participated in various civic action projects such as medical camps, women empowerment schemes, national integration tours etc. These engagements have massively helped the local population, he added.
Minister said that the force is rightly called the ‘Sentinels of North East’ and ‘Friends of the Hill People’ for dedication, passion and sacrifices made for security and stability in the region.