প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ বন্দৰখণ্ডই দ্ৰুতগতিৰে অগ্ৰগতি লাভ কৰাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক প্ৰগতিতো অৰিহণা আগবঢ়াইছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
16 MAR 2023 2:56PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে বিগত বছৰটোৰ তুলনাত চলিত বৰ্ষত টুতিকোৰিন ভিঅ'চি বন্দৰে ১১.৩৫% বৃদ্ধিৰে লাভ কৰা সাফল্যৰ প্ৰশংসা কৰে। বন্দৰটোৱে ১৪ মাৰ্চ, ২০২৩ তাৰিখ পৰ্যন্ত ৩৬.০৩ নিযুত টন কাৰ্গো সৰবৰাহ কৰাৰ লগতে জাহাজ মন্ত্ৰালয়ে ২০২২-২৩ বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰা ৩৬ নিযুত টনৰ লক্ষ্য ১৭ দিন আগতে অতিক্ৰম কৰিছে।
তুতিকোৰিনৰ ভি অ চিদাম্বৰানাৰ বন্দৰ কৰ্তৃপক্ষৰ এটা টুইটৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে টুইট কৰে;
"ভাল কথা! ভাৰতৰ বন্দৰখণ্ডই দ্ৰুতগতিত অগ্ৰগতি লাভ কৰাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক প্ৰগতিতো অৰিহণা আগবঢ়াইছে।"

Prime Minister's Office
India's port sector is growing rapidly and contributing to economic progress: PM
16 MAR 2023 2:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the achievements of Tuticorin VOC port a Y-o-Y growth of 11.35%. The Port has handled 36.03 Million Tonnes of cargo, as on 14.03.2023 and surpassed the target of 36 Million Tonnes, set by the Shipping Ministry 17 days ahead in the FY 2022-23.
In a reply to a tweet by V.O. Chidambaranar Port Authority, Tuticorin, the Prime Minister tweeted;
“Good! India's port sector is growing rapidly and contributing to economic progress.”