য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ১০, ২০২৩দা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা নেস্নেল প্লেৎফোর্ম ফোর দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন (এন.পি.দি.আর.আর.)গী ৩শুবা সেসন হৌদোক্কনি
“বিল্দিং লোকেল রেজিলিএন্স ইন এ চেঞ্জিং ক্লাইমেৎ” হায়বা সেসনগী থিম অসি মরু ওইনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জ থোরকপনা খোঙজেল য়াংনা হোংলক্লিবা দিজাস্তর রিস্ককী ফীভম অসিদা লোকেল কেপাসিতীশিং হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা চৎনহনখিবা পোইন্ত ১০গী এজেন্দাগী পরিং মখাদনি
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌবা এন.পি.দি.আর.আর. অসি মলতি-স্তেকহোল্দর্স নেস্নেল প্লেৎফোর্ম অমনি, মসি দিসাস্তর রিস্ক রিদক্সন (দি.আর.আর.)গী মতাংদা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা খন্ন-নৈনরিবা অমসুং আইদিয়া, প্রেক্তিসশিং অমসুং ত্রেন্দশিং একচেঞ্জ তৌরিবা প্রোসেস অমনা মশক তাকই
হৌদোকপগী থৌরম মতুংদা শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌবা অখন্নবা মিনিস্ত্রিএল সেসন অমা পাঙথোক্কনি মসিদা কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংগী মন্ত্রীশিংনা তোঙান-তোঙানবা থাকশিংদা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন সিস্তেমশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী মতাংদা খন্নগনি
নুমিৎ ২গী সেসন অসিদা সবজেক্ত এক্সপর্তশিং, প্রেক্তিসনরশিং, একাদেমিসিয়নশিং অমসুং দেলিগেৎশিংনা সেনদাই ফ্রেমৱার্ক্তা য়ুম্ফম ওইবা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সনগী সমস্যা কয়ামরুম অমসুং প্রধান মন্ত্রী
06 MAR 2023 3:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ১০, ২০২৩দা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা নেস্নেল প্লেৎফোর্ম ফোর দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন (এন.পি.দি.আর.আর.)গী ৩শুবা সেসন হৌদোক্কনি। “বিল্দিং লোকেল রেজিলিএন্স ইন এ চেঞ্জিং ক্লাইমেৎ” হায়বা এন.পি.দি.আর.আর.গী অহুমশুবা সেসনগী থিম অসি মরু ওইনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জ থোরকপনা খোঙজেল য়াংনা হোংলক্লিবা দিজাস্তর রিস্ককী ফীভম অসিদা লোকেল কেপাসিতীশিং হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা চৎনহনখিবা পোইন্ত ১০গী এজেন্দাগী পরিং মখাদনি। এন.পি.দি.আর.আর. অসিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং, রাজ্যশিংগী দিজাস্তর মেনেজমেন্তগী মন্ত্রীশিং, পার্লিয়ামেন্তরিয়নশিং, লোকেল সেল্ফ গভর্নমেন্তশিংগী মকোকশিং, স্পেসিএলাইজ দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এজেন্সীশিংগী মকোকশিং, একাদেমিসিয়নশিং, প্রাইবেৎ সেক্তর ওর্গনাইজেসনশিংগী মীহুৎশিং, মেদিয়া অমসুং সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিং য়াওনা অখন্নবা মীথুংলেন ১০০০ হেনবনা শরুক য়াগনি।
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌবা এন.পি.দি.আর.আর. অসি মলতি-স্তেকহোল্দর্স নেস্নেল প্লেৎফোর্ম অমনি, হায়রিবা অসিদা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা লৌশিং, এক্সপরিয়েন্সশিং, ৱাখল্লোনশিং অমসুং আইদিয়া পুন্না শিয়র তৌবা ফংগনি, অমসুং দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন (দি.আর.আর.)দা নৌনা লাক্লিবা দিবেলপমেন্ত অমসুং ত্রেনশিং খন্ন-নৈনরিবা, অহোবশিং মশক খঙদোক্লিবা, রিকম্মেন্দেসনশিং তৌরি অমসুং দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সনগী খোঙথাংশিং খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা পার্তনরশিপশিং তৌহল্লিবা মপ্রোসেস অমনা মসিবু মশক তাকই। ৩শুবা সেসন অসিনা মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগশিং, রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং, অর্বান অমসুং রুরেল লোকেল-সেল্ফ-গভর্নমেন্তশিং, একাদেমিক ইন্সতিত্যুসনশিং, এন.জি.ও.শিং, সি.এস.ও.শিং, পি.এস.য়ু.শিং অমসুং কম্ম্যুনিতীশিংদা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত প্রেক্তিসশিং মেনস্ত্রীম তৌবদসু মতেং পাংগনি।
গৃহ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.), নেস্নেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতী (এন.দি.এম.এ.), নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.), অমসুং নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ দিজাস্তর মেনেজমেন্ত (এন.আই.দি.এম.)না পুন্না শিনবা এন.পি.দি.আর.আর. অসিদা প্লেনরী সেসন মরি, মিনিস্ত্রিএল সেসন অমা অমসুং থিমেতিক সেসন নিপাল য়াওগনি। হৌদোকপগী থৌরম মতুংদা শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌবা অখন্নবা মিনিস্ত্রিএল সেসন অমা পাঙথোক্কনি মসিদা কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংগী মন্ত্রীশিংনা তোঙান-তোঙানবা থাকশিংদা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন সিস্তেমশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী মতাংদা খন্নগনি। নুমিৎ ২গী সেসন অসিদা সবজেক্ত এক্সপর্তশিং, প্রেক্তিসনরশিং, একাদেমিসিয়নশিং অমসুং দেলিগেৎশিংনা সেনদাই ফ্রেমৱার্ক্তা য়ুম্ফম ওইবা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সনগী ক্রোস কত্তিং ইসু কয়ামরুম অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখিবা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সনগী পোইন্ত ১০গী এজেন্দাগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
হৌখিবা থা অনি অসিদা লৈবাক শিনবা থুংবদা সহর ১২ হেনবদা দিজাস্তর রিস্ক মেনেজমেন্তগা (হীৎ ৱেবশিং, কোস্তেল হজার্দশিং, দিজাস্তর রিস্ক মেনেজমেন্তদা নুপীশিংনা লমজিংবা হেনগৎহনবা অসিগুম্বা) মরী লৈনবা অকন্নবা হীরম কয়া মরুমদা প্রি-ইভেন্ত ১৯ থৌরম অসিগী মমাংদা পাঙথোকখিবা লৈখ্রে। প্রি-ইভেন্ত ১৯দা থেংনরকখিবা অমসুং ফংলকখিবা রিকম্মেন্দেসনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মার্চ ১০-১১, ২০২৩দা নই দিল্লীদা এন.পি.দি.আর.আর.গী ৩শুবা সেসন পাঙথোক্কনি। এন.পি.দি.আর.আর.গী অহানবা অমসুং অনিশুবা সেসনশিং ২০১৩ অমসুং ২০১৭তা পাঙথোকখি। মীফম অসি অমৃত কাল মনুংদা পাঙথোক্লি অমসুং এন.পি.দি.আর.আর.গী ৩শুবা সেসনগী খন্ন-নৈনবা অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী বিজন-২০৪৭কী মখাদা ২০৩০ ফাওবদা ভারতপু দিজাস্তর রেজিলিএন্ত ওইহনবদা সরকারগী মতেং পাংলগনি।

Ministry of Home Affairs
Prime Minister Shri Narendra Modi to inaugurate 3rd Session of the National Platform for Disaster Risk Reduction (NPDRR) at Vigyan Bhawan, New Delhi on 10th March, 2023
Session’s theme “Building Local Resilience in a Changing Climate” is aligned with 10-Point Agenda promulgated by Prime Minister Modi, to build local capacities, especially in context of a rapidly changing disaster risk scenario in the wake of climate change
Chaired by Union Home Minister and Ministerof Cooperation Shri Amit Shah, NPDRR is a multi-stakeholders National Platform, characterized by a process, where all stakeholders discuss and exchange ideas, practices and trends in disaster risk reduction (DRR)
An exclusive Ministerial Session, chaired by Shri Amit Shah, will be held after the inaugural ceremony, where Ministers from Centre, State and Union Territories will deliberate on further strengthening of disaster risk reduction systems at various levels
2-day Session will see subject experts, practitioners, academicians and delegates deliberate upon a range of issues on disaster risk reduction based on SENDAI Framework and 10-point agenda on Disaster Risk Reduction given by Prime Minister Shri Narendra Modi
The meeting is being held during the Amrit Kaal, and the deliberation of the 3rd Session of NPDRR will help the Government in making India disaster resilient by 2030 under the Vision-2047 of Prime Minister Shri Narendra Modi
06 MAR 2023 3:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 3rd Session of the National Platform for Disaster Risk Reduction (NPDRR) at Vigyan Bhawan, New Delhi on 10th March, 2023. The theme of the third Session of NPDRR is “Building Local Resilience in a Changing Climate”, which is aligned with the 10-Point Agenda promulgated by the Prime Minister of India, to build local capacities, especially in the context of a rapidly changing disaster risk scenario in the wake of climate change. The NPDRR will be attended by over 1000 distinguished guests including Union Ministers, Ministers of Disaster Management from States, Parliamentarians, Representatives of local bodies, Heads of specialized disaster management agencies, academicians, representatives from private sector organizations, media and civil society organizations.
Chaired by Union Home Minister and Minister ofCooperationShri Amit Shah, NPDRR is a multi-stakeholders National Platform which is characterized by a process,where all stakeholders get together to share knowledge, experiences, views and ideas, and discuss the latest developments and trends in disaster risk reduction (DRR), identify gaps, make recommendations, and forge partnerships to further accelerate disaster risk reduction efforts. The 3rd Session would also help mainstream disaster management practices across Ministries and Departments, States and Union Territories, urban and rural local-self-governments, academic institutions, NGOs, CSOs, PSUs, and communities.
Jointly organised by the Ministry of Home Affairs (MHA), National Disaster Management Authority (NDMA), National Disaster Response Force (NDRF), and National Institute of Disaster Management (NIDM), the NPDRR will comprise four Plenary Sessions, one Ministerial Session, and eight Thematic Sessions. An exclusive Ministerial Session, chaired by Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, will be held after the inaugural ceremony, where Ministers from Centre, State and Union Territories will deliberate on further strengthening of disaster risk reduction systems at various levels. Over two days, the subject experts, practitioners, academicians and delegates will deliberate upon various cross cutting issues on disaster risk reduction based on the SENDAI Framework and the 10-point agenda on Disaster Risk Reduction given by Prime Minister Shri Narendra Modi.
The event was preceded by 19 pre-events held on a range of specific topics related to disaster risk management (Like, heat waves, coastal hazards, enhancing the leadership of women in disaster risk management) in more than a dozen cities across the country over the last two months. The findings and recommendations of the 19 pre-events will feed into the 3rdsession of the NPDRR to be held in New Delhi on 10-11 March 2023.The 1st and 2ndSessions of NPDRR were held in 2013 and 2017. This meeting is being held during the AmritKaal, and the deliberation of the 3rd Session of NPDRR will help the Government in making India disaster resilient by 2030 under the Vision-2047 of Prime Minister Shri Narendra Modi.