ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ବନ୍ଦର କ୍ଷେତ୍ର ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ ପ୍ରଗତିରେ ସହାୟକ ହେଉଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 MAR 2023 2:56PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଟୁଟିକୋରିନ ଭିଓସି ବନ୍ଦରର ବାର୍ଷିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ୧୧.୩୫% କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ବନ୍ଦର ୧୪.୦୩.୨୦୨୩ ସୁଦ୍ଧା ୩୬.୦୩ ନିୟୁତ ଟନ୍ ମାଲ୍‍ ପରିଚାଳନା କରିଛି ଏବଂ ୨୦୨୨-୨୩ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ସରିବାର ୧୭ ଦିନ ଆଗରୁ ପରିବହନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥିର ହୋଇଥିବା ୩୬ ନିୟୁତ ଟନ୍ ଟାର୍ଗେଟକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଟୁଟିକୋରିନ ସ୍ଥିତ ଭି.ଓ ଚିଦାମ୍ବରନାର ବନ୍ଦର ପ୍ରାଧିକରଣଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟ୍‍ର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି;
“ଉତ୍ତମ! ଭାରତର ବନ୍ଦର କ୍ଷେତ୍ର ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ପ୍ରଗତିରେ ସହାୟକ ହେଉଛି ।”

Prime Minister's Office
India's port sector is growing rapidly and contributing to economic progress: PM
16 MAR 2023 2:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the achievements of Tuticorin VOC port a Y-o-Y growth of 11.35%. The Port has handled 36.03 Million Tonnes of cargo, as on 14.03.2023 and surpassed the target of 36 Million Tonnes, set by the Shipping Ministry 17 days ahead in the FY 2022-23.
In a reply to a tweet by V.O. Chidambaranar Port Authority, Tuticorin, the Prime Minister tweeted;
“Good! India's port sector is growing rapidly and contributing to economic progress.”