প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ২১দা ভারত অমসুং শিঙ্গাপুরগী প্রধান মন্ত্রীশিংনা লৈবাক অনিগী মরক্তা রিএল-তাইম পেমেন্ত সিস্তেমশিং শম্নবা হৌদোকপগী থৌরম য়েংগনি
ভারতকী য়ু.পি.আই অমসুং শিঙ্গাপুরগী পেনাউগী মরক্তা ঙমখৈ লান্না শম্নবগী থবক হৌদোক্লগনি
পেমেন্ত সিস্তেম অনি শম্নবা অসিনা য়াংনা অমসুং শেন য়াম্না চংহন্দনা শেন থাদোক-থাজিন তৌবা ঙমহনগনি
শিঙ্গাপুরদা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা শিঙ্গাপুরদগী ভারত্তা অমসুং ভারত্তগী শিঙ্গাপুরদা শেন থাদোক-থাজিন তৌবদা মতেং পাংগনি
20 FEB 2023 12:52PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ২১,২০২৩গী অয়ুক পুং ১১ (ভারতকী মতম)তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং শিঙ্গাপুরগী প্রধান মন্ত্রী লী সিয়েন লুংনা ভারতকী য়ুনিফাইদ পেমেন্তস ইন্তরফেস(য়ু.পি.আই) অমসুং শিঙ্গাপুরগী পেনাউগী মরক্তা ঙমখৈ লান্না শম্নবগী থবক হৌদোকপগী থৌরম য়েংগনি। থবক অদু রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া(আর বি আই)গী রাজ্যপাল শ্রী শক্তিকান্তা দাস অমসুং মনিতোরি ওথোরিতি ওফ শিঙ্গাপুর(এম এ এস)গী মেনেজিং দিরেক্তর, রবি মেনন অনিনা হৌদোক্কনি।
ফিনতেক ইন্নোবেসনগী থবকশিং য়াংনা চাউখৎলকপা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত য়াওরে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অশানবা মীৎয়েংগী মখাদা ভারতকী খ্বাইদগী ফবা দিজিতেল পেমেন্তগী মচাক-মথুমশিং মালেমগী থাক্তা পুখৎলকপা ঙমখিবনি। প্রধান মন্ত্রীগী মরুওইবা পান্দমদি য়ু.পি.আইগী কান্নবশিং ভারত খক্তনা ফংবগী মথক্তা মসিগী কান্নবা অতোপ্পা লৈবাকশিংদশু ফংহনবনি। পেমেন্ত সিস্তেম অনি শম্নবা অসিনা লৈবাক অনিগী মীওইশিং য়াংনা অমসুং শেন য়াম্না চংহন্দনা শেন থাদোক-থাজিন তৌবা ঙমহনগনি। মসিনা শিঙ্গাপুরদা লৈরিবা ভারতমচাশিং, মরুওইনা শিন্মীশিং অমসুং মহৈরোয়শিং শিঙ্গাপুরদগী ভারত্তা অমসুং ভারত্তগী শিঙ্গাপুরদা খুদক্তা য়াংনা অমসুং শেন য়াম্না চংহন্দনা শেন থাদোক-থাজিন তৌবদশু মতেং পাংগনি।

Prime Minister's Office
Prime Ministers of India and Singapore to witness the launch of Real-time Payment Systems Linkage between the two countries on 21st February
Cross-border connectivity to be launched between UPI of India and PayNow of Singapore
Linkage of these two payment systems to enable faster and cost-efficient transfer of money
Will help the Indian diaspora in Singapore in transfer of money from Singapore to India and vice-versa
20 FEB 2023 12:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Singapore, Mr. Lee Hsien Loong would witness the launch of cross-border connectivity between the Unified Payments Interface (UPI) of India and PayNow of Singapore on February 21, 2023 at 11 AM (IST) via video conferencing. The launch will be done by Shri Shaktikanta Das, Governor, Reserve Bank of India (RBI), and Mr. Ravi Menon, Managing Director, Monetary Authority of Singapore (MAS).
India has emerged as one of the fastest-growing ecosystems for fintech innovation. Prime Minister Narendra Modi’s visionary leadership has been instrumental in driving globalisation of India’s best-in-class digital payment infrastructure. A key emphasis of the Prime Minister has been on ensuring that the benefits of UPI are not limited to India only, but other countries too benefit from it. The linkage of these two payment systems would enable residents of both countries in faster and cost-efficient transfer of cross-border remittances. It will also help the Indian diaspora in Singapore, especially migrant workers and students through instantaneous and low cost transfer of money from Singapore to India and vice-versa.