Prime Minister's Office
English rendering of PM addressing Gujarat Rozgar Mela via video message
06 MAR 2023 5:28PM by PIB Delhi
Friends,
The reverberation of the festival of Holi is being felt all around. I also wish all of you a very Happy Holi! Today's event has increased the joy of thousands of families manifold on this important festival of Holi. Rozgar Mela is being organized for the second time in Gujarat within a short span of time. I congratulate our Chief Minister Shri Bhupendra Bhai and his entire team for this work.
Friends,
This is the evidence of the commitment of the Bharatiya Janata Party governments and all of us towards providing opportunities to the youth and using their potential in the development of the country. I am glad that all the central government departments and NDA state governments are working relentlessly to provide maximum number of jobs. Rozgar Melas are being organized continuously in 14 states and Union Territories ruled by the NDA, besides the ones organized by the central government. I extend my best wishes to the youth who are being given appointment letters for their bright future and for the joy and prosperity of their families. I am sure that the youth assuming the new responsibility will contribute with complete dedication and devotion in fulfilling the resolutions of ‘AmritKaal’.
Friends,
In the last 5 years, more than 1.5 lakh youngsters in Gujarat have got state government jobs. Apart from government jobs, employment has been provided to about 18 lakh youngsters in various fields in Gujarat over the past years through the Employment Exchange. The Gujarat government has completed the recruitment process within the stipulated time by preparing a recruitment calendar. I have been told that this year preparations have been made to provide jobs to more than 25,000 youths in the state government. The Government of Gujarat has made the entire recruitment process transparent by using technology. Different digital platforms, mobile apps and web portals have been developed for the same.
Friends,
The efforts of the BJP government in different sectors have created new opportunities for the youth. The Central Government has worked on a concrete strategy for both direct and indirect Employment Generation. Our focus has been on increasing employment opportunities to the maximum through infrastructure and development projects. Our focus has been to provide new employment opportunities by promoting manufacturing. Our focus has been on creating the right environment in the country for self-employment and providing financial assistance to the youth without guarantee. Our focus has been on skill development of the youth according to the changing nature of jobs.
Friends,
When the wheel of development moves at a fast pace, the employment opportunities start getting created in every sector. Today lakhs of crores of rupees are being invested in the development projects in infrastructure, information technology and other sectors in the country. Central government projects worth Rs 1.25 lakh crore are underway in Gujarat alone. A provision of Rs 10 lakh crore has been made for infrastructure in this year's budget. This investment of lakhs of crores of rupees is also creating lakhs of jobs.
Friends,
Experts from all over the world believe that India will become the biggest manufacturing hub in the coming years. And Gujarat plays a significant role in this. Youth like you will lead this revolution in India. For example, our tribal area in Gujarat's Dahod, in a way is among the backward areas. A rail engine factory is being set up there with an investment of Rs 20,000 crores. Gujarat is also going to become a major hub of semiconductors. All these efforts will also create thousands of new employment opportunities in Gujarat.
Friends,
The holistic approach for development with which the government is working today, is also helping in Employment generation at a larger scale. These new crucial changes at the policy level have created an ecosystem in which startups are getting a chance to move forward. Today, more than 90 thousand startups are operating in the country and that too in Tier 2, Tier 3 cities. Consequently, new employment opportunities are being generated, and lakhs of youngsters are also getting motivated for self-employment. The government is providing them financial assistance without any bank guarantee. Self-employment has also got a boost from Mudra Yojana and Stand-up India Yojana. Crores of women are standing firmly on their feet by joining self-help groups and leading the financial system of the whole family. The government is also providing financial assistance of hundreds of crores of rupees to these women.
Friends,
There is a need to develop skilled manpower on a large scale for the new possibilities being created in the country. India can achieve the goal of becoming the third largest economy of the world only with the power of the skills of the youth. It is our endeavour to ensure that every section of the society gets the benefit of skill development. Be it our Dalit brothers and sisters, our tribal brothers and sisters, our deprived classes, or our mothers and sisters, everyone will get equal opportunity to move forward. Keeping this in mind, priority is also being given to the skill development of the youth. Under the PM Kaushal Vikas Yojana, 30 Skill India International Centres will be set up in the country. Here the youth will be given training through new age technology. Besides training small artisans through PM Vishwakarma Yojana, they will also be linked with MSMEs. Through this scheme, people associated with small businesses will be helped to get access to the global market. We are constantly preparing our youth for the changing nature of jobs. Our ITIs are playing a crucial role in this endeavour. There has been a steady increase in the number of ITIs and their seats in Gujarat. Today, in about 600 ITIs in Gujarat alone, training of different skills is being imparted for 2 lakh seats. This training programme has been updated as per the needs of the industry. I am glad that the placement of ITIs in Gujarat has been very satisfactory.
Friends,
Our focus is also on developing every opportunity for the employment generation, which, unfortunately, had not been given the attention it deserves since independence. It has been announced in the budget to develop 50 new tourist centres. Like we have Unity Mall in Kevadiya, Ekta Nagar. Similarly, it has been announced to set up Unity Malls in every state. In these malls, unique products from across the country will be promoted. With these efforts, new employment opportunities will be created for lakhs of people. Besides this, a provision has also been made to appoint about 40,000 teachers in Eklavya Schools.
Friends,
All of you are getting an opportunity to serve by getting associated with the Government of Gujarat. It is natural that this is a moment of celebration for you and your family. But friends, you must remember one thing; this is just the beginning. A new journey of life is about to begin. If you settle on getting a government job as your goal, then your own personal growth will stop. Never let the hard work and dedication that has brought you here stop; it has to continue even further. The urge to learn something new will help you move forward throughout your life. Wherever you are posted, the more attention you pay to increase your capability, capacity and knowledge, the more you will be benefited. The area in which you are working, that area will also be benefited. It is our endeavour to ensure that every government employee gets better training. We have started the Karmayogi Bharat online platform in this direction. Do take maximum advantage of the various online courses available on this portal and I am sure that continuous learning can become a great weapon for your progress.
Friends,
Once again I convey my best wishes to all of you and your family members for this auspicious beginning. I wish all of you, my brothers and sisters of Gujarat, a very happy Holi! Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘গুজৰাট ৰোজগাৰ মেলা’ সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰদান কৰা ভিডিঅ’ বাৰ্তাৰ পাঠ
06 MAR 2023 5:28PM by PIB Guwahati
বন্ধুসকল,
চৌদিশে হোলী উত্সৱৰ গুঞ্জন শুনিবলৈ পোৱা গৈছে। আপোনালোক আটাইলৈকে হোলীৰ বহুত বহুত শুভকামনা জ্ঞাপন কৰিছো। আজিৰ অনুষ্ঠানটোৱে হাজাৰ হাজাৰ পৰিয়ালৰ বাবে হোলীৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ উৎসৱৰ আনন্দ বহুগুণে বৃদ্ধি কৰিব। এয়া গুজৰাটত কিছুদিনৰ ভিতৰতে আয়োজিত হোৱা দ্বিতীয়খন চাকৰি মেলা। এই কামৰ বাবে মই আমাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰীভূপেন্দ্ৰ ভাই আৰু তেওঁৰ গোটেই দলটোকে অভিনন্দন জনাইছো।
বন্ধুসকল,
এয়া যুৱসকলক সুযোগ দিয়া আৰু দেশৰ উন্নয়নত তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্যৰ সদ্ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবে ভাৰতীয় জনতা পাৰ্টীৰ চৰকাৰৰ, আমাৰ সকলোৰে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধতাৰে প্ৰমাণ। মই সুখী যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ সকলো বিভাগ আৰু ‘এনডিএ’ৰ ৰাজ্য চৰকাৰে সৰ্বাধিক সংখ্যক চাকৰি প্ৰদান কৰিবলৈ নিৰন্তৰ কাম কৰি আছে। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ উপৰিও, এতিয়া ‘এনডিএ’ শাসিত ১৪ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত নিৰন্তৰ ভাৱে নিযুক্তি মেলাৰ আয়োজন কৰা হৈছে। আজি নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰা যুৱক-যুৱতীসকলৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যত আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ সুখ আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে মই শুভেচ্ছা জনাইছো। মই নিশ্চিত যে যিসকল যুৱক-যুৱতীয়ে নতুন দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰিব তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ সামৰ্থ্য আৰু নিষ্ঠাৰে ‘অমৃত কাল’ৰ সংকল্পসমূহ পূৰণ কৰাত অৰিহণা যোগাব।
বন্ধুসকল,
যোৱা পাঁচটা বছৰত গুজৰাটত ১.৫ লাখতকৈও অধিক যুৱক-যুৱতীয়ে ৰাজ্য চৰকাৰৰ চাকৰি লাভ কৰিছে। চৰকাৰী চাকৰিৰ উপৰিও ‘নিয়োগ বিনিময়’-ৰ জৰিয়তেও গুজৰাটৰ প্ৰায় ১৮ লাখ যুৱক-যুৱতীক বিভিন্ন খণ্ডত বিগত বছৰবোৰত কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ লাভ কৰিছে। গুজৰাট চৰকাৰে এক নিযুক্তি কেলেণ্ডাৰ প্ৰস্তুত কৰি নিৰ্দ্ধাৰিত সময়ৰ ভিতৰত নিযুক্তি প্ৰক্ৰিয়া সম্পূৰ্ণ কৰিছে। মোক কোৱা হৈছে যে এই বছৰ ২৫ হাজাৰতকৈও অধিক যুৱক-যুৱতীক ৰাজ্য চৰকাৰৰ চাকৰি দিয়াৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলোৱা হৈছে। গুজৰাট চৰকাৰে প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰ কৰি সমগ্ৰ নিযুক্তি প্ৰক্ৰিয়াটো স্বচ্ছ কৰি তুলিছে। ইয়াৰ বাবে, বিভিন্ন ‘ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম’ প্ৰস্তুত কৰা হৈছে, ‘ম'বাইল এপ’ আৰু ‘ৱে’ব পৰ্টেল’ বিকশিত কৰা হৈছে।
বন্ধুসকল,
বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত বিজেপি চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাই যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে নতুন সুযোগৰ সৃষ্টি কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে প্ৰত্যক্ষ আৰু পৰোক্ষ নিযুক্তি সৃষ্টিৰ বাবে এক দৃঢ় ৰণনীতিৰে কাম কৰিছে। আন্তঃগাঁথনি আৰু উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ জৰিয়তে সৰ্বাধিক সংখ্যক নিযুক্তিত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছে। উৎপাদনক উত্সাহিত কৰি নতুন নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টিৰ বাবে আমি গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছো। স্ব-নিয়োজনৰ বাবে দেশত অনুকূল পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰাৰ লগতে ‘গেৰাণ্টী’ অবিহনেই যুৱসকলক বিত্তীয় সাহায্য প্ৰদান কৰাৰ বাবেও আমি পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছো। চাকৰিৰ পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰকৃতিক অনুধাৱন কৰি যুৱক-যুৱতীসকলৰ দক্ষতা বিকাশতো আমি গুৰুত্ব দিছো।
বন্ধুসকল,
যেতিয়া উন্নয়নৰ চকা দ্ৰুত গতিত চলিবলৈ ধৰে তেতিয়া প্ৰতিটো খণ্ডতে নিয়োগৰ সম্ভাৱনা সৃষ্টি হ’বলৈ ধৰে। আজি দেশৰ আন্তঃগাঁথনি, তথ্য প্ৰযুক্তি আৰু অন্যান্য খণ্ডৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ বাবে লাখ লাখ কোটি টকা ব্যয় কৰা হৈছে। কেৱল গুজৰাটতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ ১.২৫ লাখ কোটি টকাৰ প্ৰকল্পৰ কাম চলি আছে। এই বছৰৰ বাজেটত আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ বাবে ১০ লাখ কোটি টকাৰ পুঁজিৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। বহু লাখ কোটি টকাৰ এই বিনিয়োগেও লাখ লাখ চাকৰি সৃষ্টি কৰিব।
বন্ধুসকল,
বিশ্বৰ বিশেষজ্ঞসকলে বিশ্বাস কৰে যে আগন্তুক বছৰবোৰত ভাৰত সৰ্ববৃহৎ উৎপাদন কেন্দ্ৰ হৈ উঠিব। আৰু এই ক্ষেত্ৰত গুজৰাটৰ এক ডাঙৰ ভূমিকা থাকিব। ভাৰতত এই বিপ্লৱৰ নেতৃত্ব দিব আপোনালোকৰ দৰে যুৱক-যুৱতীয়ে। এতিয়া, যিহেতু গুজৰাটৰ দাহোদত আমাৰ এটা জনজাতীয় এলেকা আছে, ই এক প্ৰকাৰে পিছপৰা অঞ্চলত আছে। তাত ২০,০০০ কোটি টকাৰ বিনিয়োগেৰে এটা ‘লক’মোটিভ’ কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। গুজৰাটো ‘ছেমি-কণ্ডাক্টৰ’ৰ এটা ডাঙৰ কেন্দ্ৰ হ'বলৈ গৈ আছে। এই সকলোবোৰ প্ৰচেষ্টাই গুজৰাটত হাজাৰ হাজাৰ নতুন নিয়োগৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব।
বন্ধুসকল,
আজি চৰকাৰে বিকাশৰ যি সামগ্ৰিক দৃষ্টিভংগীৰে কাম কৰি আছে তাৰ সুবাদতো বৃহৎ পৰিমাণৰ নিয়োগ সম্ভাৱনা সৃষ্টি হৈছে। আঁচনি পৰ্যায়ত গুৰুত্বপূৰ্ণ পৰিৱৰ্তন, এই নতুন পৰিৱৰ্তনবোৰে এক পৰিৱেশ তন্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিছে য'ত ষ্টাৰ্টআপসমূহে বিকাশৰ সুযোগ লাভ কৰিছে। আজি, দেশত ৯০ হাজাৰৰো অধিক ষ্টাৰ্টআপ-য়ে কাম কৰি আছে আৰু সেয়াও হৈছে ‘পৰ্যায়-২’, ‘পৰ্যায়-৩’ চহৰসমূহত। ই কেৱল নতুন নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰাই নহয়, লগতে লাখ লাখ যুৱক-যুৱতীক স্ব-নিয়োজনৰ বাবে অনুপ্ৰেৰণা যোগাইছে। চৰকাৰে তেওঁলোকক ‘বেংক গেৰাণ্টী’ অবিহনেই বিত্তীয় সাহায্য প্ৰদান কৰি আছে। ‘মুদ্ৰা যোজনা’ আৰু ‘ষ্টেণ্ডআপ ইণ্ডিয়া আঁচনি’য়েও স্ব-নিয়োজনক উৎসাহিত কৰিছে। আত্ম-সহায়ক গোটত যোগদান কৰি কোটি কোটি মহিলা দৃঢ়তাৰে ভৰিৰ ওপৰত থিয় দিব পৰা হৈছে। তেওঁলোকে গোটেই পৰিয়ালৰে অৰ্থনৈতিক ব্যৱস্থাৰ নেতৃত্ব দি আছে। চৰকাৰে এই মহিলাসকলক শ শ কোটি টকাৰ আৰ্থিক সাহায্যও প্ৰদান কৰিছে।
বন্ধুসকল,
দেশত সৃষ্টি হোৱা নতুন সম্ভাৱনাৰ বাবে বৃহৎ পৰিমাণে দক্ষ জনশক্তি সৃষ্টি কৰাৰো প্ৰয়োজন আছে। কেৱল যুৱক-যুৱতীসকলৰ দক্ষতাৰ শক্তিৰেহে ভাৰতে বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম অৰ্থনীতি হোৱাৰ লক্ষ্যত উপনীত হ’ব পাৰিব। সমাজৰ প্ৰতিটো শ্ৰেণীয়ে যাতে দক্ষতা বিকাশৰ সুবিধা লাভ কৰিব পাৰে সেয়া নিশ্চিত কৰাৰ আমি প্ৰয়াস অব্যাহত ৰাখিছো। আমাৰ দলিত ভাই-ভনী, আমাৰ জনজাতীয় ভাই-ভনী, আমাৰ বঞ্চিত শ্ৰেণী, আমাৰ মাতৃ আৰু ভগ্নীয়েই হওঁক, সকলোৱে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সমান সুযোগ পাব। এই কথা মনত ৰাখি যুৱপ্ৰজন্মৰ দক্ষতা বিকাশকো অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী দক্ষতা বিকাশ আঁচনিৰ অধীনত দেশত ৩০টা ‘স্কিল ইণ্ডিয়া আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কেন্দ্ৰ’ নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। ইয়াত যুৱক-যুৱতীসকলক নতুন যুগৰ প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে প্ৰশিক্ষণ দিয়া হ'ব। ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী বিশ্বকৰ্মা আঁচনি’ৰ জৰিয়তে ক্ষুদ্ৰ শিল্পীসকলক প্ৰশিক্ষণ দিয়া হ'ব আৰু তেওঁলোকক এমএছএমইৰ সৈতেও সংযুক্ত কৰা হ'ব। এই আঁচনিৰ জৰিয়তে, ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ৰ সৈতে সম্পৰ্কিত লোকসকলে বিশ্ব বজাৰত প্ৰৱেশৰ বাবে সহযোগিতা লাভ কৰিব। আমি আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলক চাকৰিৰ পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰকৃতিৰ সৈতে নিৰন্তৰ প্ৰস্তুত কৰি আছো। আমাৰ আইটিআইসমূহে এই কামত এক ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰি আছে। গুজৰাটত আইটিআই আৰু ইয়াৰ আসনৰ সংখ্যা ক্ৰমাত্ বৃদ্ধি পাইছে। আজি কেৱল গুজৰাটতে প্ৰায় ৬০০ ‘আইটিআই’ৰ ২ লাখ আসনত বিভিন্ন দক্ষতাৰ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছে। এই প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচীটো উদ্যোগটোৰ প্ৰয়োজনীয়তা অনুসৰি ‘আপডেট’ কৰা হৈছে। মই সুখী যে গুজৰাটত ‘আইটিআই’সমূহৰ পৰা হোৱা নিযুক্তি পৰিসংখ্যা খুবেই সন্তোষজনক হৈছে।
বন্ধুসকল,
আমাৰ গুৰুত্ব চাকৰি সৃষ্টিৰ প্ৰতিটো সুযোগ বিকাশৰ ওপৰতো আছে যিটো দুৰ্ভাগ্যবশতঃ স্বাধীনতাৰ পিছত যিমান মনোযোগ দিয়া উচিত আছিল সিমান গুৰুত্ব দিয়া হোৱা নাছিল। বাজেটত ৫০ টা নতুন পৰ্যটন কেন্দ্ৰ বিকশিত কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰা হৈছে। ‘কেভাড়িয়া-একতা নগৰ’ত আমাৰ ‘ইউনিটী মল’ থকাৰ দৰে, প্ৰতিখন ৰাজ্যতে ‘ইউনিটী মল’ স্থাপন কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰা হৈছে। এইবোৰত, সমগ্ৰ দেশৰ পৰা অনন্য সামগ্ৰীৰ প্ৰচাৰ কৰা হ'ব। এই প্ৰচেষ্টাবোৰে লাখ লাখ লোকৰ বাবে নতুন নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও, ‘একলব্য বিদ্যালয়’ত প্ৰায় ৪০ হাজাৰ শিক্ষক নিযুক্ত কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে।
বন্ধুসকল,
আপোনালোক সকলোৱে গুজৰাট চৰকাৰৰ সৈতে জড়িত হৈ সেৱা আগবঢ়োৱাৰ সুযোগ লাভ কৰিছে। এইটো স্বাভাৱিক যে এইটো আপোনালোকৰ আৰু আপোনালোকৰ পৰিয়ালৰ বাবে উদযাপনৰ মুহূৰ্ত। কিন্তু বন্ধুসকল, আপোনালোকে এটা কথা মনত ৰাখিব লাগিব, এয়া মাত্ৰ আৰম্ভণিহে। এয়া জীৱনৰ এটা নতুন যাত্ৰাৰ আৰম্ভণি। যদি আপোনালোকে চৰকাৰী চাকৰি এটা আপোনাৰ লক্ষ্য বুলি বহি থাকে তেন্তে আপোনালোকৰ ব্যক্তিগত বিকাশ বন্ধ হৈ যাব। যি কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু নিষ্ঠাৰে আপোনালোক এই পৰ্যন্ত আহিছে তাক কেতিয়াও যতি পৰিবলৈ নিদিব, ইয়াক আগলৈয়ো অব্যাহত ৰাখিব লাগিব। নতুন কিবা শিকাৰ আগ্ৰহে আপোনালোকক গোটেই জীৱন আগুৱাই যোৱাত সহায় কৰিব। আপোনালোকৰ ‘পোষ্টিং’ য'তেই নহওঁক, আপোনালোকে দক্ষতা বৃদ্ধি কৰা, আপোনালোকৰ সামৰ্থ্য বৃদ্ধি কৰা, আপোনালোকৰ জ্ঞান বৃদ্ধি কৰাত যিমানে অধিক মনোযোগ দিব, আপোনালোক সিমানেই লাভান্বিত হ'ব, আপোনালোকে কাম কৰি থকা এলেকাটোও লাভান্বিত হ'ব। প্ৰতিগৰাকী চৰকাৰী কৰ্মচাৰীয়েকে উন্নত প্ৰশিক্ষণ লাভ কৰাত সহযোগিতা আগবঢ়োৱাতো হৈছে আমাৰ প্ৰয়াস।
এই দিশত আমি ‘কৰ্মযোগী ভাৰত অনলাইন প্লেটফৰ্ম’ মুকলি কৰিছো। এই ‘পৰ্টেল’ত বিভিন্ন অনলাইন পাঠ্যক্ৰমৰ সৰ্বাধিক ব্যৱহাৰ কৰক আৰু মই নিশ্চিত যে নিৰন্তৰ অধ্যয়ন আপোনাোকৰ প্ৰগতিৰ এক মহান অস্ত্ৰ হৈ উঠিব।
বন্ধুসকল,
আকৌ এবাৰ মই আপোনালোক সকলোকে আৰু আপোনালোকৰ পৰিয়ালৰ শুভ আৰম্ভণি কামনা কৰিছো। হোলী উপলক্ষে মই গুজৰাটৰ মোৰ সকলো ভাই-ভনীলৈ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছো। বহুত বহুত ধন্যবাদ।