য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মালেমগী মমালোন নুমিত্তা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লৈবাক্কী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
অঙাং অমনা মমালোন্দা পাবা, ঙাংবা অমসুং ৱাখল খনবা মতমদা, মসিনা মহাক্কী ৱাখল খনবা, মরম খঙবা, নৈনবা অমসুং থিজিনবগী শক্তি হেনগৎহল্লি
মসিনা মরম ওইদুনা, ‘অনৌবা ইজুকেসন পোলিসি’গী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারনা মমালোন্দা লাইরিক তম্নবা থবক হেন্না পায়খৎলে, মসিনা ভারতকী তুংগী অফবা ওইগনি
ঙসি অসি ঐখোয়গী ইমালোন ঙাংনবা অমসুং মসি হেন্না চাউখৎনবা ৱাশক অমা লৌনবা নুমিৎনি
মীওই অমনা মহাক্কী মমালোন চাউখৎহল্লবা মতমদা লৈবাক অমগী লোন পুম্নমক চাউখৎকনি অমসুং লৈবাক অদুশু চাউখৎকনি, অদোমগী ইমালোন খ্বাইদগী য়াম্না ঙাংনবা ৱাশক অমা লৌরসি
21 FEB 2023 1:16PM by PIB Imphal
মালেমগী মমালোন নুমিত্তা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লৈবাক্কী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
মহাক্কী ত্বিৎশিংগী খুৎথাংদা, মালেমগী মমালোন নুমিত্তা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খি ঙসি অসি ঐখোয়গী ইমালোন ঙাংনবা অমসুং মসি হেন্না চাউখৎনবা ৱাশক অমা লৌনবা নুমিৎনি।মীওই অমনা মহাক্কী মমালোন চাউখৎহল্লবা মতমদা লৈবাক অমগী লোন পুম্নমক চাউখৎকনি অমসুং লৈবাক অদুশু চাউখৎকনি। ঐখোয়গী ইমালোন খ্বাইদগী য়াম্না ঙাংনবা ঐখোয় ৱাশক অমা লৌগদবনি।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি অঙাং অমনা মমালোন্দা পাবা, ঙাংবা অমসুং ৱাখল খনবা মতমদা, মসিনা মহাক্কী ৱাখল খনবা, মরম খঙবা, নৈনবা অমসুং থিজিনবগী শক্তি হেনগৎহল্লি। মসিনা মরম ওইদুনা, ‘অনৌবা ইজুকেসন পোলিসি’গী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারনা মমালোন্দা লাইরিক তম্নবা থবক হেন্না পায়খৎলে। মসিনা ভারতকী তুংগী অফবা ওইগনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah wishes the countrymen on International Mother Language Day
When a child reads, speaks and thinks in their mother tongue, it enhances his potential to think, reason, analyze and research
Keeping this in mind, the Government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has emphasized on education in mother tongue through 'New Education Policy', this will become the basis of India's bright future
This is the day to take resolution to connect with our mother tongue and make it more prosperous
When a person makes his mother tongue prosperous only then all the languages of the country will be prosperous and the country will also be prosperous, take a pledge to make maximum use of your mother tongue
21 FEB 2023 1:16PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah wishes the countrymen on International Mother Language Day.
Through his tweets, the Union Home Minister expressed his best wishes to all on International Mother Language Day. He said that this is the day to take resolution to connect with our mother tongue and make it more prosperous. When a person make his mother tongue prosperous only then all the languages of the country will be prosperous and the country will also be prosperous. We should take a pledge to make maximum use of our mother tongue.
Shri Amit Shah said that when a child reads, speaks and thinks in his mother tongue, it enhances his potential to think, reason, analyze and research. Keeping this in mind, the Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has emphasized on education in mother tongue through 'New Education Policy'. This will become the basis of India's bright future.