প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
স্পেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী পেড্ৰ’ ছানচেজৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থজড়িত কেইবাটাও দ্বিপাক্ষিক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিষয়ৰ ওপৰত আলোচনা কৰে আৰু প্ৰতিৰক্ষা, অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্যিক খণ্ডত ক্ৰমৱৰ্ধমান সহযোগিতাৰ পৰ্যালোচনা কৰে নেতাদ্বয়ে
ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি, জলবায়ু কাম-কাজ, স্বচ্ছ শক্তি পৰিৱৰ্তন আৰু বহনক্ষম উন্নয়নত সহযোগিতা কৰিবলৈ সহমত প্ৰকাশ
জি-২০ৰ বাবে ভাৰতৰ অগ্ৰাধিকাৰৰ বিষয়ে স্পেনিছ প্ৰধানমন্ত্ৰীক অৱগত কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে৷ ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ অধীনত ভাৰতৰ পদক্ষেপক সম্পূৰ্ণ সমৰ্থন জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰী ছানচেজে
15 FEB 2023 9:09PM by PIB Guwahati
প্ৰদানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি স্পেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত পেড্ৰ’ ছানচেজৰ সৈতে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়৷
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থ জড়িত কেইবাটাও দ্বিপাক্ষিক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিষয়ত আলোচনা কৰে। তেওঁলোকে চলি থকা দ্বিপাক্ষিক পদক্ষেপসমূহৰ পৰ্যালোচনা কৰে আৰু শেহতীয়াকৈ হোৱা উচ্চ পৰ্যায়ৰ আদান-প্ৰদান আৰু প্ৰতিৰক্ষা, অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্যিক খণ্ডত ক্ৰমৱৰ্ধমান সহযোগিতাক লৈ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি, জলবায়ু কাম-কাজ, স্বচ্ছ শক্তি পৰিৱৰ্তন আৰু বহনক্ষম উন্নয়ন আদি বিষয়ত সহযোগিতা আগবঢ়াবলৈ সহমত প্ৰকাশ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে স্পেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক বসুধৈৱ কুটুম্বকম (এক পৃথিৱী, এক পৰিয়াল, এক ভৱিষ্যত) বিষয়বস্তুৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি একতাক প্ৰসাৰিত কৰাৰ দিশত কাম কৰিবলৈ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ বাবে ভাৰতৰ অগ্ৰাধিকাৰৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী ছানচেজে ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ অধীনত ভাৰতৰ পদক্ষেপক সম্পূৰ্ণ সমৰ্থন আগবঢ়ায়।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভৱিষ্যতেও যোগাযোগ ৰক্ষা কৰিবলৈ সন্মত হয়৷

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi holds telephone conversation with H.E. Mr. Pedro Sánchez, Prime Minister of Spain
The leaders discuss a number of bilateral and international issues of mutual interest and review growing cooperation in defence, economic and commercial sectors
They agree to collaborate in digital infrastructure, climate action, clean energy transition and sustainable development
PM briefs his Spanish counterpart on India’s priorities for G20. Prime Minister Sánchez extends full support to India’s initiatives under its G20 Presidency
15 FEB 2023 9:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. Mr. Pedro Sánchez, Prime Minister of Spain.
The leaders discussed a number of bilateral and international issues of mutual interest. They reviewed ongoing bilateral initiatives and expressed satisfaction at the recent high-level exchanges and growing cooperation in defence, economic and commercial sectors. They agreed to collaborate on issues such as digital infrastructure, climate action, clean energy transition and sustainable development.
PM Modi briefed his Spanish counterpart on India’s priorities for G20 Presidency oriented towards working to promote oneness based on the theme of Vasudhaiva Kutumbkam (One Earth, One Family, One Future). Prime Minister Sánchez extended full support to India’s initiatives under its G20 Presidency.
The two leaders agreed to remain in contact.