প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.পি রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
“ঙসি থবক হাপ্লিবা অসিনা য়ু.পিদা ইমুং লিশিং ৯ হরাওরগনি অমসুং লৈতানা হিংলগনি হায়বগী ৱাখল্লোন হেনগৎহল্লগনি”
“ৱাখল লৈতাবা অমসুং থবক ফংবগী অপুনবা শক্তি অসিনা য়ু.পিগী ইকোনোমিদা অনৌবা ইথিল পীরে”
“২০১৭দগী অনৌবা থবক লাখ ১.৫ হেন্না হাপতুনা, থবক ফংবা অমসুং ৱাখল লৈতাবা অনিমক্কী ফিবম ফগৎলে”
“অদোম্না পুলিসকী থবক ফংবদা, অদোম লিচৈ অমা ফংলে, অদুবু ঈশ্বরনা নহাক্কী থম্মোয় অমা পানহল্লে। নহাক মিকুপ-নাহুম শিংগদবনি অমসুং থবকশিং খঙগদবনি”
“অদোম মীয়ামগীদমক থবক অমসুং মপাঙ্গলগী মমি অমনি”
26 FEB 2023 12:54PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা উত্তর প্রদেস সরকারগী রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে। মেলা অদুদা, য়ু.পি পুলিসতা থবক হাপ্লবা সব ইন্সপেক্তরশিং অমসুং নাগরিক পুলিসতা মান্নবা ফমশিং, প্লেতুন কমান্দরশিং অমসুং ফাইয়ার দিপার্তমেন্ত সেকেন্দ ওফিসারশিংগী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং য়েন্থোকখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বি.জে.পিনা পানবা রাজ্যশিংদা চয়োল খুদিংগী রোজগার মেলা অমগী ৱা ঙাংনবা খুদোংচাবা অমা ফংবদা মহাক হরাওই। লৈবাক অসিদা লেপ্তনা অনৌবা ৱাখল খনবা অমসুং মতিক চাবা হৈথোই-শিংথোইরবা নহারোলশিং সরকারগী থবক চংলে।
ঙসি পাংথোক্লিবা য়ু.পি রোজগার মেলাগী মরুওইবগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি থবক হাপ্লিবা অসিনা য়ু.পিদা ইমুং লিশিং ৯ হরাওরগনি অমসুং লৈতানা হিংলগনি হায়বগী ৱাখল্লোন হেনগৎহল্লগনি অমসুং অনৌবা থবক ফংলবশিংনা রাজ্য অসিগী পুলিস ফোর্সকী মপাঙ্গল হেনগৎহল্লগনি। ২০১৭দগী য়ু.পি পুলিসতা অনৌবা থবক লাখ ১.৫ হেন্না হাপতুনা, থবক ফংবা অমসুং ৱাখল লৈতাবা অনিমক্কী ফিবম ফগৎলে।
শ্রী মোদীনা মখা তানা হায়খি ঙসিদি উত্তর প্রদেস অসি রাজ্য অসিগী লো অমসুং ওর্দর অমসুং চাউখৎপগী মমিং চৎলে, মমাঙদা গুন্দা অমসুং লো অমসুং ওর্দর ফত্তবগী মমি তারম্বা অদু লাপ্না লৈখ্রে। মসিনা অনৌবা থবক ফংবা,ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া ফংলে।
দবল-ইঞ্জিন সরকারগী থবকশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অনৌবা এয়রপোর্তশিং, দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোর, অনৌবা দিফেন্স কোরিদোর, অনৌবা মোবাইল শাফম য়ুনিতশিং, অনৌবা ঈশিং লম্বীশিং, অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরনা মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা থবক ফংহল্লে। য়ু.পিদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না এক্সপ্রেসৱেশিং অমসুং হায়ৱেশিং শেমগৎলে। মসিনা থবক ফংহনবদা নত্তনা রাজ্যশিংদা প্রোজেক কয়া পায়খৎনবা লম্বীশিং শেম্লে। রাজ্য অসিদা তুরিজম চাউখৎলকপদগী থবক ফংবা হেনগৎলক্লে। হন্দক পাংথোকখিবা গ্লোভেল ইনভেস্তর সম্মিৎতা ইনভেস্তরশিং থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি অমসুং মসিনা রাজ্য অসিদা থবক ফংবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ৱাখল লৈতাবা অমসুং থবক ফংবগী অপুনবা শক্তি অসিনা য়ু.পিগী ইকোনোমিদা অনৌবা ইথিল পীরে। মুদ্রা স্কিমগী মখাদা গরেন্তি য়াওদনা লুপা লাখ ১০ ফাওবা লোন পীরে, জিলা অমসুং পোৎথোক অমা স্কিম পায়খৎলে, এম.এস.এম.ই অমসুং স্তার্দঅপকী ফিবম ফগৎলে। ঙসি থবক ফংলবশিংনা অনৌবা খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নগনি অমসুং অনৌবা থৌদাং কয়া পুরগনি অমসুং মখোয় মশামক লেপ্তনা তমগদবনি। থবক ফংলবা নহারোলশিংনা মখোয়গী গুনশিং ফগৎনবা, চাউখৎনবা অমসুং লৌশিং হেনগৎনবা কন্না হোৎনগদবনি।
নৌনা থবক চংলবশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অদোম্না পুলিসকী থবক ফংবদা, অদোম লিচৈ অমা ফংলে, অদুবু ঈশ্বরনা নহাক্কী থম্মোয় অমা পানহল্লে। নহাক মিকুপ-নাহুম শিংগদবনি অমসুং থবকশিং খঙগদবনি। ত্রেনিংনা মীকুপ-নাহুম শিংবা হেনগৎহনগনি অমসুং অনৌবা হিরমশিং হায়বদি সাইবর ক্রাইমশিং, ফোরেন্সিক সাইন্সতা নিংথিনা মথৌ পাংথোকপা ঙমহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নৌনা থবক চংলবশিংনা খুন্নাই ঙাক্নবা অমসুং অচুম্বা মাইকৈ তাক্নবা থৌদাং লৌগদবনি। অদোম মীয়ামগীদমক থবক অমসুং মপাঙ্গল অনিমক্কী মমি অমনি”

Prime Minister's Office
PM addresses UP Rozgar Mela
“Today’s appointment will bring happiness to 9 thousand families and will enhance the sense of security in UP”
“The combined power of security and employment has given new impetus to the economy of UP”
“With more than 1.5 lakh new appointments in UP Police since 2017, both employment and security have improved”
“When you come to the Po lice service, you get a ‘Danda’, but God has given you a heart too. You have to be sensitive and make the system sensitive”
“You can be a reflection of both service and strength for the people”
26 FEB 2023 12:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed the Rozgar Mela of Uttar Pradesh Government via a video message. In the Mela, appointment letters were provided to direct recruits for Sub Inspectors in UP Police and equivalent posts in Nagrik Police, Platoon Commanders and Fire Department Second Officers.
Addressing the occasion, the Prime Minister expressed happiness that he is getting an opportunity to address a Rozgar Mela almost every week in BJP ruled states and the country is continuously getting many talented youth who bring new thinking and efficiency in the government system.
Highlighting the special importance of the UP Rozgar Mela today, the Prime Minister said that this will bring happiness to 9 thousand families and will enhance the sense of security in Uttar Pradesh as the new recruitments will strengthen the Police force in the state. The Prime Minister said that with more than 1.5 lakh new appointments in UP Police since 2017, both employment and security improved under the present dispensation.
Shri Modi emphasized that today, Uttar Pradesh is recognized for its law and order and development orientation, a far cry from the earlier image of the mafia and crushed law and order situation. This, he said, has led to new opportunities of employment, business and investment.
Highlighting the efforts of the double-engine government, the Prime Minister listed new airports, dedicated freight corridor, new defence corridor, new mobile manufacturing units, modern waterways, a new infrastructure that is bringing in unprecedented employment opportunities. He said that UP has the most number of expressways and highways are being developed constantly. These are not only creating employment but paving the way for more projects in the states. He pointed out the push to tourism by the state has led to a rise in employment. Shri Modi also noted the enthusiastic response in the recent Global Investor Summit and how that will push employment in the state.
“The combined power of security and employment has given new impetus to the economy of UP”, said the Prime Minister. He cited collateral- free loans up Rs 10 lakh under the Mudra Scheme, One District One Product scheme, flourishing MSME and vibrant startup ecosystem.
To the new appointees, the Prime Minister talked about the new challenges and responsibilities and asked them to keep the learner alive in them. He asked them to keep working on their personality development, progress and knowledge.
“When you come to this service, you get a ‘Danda’ from the police, but God has given you a heart too. That's why you have to be sensitive and make the system sensitive” the Prime Minister told the new recruits. He dwelled on the training also that will improve sensitivity and modern areas like cyber crimes, forensic science to promote smart policing.
The Prime Minister stressed that new recruits will have the responsibility of both security and giving direction to society. “You can be a reflection of both service and strength for the people”, the Prime Minister concluded.