ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗୁଲମାର୍ଗରେ ଶୀତକାଳୀନ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆର ୩ୟ ସଂସ୍କରଣକୁ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବରେ ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଓ ଜାମ୍ମୁ କାଶ୍ମୀରର ଲେଫଲାଣ୍ଟ ଜେନେରାଲ
ଏହି ଅବସରରେ ଜାମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀରରେରେ ୪୦ତମ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ସେଣ୍ଟରର ଶୁଭାରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା
10 FEB 2023 6:17PM by PIB Bhubaneswar
ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଶୁକ୍ରବାର ଦିନ ଗୁଲମାର୍ଗରେ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଶୀତକାଳୀନ କ୍ରୀଡାର ୩ୟ ସଂସ୍କରଣର ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି । ଜାମ୍ମୁ କାଶ୍ମୀରର ମାନ୍ୟବର ଲେଫ୍ଟଲାଣ୍ଟ ଗଭର୍ଣ୍ଣର ଶ୍ରୀ ମନୋଜ ସିହ୍ନା, ଅନ୍ୟ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ତଥା ଯୁବ ଆଥଲେଟ୍‌, କୋଚ୍ ଏବଂ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ସହ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ଆଥଲେଟମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତର ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମଧ୍ୟ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇଥିଲେ । ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ଆଥଲେଟ୍‌, କୋଚ୍ ଏବଂ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହ ଏକରୁ ଅଧିକ ଭାବେ ଉତ୍ସାହଜନକ ରହିଥିଲା । ଶାନ୍ତିର ବାର୍ତ୍ତା ଆଣି ଆକାଶରେ ଧଳା କପୋତଗୁଡିକ ମୁକ୍ତ କରାଯାଇଥିଲା, କ୍ରୀଡା ଅନୁଯାୟୀ ପାରମ୍ପାରିକ ନୃତ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ସମଗ୍ର ଉପତ୍ୟକାରେ ୪୦ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ସେଣ୍ଟରର ଏକ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଇ-ଶୁଭାରମ୍ଭ ମଧ୍ୟ ହୋଇଥିଲା ।
ଶ୍ରୀ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହରେ ଥିଲାବେଳେ ମୁଁ ଜାମ୍ମୁ କାଶ୍ମୀରରେ ୪୦ ଟି ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ସେଣ୍ଟର ଉନ୍ମୋଚନ ଘୋଷଣା କରିବା ସମୟରେ ଉପସ୍ଥିତ ଲୋକଙ୍କଠାରୁ ବଡ଼ କରତାଳି ପାଇଥିଲି । ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଦିଆଯାଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତା "ଖେଲୋଗେ ତୋ ଖିଲୋଗେ” କୁ ଜାମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀରରେ ବିପୁଳ ସମର୍ଥନ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଗତ ୩ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଅବଦାନ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ।
ଜାମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀରର କ୍ରୀଡା ପରିବେଶ ଗଠନ ପାଇଁ ଏହିପରି ଅଧିକ ପଦକ୍ଷେପ ସକାଶେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ପ୍ରଦାନ କରି ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଜାମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀରକୁ ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ, ସର୍ବୋତ୍ତମ କୋଚ୍ ପ୍ରଦାନ କରିବ । ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଜଣାଇ ଖୁସି ଯେ ଶୀତକାଳୀନ କ୍ରୀଡା ପାଇଁ ସେଣ୍ଟର ଅଫ୍ ଏକ୍ସଲେନ୍ସ ଖୁବ ଶୀଘ୍ର ଖୋଲିବ ।
ଫେବୃଆରୀ ୧୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗୁଲମର୍ଗରେ ଶୀତକାଳୀନ ଖେଳ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ଏବଂ ଏଥିରେ ୨୯ ଟି ରାଜ୍ୟ ତଥା କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ୧୫୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଆଥଲେଟ୍ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରୁଛନ୍ତି । ମୋଟ କ୍ରୀଡା ଶୃଙ୍ଖଳା ୧୧ଟି ରହିଛି ।
ଶ୍ରୀ ମନୋଜ ସିହ୍ନା ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି, ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଶୀତକାଳୀନ କ୍ରୀଡାର ୩ୟ ସଂସ୍କରଣ ପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶ ଏକାଠି ହୋଇଛି । ଖେଳଗୁଡିକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ସମୟରେ ଏହା ସମଗ୍ର ଦେଶକୁ ଆତିଥ୍ୟ, ଖେଳ ଏବଂ ଉପତ୍ୟକାର ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ଦୃଶ୍ୟ ଉପଭୋଗ କରିବାର ସୁଯୋଗ ଦେଇଥାଏ । ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଭାରତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ପ୍ରାଧିକରଣ, ଜାମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀରର କ୍ରୀଡା ପରିଷଦ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ସମସ୍ତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ମୁଁ ଗୁଲମର୍ଗରେ ଏହି ଖେଳଗୁଡିକ ଆୟୋଜନ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିବାରୁ ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି ।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Anurag Singh Thakur, LG of J&K officially declare Khelo India Winter Games 3rd edition open in Gulmarg; 40 Khelo India Centers launched in J&K on the occasion
10 FEB 2023 6:17PM by PIB Delhi
The Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur declared the Khelo India Winter Games 3rd edition open in Gulmarg on Friday. The Union Minister was joined by Hon’ble Lt Governor of Jammu and Kashmir, Shri Manoj Sinha, other dignitaries and masses of young athletes, coaches and staff.
A special message was also sent by the Hon’ble Prime Minister of India Shri Narendra Modi to motivate the athletes. Honourable PM sent his best wishes to participating athletes, coaches and officials.
The opening ceremony remained electric in ways more than one. White pigeons were released in the air bringing forth the message of peace, traditional dance performances were fused with feet thumping groove and sports wise, there was also a significant e-launch of 40 Khelo India Centres across the valley.
“While the opening ceremony had it all, I found the biggest of applause came from the attendees when we announced the launch of 40 Khelo India Centres here across Jammu and Kashmir,” mentioned Shri Thakur. “The message given out by the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi of ‘Kheloge, toh khiloge’ has been upheld by the best possible way by J&K and the contribution the region has made in the last 3 years have been commendable.
Promising more such initiatives to build the sports ecosystem of J&K, Shri Thakur added, “The Ministry of Youth Affairs and Sports will keep helping Jammu and Kashmir financially, providing the best of coaches, etc. I am also happy to let you know that a Centre of Excellence for Winter Sports will be opening here soon.”
The Winter Games will take place until February 14 in Gulmarg and over 1500 athletes across 29 States and Union Territories are taking part. The total sports disciplines are 11.
Shri Manoj Sinha commented, “The entire country is united for the 3rd edition of the Khelo India Winter Games. While the games happen, it gives the entire nation the chance to enjoy the hospitality, the games and incredible sights of the valley. I thank the Ministry of Youth Affairs and Sports, Sports Authority of India, J&K Sports Council and all the other stakeholders who have helped in giving us a chance to organize these games again in Gulmarg.”