উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
"হৰ ঘৰ ধ্যান" অভিযানৰ অধীনত ধ্যান আৰু মানসিক স্বাস্থ্য বিষয়ক এক ঘণ্টাযোৰা পৰিচয়মূলক অধিৱেশনৰ আয়োজন কৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে
31 JAN 2023 10:37AM by PIB Guwahati
"আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ"ৰ অধীনত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনৰ সৈতে সংলগ্ন ভৱনত তেওঁলোকৰ বিষয়া/কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে "হৰ ঘৰ ধ্যান" অভিযানৰ অধীনত ধ্যান আৰু মানসিক স্বাস্থ্যৰ ওপৰত এক ঘণ্টাযোৰা এক পৰিচয়মূলক অধিৱেশনৰ আয়োজন কৰে।
অধিৱেশনখনত সভাপতিত্ব কৰে আৰ্ট অৱ লিভিঙৰ শ্ৰীমতী অৰুণিমা সিনহা আৰু শ্ৰীযুত সুয়শ ৰাজ শিৱমে।
অধিৱেশনখনত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক মানসিক আৰু আৱেগিক স্বাস্থ্যৰ ওপৰত সজাগ কৰা হয়, ধ্যানৰ এক সৰল আৰু সহজতে কৰিব পৰা অনুশীলন আৰু আত্ম-উন্নতিৰ নিৰন্তৰ যাত্ৰাৰ বাবে বহু সমল প্ৰদান কৰে।
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে জীৱনৰ সকলো স্তৰৰ লোকৰ বাবে অদূৰ ভৱিষ্যতে ধ্যান আৰু মানসিক স্বাস্থ্যৰ অভ্যাসক নতুন শিখৰলৈ আগবঢ়াই নিয়াৰ বাবে কাম কৰি যাবলৈ আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰে ।

Ministry of Development of North-East Region
Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), observes One-hour Introductory Session on Meditation and Mental Health under “Har Ghar Dhyan” campaign
31 JAN 2023 10:37AM by PIB Delhi
Under the aegis of “Azadi Ka Amrit Mahotsav”, the Ministry of Development of the North Eastern Region (MDoNER) has organized One Hour Introductory Session on Meditation and Mental Health under “Har Ghar Dhyan” campaign for their Officers/ Staff at Vigyan Bhawan Annexe, New Delhi.
The Session was presided by Ms. Arunima Sinha and Mr. Suyash Raj Shivam from the Art of Living.
The session focused on orientation of the participants to mental and emotional health, introduced a simple and easy-to-adopt practice of meditation and provided a plethora of content for a continuous journey of self-improvement.
MDoNER wishes to carry forward the practice of meditation and mental health to new heights in near future for people from all walks of life.