Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the Krishnaguru Eknaam Akhand Kirtan for World Peace
03 FEB 2023 7:43PM by PIB Delhi
Jai Krishnaguru!
Jai Krishnaguru!
Jai Krishnaguru!
Jai Jayate Param Krishnaguru Ishwar!
My respectful obeisance to all the saints, sages and devotees gathered at Krishnaguru Sevashram. The Krishnaguru Eknaam Akhand Kirtan is going on for the last one month. I am happy that the ancient Indian traditions of knowledge, service and humanity propagated by Krishnaguru ji continue to grow even today. With the blessings and cooperation of Gurukrishna Premanand Prabhu ji and the efforts of the devotees of Krishnaguru, that divinity is clearly visible in this event. I wished that I could come to Assam and participate in this program with all of you! I made several attempts to come to the holy abode of Krishnaguru ji in the past. But perhaps there must be some failings in my efforts that I could not come there. I wish that Krishnaguru's blessings give me this opportunity to come there in the near future to bow down to all of you and meet you.
Friends,
Krishnaguru ji began the ritual of the month-long ‘Akhand Eknaam Jap’ every twelve years for world peace. There has been an ancient tradition of organizing such events every 12 years in our country. And the main theme of these events has been duty. These events used to rekindle a sense of duty in the individual and society. People from all over the country used to gather in these events and discuss and review the happenings of the last 12 years, evaluate the present and create a blueprint for the future. The tradition of Kumbh Mela every 12 years has also been a great example of this. In 2019 itself, the people of Assam successfully organized the Pushkaram ceremony in the Brahmaputra River. Now again this event will be held on the Brahmaputra River in the 12th year. The Mahamaham festival is also celebrated every 12 years in Kumbakonam, Tamil Nadu. The ‘Mahamastakabhisheka’ of Lord Bahubali is also done only after 12 years. It is also a coincidence that the Neelakurinji flower that blooms on the hills of Nilgiri also grows every 12 years. Krishnaguru Eknaam Akhand Kirtan happening every 12 years is also creating such a powerful tradition. This ‘kirtan’ is introducing the world to the heritage of the North East and its spiritual consciousness. I offer all of you many best wishes for this event.
Friends,
Krishnaguru ji's exceptional talent, his spiritual understanding and extraordinary incidents related to him continue to inspire us all. He has taught us that no work or person is small or big. The nation has worked towards the betterment of its people with the same spirit of taking everyone along (Sabka Saath) for everyone’s development (Sabka Vikas) with absolute dedication in the last eight-nine years. Today, the first priority of the country is those who are lagging behind in the race of development. That is, the country is giving priority to those who are deprived. Be it Assam or our North East, it was neglected for decades when it comes to development and connectivity. Today the country is giving priority to the development of Assam and the North East. This year's budget has also demonstrated a strong glimpse of these efforts of the country and our future. Tourism plays a major role in the economy and progress of the North East. Special provisions have been made in this year’s budget to increase tourism related opportunities. Fifty tourist destinations in the country will be developed through a special campaign. Modern infrastructure will be created, virtual connectivity will be improved and tourist facilities will also be created in this regard. The North East and Assam will get huge benefits from these development initiatives. By the way, today I want to share important information with all the saints and scholars gathered in this event. All of you must have heard about Ganga Vilas Cruise. Ganga Vilas Cruise is the longest river cruise in the world. A large number of foreign tourists are also on board this cruise. Starting from Banaras to Patna, Buxar, Munger in Bihar and Kolkata in Bengal, this cruise has reached Bangladesh. It will reach Assam soon. The tourists are being familiarized with these places as well as the culture in detail through the rivers. The greatest importance of India's treasured cultural heritage lies on our river banks, because the development journey of our entire culture is linked to the river banks. I am sure Assamese culture and beauty will also reach the world in a new way through Ganga Vilas.
Friends,
Krishnaguru Sevashram also works for the welfare of people engaged in traditional crafts and skills through various organizations. In the last few years, the country has been engaged in the historic direction of connecting the traditional skills of the North East to the global market by giving them a new identity. Today people all over the country and the world are aware and welcome the art of Assam, the skills of the people of Assam and the local bamboo products. You will be aware that earlier there was a legal ban on cutting bamboo by putting it in the category of trees. We changed this law as it was the law enacted during the period of slavery. Placing bamboo in the grass category has opened all the way for traditional employment. Now special provision has been made in the budget for such traditional skill development by enhancing the quality and accessibility of these products. It has also been announced in this budget to develop ‘Ekta Mall’ (Unity Mall) in every state in order to give recognition to such products. That is, the products made by the farmers, artisans and the youth of Assam will have a special display in ‘Ekta Mall’ in a bid to boost their sale. Not only this, the products of Assam will also be displayed in ‘Ekta Mall’ that will be built in the state capitals and other important tourist sites. The products of Assam will also get a new market when tourists visit ‘Ekta Mall’ in other parts of the country.
Friends,
When it comes to the crafts of Assam, 'Gamosa’ occupies a special place. I myself love wearing 'Gamosa'. Behind every beautiful ‘Gamosa’ is the hard work of the women, our mothers and sisters of Assam. The attraction and demand for ‘Gamosa’ has increased in the country in the last eight-nine years. A large number of women self-help groups have been formed to meet this huge demand. Lakhs of women are getting employment in these groups. Now these groups will go ahead and become the strength of the country's economy. Special provisions have been made in this year's budget in this regard. The ‘Mahila Samman Saving Certificate’ scheme has also been launched to make the income of women a means of their empowerment. Women will especially get the benefit of higher interest on savings. Besides, the budget of the PM Awas Yojana has also been increased to 70,000 crore rupees, so that every poor family, who does not have a pucca house, can get a pucca house. These houses are mostly registered in the name of women. Women are the legal owners of these houses. There are several provisions in this budget which will widely benefit the women of North Eastern states like Assam, Nagaland, Tripura, Meghalaya, etc and new opportunities will be created for them.
Friends,
Krishnaguru used to say – Serve your soul with faith in daily devotional works. There is a lot of power in this mantra of serving the soul, serving the society and developing the society. I am glad that Krishnaguru Sevashram is working with this mantra in almost every dimension related to society. These services being run by you are becoming a great strength of the country. The government runs many schemes for the development of the country. But the lifeblood of the country's welfare schemes is the power of the society and people’s participation. We have seen how the Swachh Bharat Abhiyan launched by the country became a huge success due to people’s participation. The biggest reason behind the success of the Digital India campaign is people’s participation. The role of Krishnaguru Sevashram is very important in taking forward many such schemes that empower the country. For example, Sevashram carries out a lot of social work for women and youth. You can also take the responsibility of taking forward the campaigns like ‘Beti-Bachao, Beti-Padhao’ and ‘Poshan’. Sevashram's motivation to connect more and more youth with campaigns like 'Khelo India' and 'Fit India' is very important. Your participation in the promotion of Yoga and Ayurveda will strengthen the social fabric.
Friends,
You are aware that artisans, who work by hand, with the help of any tool, are skilled people and are called Vishwakarma in our country. The country has now resolved to enhance the skills of these traditional artisans for the first time. The PM-Vishwakarma Kaushal Samman i.e. PM Vikas Yojana is being started for them and it has been described in detail in this year’s budget. Krishnaguru Sevashram can also benefit the Vishwakarma friends by increasing the awareness about this scheme.
Friends,
The entire world is also celebrating 2023 as Millet Year on the initiative of India. Millet means coarse grains. Millets have now been given a new identity in the form of Shri Anna. What it means is that Shri Anna is the best among all food grains. Krishnaguru Sevashram and all other religious organizations can play a big role in spreading the awareness regarding Shri Anna. I urge that the ‘prasad’ which is distributed in the ashram should be made from Shri Anna. Similarly, a campaign is going on to familiarize the history of our freedom fighters with the younger generation in the Amrit Mahotsav of Independence. In this direction, a lot can be done by Sevashram Prakashan about the revolutionaries of Assam and the North East. I am sure we will witness a more empowered India with these joint efforts of you and the country after 12 years when this Akhand Kirtan will happen. And with this wish, I greet all the saints, all the pious souls, and I wish you all the very best once again.
Thanks.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেমদা শান্তি পুরক্নবা কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দ কীর্তনদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোল
03 FEB 2023 7:43PM by PIB Imphal
জয় কৃষ্ণগুরু!
জয় কৃষ্ণগুরু!
জয় কৃষ্ণগুরু!
জয় জয়তে পরম কৃষ্ণগুরু ইশ্বর!
কৃষ্ণগুরু শেবাশ্রমদা লৈবা লম্বোইবা, মুনি অমসুং ভক্তা পুম্নমক্তা ঐহাক্না ইকাই খুম্নবা উৎচরি। কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দ কীর্তনগী থৌরম অসি থা মমাং থাদগী হৌরক্লি। কৃষ্ণগুরুজীনা মাংদা পুখৎলম্বা অরিবা ভারতকী লৌশিং, শেবা অমদু মীওইবগী মীনুংশিগী চৎনবী অসি ঙসিসু মখা তানা চত্থরিবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই। গুরুকৃষ্ণ প্রেমানন্দ প্রভুজীগী থৌজালশিং অমসুং কৃষ্ণগুরুগী ভক্তাশিংগী মতেং অমসুং খোঙথাংশিংনা মসিগী ঈশ্বরগী মশক অসি থৌরম অসিদা ময়েক শেংনা উবা ফংহল্লি। থৌরম অসিগীদমক ঐহাক্না অসামদা লাকপা ফংজরম্লবা অমসুং নখোয়গা লোয়ননা মসিদা শরুক য়াবা ফংজরবদি নুংঙাইরমগদবনি। ঐহাক্না কৃষ্ণগুরুজীগী শেংলবা মফম অসিদা লাক্নবা মমাংদা কয়ারক হোৎনখি অদুবু ঙসি ফাওবা ঐহাক্না কয়ারক হোৎনরবসু লাকপা ঙমদ্রিবা অসি ঐহাক্না হোৎনবদা অশোইবা য়াওরম্বা য়াই। ঐহাকনা কৃষ্ণগুরুগী থৌজালশিংনা তুংদা মফম অসিদা লাক্নবা খুদোংচাবা পীবীনবা অমদি থৌজাল পীদুনা দর্শন তৌবা ফংজনবা থৌনিজরি।
মরুপশিং,
কৃষ্ণগুরুজীনা মালেমদা শান্তি পুরক্নবা চহি ১২ খুদিংগী থা অমা চুপ্নানাম শোনখি অমসুং কীর্তন পাঙথোকপগী চৎনবী অসি হৌদোকখি। ঐখোয়গী লৈবাক্তা চহি ১২ খুদিংগী অসিগুম্বা থৌরমশিং পাঙথোকপগী অরিবা চৎনবী লৈজৈ। অমসুং থৌরমশিং অসিগী মপুং ওইনা থিম অসি থৌদাং মশক খঙবনি। থৌরমশিং অসিনা মীওইবা অমদি খুন্নাইদা থৌদাং মশক খঙহন্নবা হোৎনখি। লৈবাক শিনবা থুংবদগী মীয়াম্না থৌরমশিং অসি পুন্না শরুক য়াখি। হৌখিবা চহি ১২ অসিদা মমাংদা থোকখিবা পুম্নমক হন্না য়েংশিনখি, হৌজিক্কী মতম অসি ইভাল্যুএৎ ঔখি অমসুং তুংলমচৎকী থৌরাং তৌখি। চহি ১২ খুদিং পাঙথোকপা কুম্ভগী চৎনবী অসিসু মসিগী অচৌবা খুদম অমনি। ২০১৯মক্তদা অসামগী মীয়াম্না ব্রহ্মপুত্র তুরেলদা পুস্করম থৌরম মাইপাক্না পাঙথোকখি। হৌজিক অমুক হন্না থৌরম অসি ১২শুবা চহিদা ব্রহ্মপুত্র তুরেলদা পাঙথোকখি। মহামাহম কুহ্মৈ অসি তমিল নাদুগী কুম্ভকোনমদা চহি ১২ খুদিংগী পাঙথোক্লি। ভগৱান বাহুবলিগী মহা-মস্তকাভিসেক অসি চহি ১২ খুদিংগী পাঙথোকই। মসি নিলগিরি চীংশিংদা শাৎপা নীল কুরুঞ্জি লৈনা চহি ১২ খুদিং শাৎপগা চান্ননা পাঙথোকই। কৃষ্ণগুরু একনম অখন্দ কীর্তন অসি চহি ১২ খুদিংগী পাঙথোকপনা অসিগুম্বা অচেৎপা চৎনবী অমা শেম্লি। কীর্তন অসিনা মালেমদা অৱাং নোংপোক্কী হেরিতেজ অমসুং মাগী স্পিরিচুএল কন্সিয়সনেস অদু তাক্লি। ঐহাক্না পুম্নমকপু থৌরম অসিগীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।
মরুপশিং,
কৃষ্ণগুরুজীগী অখন্নবা তেলেন্ত, মাগী ঈশ্বরগী ওইবা খঙহৈবা, মহাক্কা মরী লৈনবা অঙকপা থৌদোকশিংনা ঐখোয় পুম্নমকপু মখা তানা ইথিল পীখি। মহাক্না থবক অমত্তা, মীওই অমত্তা পীকপা নত্ত্রগা চাউবা হায়বা লৈতে হায়না ঐখোয়দা তাকপীখি। হৌখিবা চহি ৮-৯ অসিদা লৈবাক অসিনা মহাক্কী অঙম্বা শক্তিগা লোয়ননা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক কত্থোক্তুনা থবক তৌরকখি। ঙসি চাউখৎপগী খোঙজেলদা শোত্থনা লৈহৌবা খুদিংমক্তা লৈবাক্কীদমক অহানবা মীৎয়েং চংলি। হায়বদি লৈবাক অসিনা শোত্থরবাশিংদা মীৎয়েং চৎখি। অশাম ওইগরে, ঐখোয়গী অৱাং নোংপোক ওইগরে দিকেদ কয়া চাউখৎ-থৌরাংগী কন্নেক্তিবিতী ফংদনা লাকখি। ঙসি লৈবাক অসিনা অসাম অমসুং অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলি।
চহি অসিগী বজেৎনা লৈবাক অসিগী খোঙথাংশিং অমসুং ঐখোয়গী তুংলমচৎকী মপাঙ্গল কনবা মমি অমসু উৎখি। অৱাং নোংপোক্কী শেন্মীৎলোন অমদি চাউখৎ থৌরাংদা তুরিজমনা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। বজেৎ অসিদা তুরিজমগা মরী লৈনবা খুদোংচাবশিং পীনবা অখন্নবা প্রোবিজনশিং য়াওরি। লৈবাক অসিগী লমকোইবশিংগী লমথুংফম ৫০ অখন্নবা কেম্পেন অমগী মখাদা শেমগৎলগনি। মখোয়গীদমক মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলগনি, ভর্চুএল কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি, লমকোইবশিংগী ফেসিলিতী শেমগৎলগনি। অৱাং নোংপোক অমসুং অসামনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অসিদগী চাউনা কান্নবা ফংলগনি। অমরোমদা ঙসো ঐহাক্না থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা লম্বোইবশিং অমসুং স্কোলরশিংদা ৱাফম অমা হায়জগে। নখোয় পুম্নমক্না গঙ্গা বিলাস ক্রুজকী মতাংদা তারম্লগনি। গঙ্গা বিলাস ক্রুজ অসি মালেমগী খ্বাইদগী শাংবা রিভর ক্রুজনি। মসিদা মশিং য়াম্লবা মীরমগী লমকোইবশিংনা চৎলি। বনারসতগী বিহারগী পতনা, বুক্ষর, মুঙ্গের ফাওদুনা ক্রুজ অসিনা বেঙ্গলগী কোলকাতা ফাওদুনা বাংলাদেশ য়ৌগনি। মতম খরগী মতুংদা ক্রুজ অসিনা অসামদা য়ৌরক্লগনি। মসিদা তোংলিবা লমকোইবশিংনা তুরেলশিংগী খুত্থাংদা মফমশিং অসিগী মরমদা খঙবা ঙম্লি, মফম অদুগী নাৎ অদু উবা ফংলি। অমসুং ঐখোয় পুম্নমক্না খঙই মদুদি ভারতকী কলচরেল হেরিতেজকী খ্বাইদগী মরু ওইবা, খ্বাইদগী মমল য়াম্বা মনি অসি ঐখোয়গী তুরেল তোর্বানশিংদা লৈ মরমদি ঐখোয়গী অপুনবা নাৎকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎ অসি তুরেল তোর্বানশিংগা মরী লৈনৈ। ঐহাক্না থাজৈ, অসামগী নাৎ অমদি ফজবা অসিনা গঙ্গা বিলাসকী খুত্থাংদা অনৌবা মওং অমদা মালেমদা য়ৌরগনি।
মরুপশিং,
কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রম্না তোঙান-তোঙানবা ওর্গনাইজেসনশিংগী খুত্থাংদা খুৎহৈবশিংগী থবক কয়া পাংথোক্লমখি অমসুং মমাঙঙৈগী স্কিলশিং চাউখৎহন্নবা লৈবাক অসিনা পুৱারিগী ওইনা থিজিনবগী থবক লৈবাক অসিনা পাংথোক্লে অমসুং হৌখিবা চহি খর অসিদা মখোয়না অনৌবা শক্তাক অমা পীদুনা অৱাং নোংপোক্কী অরিবা স্কিলশিংগা মালেমগী কৈথেলশিংগা শম্নহন্নবা থবক পাইখৎখি। ঙসি লৈবাক অমদি মালেম শিনবা থুংবদা লৈরিবা মীয়াম্না অসামগী কালা, অসামগী মীয়ামগী স্কিলশিং অমসুং মফম অসিদা পুথোকপা ৱাগী পোত্থোকশিংগী মরমদা খঙই অমসুং পাম্নরি। নখোয়না খঙলমগনি মমাংদা ৱা য়ানবদা আইনগী ওইবা অথিংবা থমলমখি মরমদি মসি আইনগী মতুংইন্না উ অমনি হায়না লৌরমখি। ঐখোয়না আইন অসিদা অহোংবা পুরকখি অমসুং মসিগী আইন অসি মীখা পোনবগী আইন ওইরমখি। হৌজিক ৱাবু নাপী ওইনা লৌবনা ৱাগী ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবা কয়া হেনগৎহল্লে। হৌজিক অসিগুম্বা অরিবা স্কিল দিবেলপমেন্ত, অখন্নবা প্রোবিজনশিং অসি বজেৎতা হাপতুনা পোত্থোকশিং অসিগী ক্বালিতী অমসুং এক্সেসিবিলিতী হেনগৎহনখি, বজেৎ অসিদা রাজ্য খুদিংমক্তা ‘য়ুনিতি মোল’ শানবা লাউথোকখি। হায়বদি অসামগী লৌমীশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং নহারোলশিংনা পুথোকপা মখোয়গী পোৎথোক অসি য়ুনিতি মোলদা উৎলগনি মদু ওইরবদি হেন্না য়োনবদা মতেং পাংলগনি। মসি খক্তা নত্তনা অসামগী পোৎথোকশিং অসি য়ুনিতি মোলশিংদা থমগনি হায়রিবা অসি অতোপ্পা রাজ্যশিং অমসুং অচৌবা লমকোয়ফমশিংদা শাগনি। লমকোইবশিংনা য়ুনিতি মোলশিংদা লাকপা মতমদা অসামগী পোত্থোকশিং অসিগী অনৌবা কৈথেল অমসু ফংলগনি।
মরুপশিং,
অসামগী খুৎহৈবগী মতাংদা লাকপা মতমদা লমদম অসিগী ‘গোমোসা’ অসি মশানা পনজরকই। ঐহাক ইশামক ‘গোমোসা’ য়ানবা পামজৈ। ফজরবা ষনকোনশিং অসি অসামগী নুপীশিংনা হোৎনবা কনবগী খুদমনি। হৌখিবা চহি ৮-৯ অসিদা লৈবাক অসিদা ষনদা মীৎয়েং চংল। দিমান্দ থুংহন্নবা নুপী সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ মশিং কয়া থোরকই। নুপী লিশিং কয়া লাখ কয়ানা গ্রুপশিং অসিদা থবক ফলি। হৌজিক গ্রুপশিং অসিনা মাংদা চংশিল্লগনি অমসুং লৈবাক্কী শেন্মীৎলোনগী শক্তি ওইরগনি। মসিগীদমক চহি অসিগী বজেৎতা অখন্নবা প্রোবিজনশিং হাপখি। নুপীশিংনা শেন্থোক লৈহন্দুনা মখোয়গী থবক ফংনবগী পাম্বৈ অমা ওইনবা ‘ৱুমেন্স ওনর সেভিং সর্তিফিকেৎ’ স্কিমসু হৌখ্রে। নুপীশিংনা সেভিং তৌবদা শেন্দোইশিং ৱাংনা লাকপগী কান্নবা ফংলগনি। মসিগা লোয়ননা পি.এম. আৱাজ য়োজনাগী বজেৎ অসি লুপা করোর লিশিং ৭০দা হেনগৎহনখি মসিনা লায়রবা ইমুং খুদিংমক্তা মশাগী য়ুম অমা পীবা ঙমখি। য়ুমশিং অসি অয়াম্বনা নুপীশিংগী মমিংদা শাখি। নুপীশিংনা মপু ওইখি। অসাম, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা, মেঘালয়গুম্বা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংগী নুপীশিংনা চাউনা কান্নবা ফংনবা, মখোয়গীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা বজেৎ অসিদা অসিগুম্বা প্রোবিজন কয়া হাপখ্রে।
মরুপশিং,
কৃষ্ণগুরুনা হায়খি – নুমিৎ খুদিংগী কত্থোকপগী থবক-থৌরমশিংদা থাজবা থম্বগা লোয়ননা নখোয়গী থৱায়গী শেবা তৌ। থৱায়বু শেবা তৌবা, খুন্নাই অমদি চাউখৎপা খুন্নাইগী শেবা তৌবগী মন্ত্র অসিদা শক্তি কয়া য়াওরি। কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রমনা মন্ত্র অসিগা লোয়ননা খুন্নাইগা মরী লৈনবা লম খুদিংমক্তা থবক তৌরি। নখোয়না তৌরিবা শেবাশিং অসিনা লৈবাক্কী অচৌবা শক্তি ওইরক্লি। লৈবাক্কী চাউখৎনবগীদমক সরকারনা স্কিম কয়া পাইখৎলি। অদুবু লৈবাক্কী য়াইফ থৌরাং স্কিমশিং অসিবু চল্লাইরিবা অসি খুন্নাই অমদি সবকা প্রয়াসকী শক্তিননি। ঐখোয়না লৈবাক অসিনা স্বচ্ছ ভারত অভিয়ান করম্না হৌখিবা অমদি সবকা প্রয়াসনা মসিবু মাইপাকহনখিবা উবা ফংখ্রে। দিজিতেল ইন্দিয়া কেম্পেন মাইপাকহল্লিবা অচৌবা মরম অসি সবকা প্রয়াসনি। কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রমগী থৌদাং অসি লৈবাকপু শক্তি পীরিবা অসিগুম্বা স্কিম কয়ামরুম মাংদা পুখৎপদা য়াম্না মরু ওই। সেবাশ্রম অসিনা নুপী অমদি নহারোলশিংগীদমক খুন্নাইগী ওইবা থবক কয়া তৌখি। বেতি-বচাও, বেতি পরাও অমসুং পোশনগুম্বা কেম্পেনশিং মাংদা পুখৎপদা নখোয়না থৌদাং লৌবা য়াগনি। ‘খেলো ইন্দিয়া’ অমসুং ‘ফিৎ ইন্দিয়া’ অসিগুম্বা কেম্পেনশিংগা লোয়ননা নহা কয়া কয়াবু কন্নেক্ত তৌবদা সেবাশ্রমগী ইথিল অসি য়াম্না মরু ওইখি। য়োগ, আয়ুর্বেদ ওইরবসু নখোয়না মখোয়ু থৌগৎপদা হেন্না শরুক য়াবা অসিনা খুন্নাইদা শক্তি পীগনি।
মরুপশিং,
নখোয়না খঙই মদুদি ঐখোয়গী লৈবাক্তা খুৎলাই, স্কিল লৈবা মীওইশিংগী মতেংগা লোয়ননা মহৌশানা খুৎনা থবক তৌবা খুৎহৈবশিংবু বিশ্বাকর্ম কৌই। লৈবাক অসি অহানবা ওইনা অরিবা খুৎহৈবশিংগী স্কিলশিং হেনগৎহন্নবা ফিরেপ লৌখি। পি.এম.-বিশ্বাকর্ম কৌশল সম্মান হায়বদি পি.এম. বিকাস য়োজনা অসি মখোয়গীদমক হৌখি অমসুং মসি বজেৎতা কুপ্না য়াওহনখি। কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রমম বিশ্বাকর্মনা স্কিম অসিগী মরমদা মখোয়গী এৱের্নেস হেনগৎহন্দুনা মরুপশিংদসু কান্নবা পীগনি।
মরুপশিং,
২০২৩দা ভারতকী থৌশিলদগী মালেম পুম্বনা মিল্লেৎ ইয়র পাঙথোক্লি। মিল্লেৎ হায়বগী ৱাহন্থোক্তি কোর্স গ্রেন হায়বদি মসি মহৌশানা কোর্স গ্রেন হায়না খঙনরবসু মখোয়গী তোঙান-তোঙানবা মমিংশিং লৈজৈ। মিল্লেৎ অসিদা হৌজিক অনৌবা মশক অমা পীখি। মসিগী মশক অসি শ্রী অন্ন হায়বনি। হায়বদি খ্বাইদগী ফবা চীঞ্জাক অসি শ্রী অন্ননি। কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রম অমসুং ধর্মগী ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্না শ্রী অন্নগী পাউজেল শন্দোকপদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌবা য়াগনি। মতৌ অসুম্না নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসন অসি নহরোলশিংদা ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিংগী পুৱারীগী মরমদা খঙহন্নবা কেম্পেন অমা চত্থরি। মাইকৈ অসিদা অসাম অমসুং অৱাং নোংপোক্কী য়াওল্লোইশিংগী মতমদা সেবাশ্রম প্রকাশন্না পাউজেল পীবা য়াগনি। ঐহাক্না থাজৈ মদুদি চহি ১২গী মতুংদা অখন্দ কীর্তন অসি পাঙথোকপদা ঐখোয়না ভারতপু হেন্না শাক্তি পীবা উবা ফংগনি মসিদা নখোয়গী অমদি লৈবাক্কী খোঙথাংশিং পুনশিনগনি। অমসুং য়াইফ-পাউজেল অসিগা লোয়ননা ঐহাক্না লম্বোইবশিং, শেংলবা থৱায়শিং অমসুং ময়ামদা ইকাই খুম্নবা উৎচবগা লোয়ননা য়াইফ মঙ্গোল পীজরি।
থাগৎচরি!