ইলেক্সন কমিসন
১৩শুবা নেস্নেল ভোতর্স দে (এন.ভি.দি.) জনুৱারী ২৫, ২০২৩দা পাঙথোক্কদৌরি
চহি অসিগী এন.ভি.দি.গী থীম ‘নথিং লাইক ভোতিং, আই ভোৎ ফোর স্যুর’ ওইরি
24 JAN 2023 3:50PM by PIB Imphal
ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা জনুৱারী ২৫, ২০২৩দা ১৩শুবা নেস্নেল ভোতর্স দে পাঙথোক্কদৌরি‍।
ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা শিন্দুনা নই দিল্লীদা পাঙথোক্কদৌরিবা নেস্নেল ফংসন অসিদা ইকায়খুম্নরবা ভারতকী রাস্ত্রপতী শ্রীমতী দ্রৌপদী মুরমুনা অথোইবা মীথুং ওইনা শরুক য়াগদৌরি‍। লো অমসুং জস্তিসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী কিরন রিজিজুনা ইকায়খুম্নরবা মীথুং ওইনা থৌরমদুদা শরুক য়াগনি‍।
চহি অসিগী এন.ভি.দি.গী থীম, ‘নথিং লাইক ভোতিং, আই ভোৎ ফোর স্যুর’ অসি মখোয়গী ভোৎকী শক্তিগী শীজিন্নদুনা ইলেক্তোরেল প্রোসেসতা শরুক য়ানবগী মশাগী ওইনা ইতিল অমদি অপাম্বা ফোঙদোক্লিবা ভোতরশিংগী মফমদা কত্থোকপনি‍। লোগো অসি ইলেক্তোরেল প্রোসেসকী ফেস্তিবিতী অমদি ইনক্লুজিবিতী উৎনবা মওংদা শেম্বনি‍। বেকগ্রাউন্দদা য়াওরিবা অসোক চক্র অসিনা মালেমগী খ্বায়দগী চাউবা দিমোক্রেসী উৎপনি, অদুগা মুক তৈরবা খুৎশা অসিনা লৈবাকসিগী ভোতর খুদিংমক শরুক য়াবগী মতৌ উৎপনি‍। লোগোদা য়াওরিবা তিক মার্ক অসিনা ভোতরশিংনা ৱাখল তানা লৌরিবা ফিরেপ উৎলি‍।
নই দিল্লীদা পাঙথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা, ইকায়খুম্নরবা রাস্ত্রপতীনা ইং ২০২২গী নেস্নেল এৱার্দশিং লান্থোক্কনি‍। নেস্নেল এৱার্দ ফোর বেস্ত ইলেক্তোরেল প্রাক্তিস ২০২২দা তোঙান তোঙানবা মীখলশিংদা আই.তি. ইনিসিএতিবশিং, সিক্যুরিতী মেনেজমেন্ত, ইলেক্সন মেনেজমেন্ত, এসেসিবল ইলেক্সন, ইলেক্তোরেল বোন্দনচিংবা তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা মখোয়না উৎখিবা মশক নাইবা থৌওংশিং অমদি ভোতর এৱ্যারনেস অমসুং আউতরীচগী লমদা লৌখিবা থৌদাংশিংগীদমক স্তেৎ অমদি দিস্ত্রিক্ত থাক্কী ওফিসরশিংদা লান্থোক্কদবনি‍। নেস্নেল এৱার্দ অসি লৈঙাক্কী দিপার্তমেন্তশিং অমদি মীদিয়া ওর্গনাইজেসন্নচিংবা মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংদসু ভোতর এৱ্যারনেসকী লমদা মখোয়না লৌখিবা মমল নাইদ্রবা থৌদাংগীদমক লান্থোক্কনি‍।
ই.সি.আই. পব্লিকেসন ‘ইলেক্তিং দি ফর্স্ত প্রেসিদেন্ত – এন ইলস্ত্রেতেদ গ্রোনিকল ওফ ইন্দিয়া’স প্রেসিদেন্সিএল ইলেক্সন’গী অহানবা কোপী অমসু চীফ ইলেক্সন কম্মিস্নর শ্রী রাজিব কুমারনা ইকায়খুম্নরবা রাস্ত্রপতীগী মফমদা খুদোল তমগনি‍। অসিগুম্বা মখলগী অহানবা ওইরিবা লাইরিক অসিনা লৈবাকসিগী রাস্ত্রপতীগী মীখলগী পুৱারী ওইরবা খোঙচৎগী চাউরাকপা মশকশিং উৎলি‍। মসিনা প্রেসিদেন্সিএল ইলেক্তোরেল সিস্তেমগী অমদি মসিগা মরী লৈনবা সংবিধানগী ৱাফমশিংগী মশক অমা হৌখিবা রাস্ত্রপতীগী মীখল ১৬কী খোঙলৈগী খুত্থাঙদা উবা ফংহল্লি‍।
ই.সি.আই.না সুভাস ঘাই ফাউন্দেসনগা খুৎশম্নদুনা পুথোকপা ই.সি.আই.গী ঈশৈ – “মে ভারত হুং – হম ভারত কে মতদাতা হে’ অমসু উৎকনি‍। ঈশৈ অসিনা ভোৎকী মতিক পুথোক্তুনা মালেমগী খ্বায়দগী চাউবা অমদি খ্বায়দগী মশক মচু নাইবা দিমোক্রেসীগী ইনক্লুজিব, এসেসিবল, পার্তিসিপেতিব অমদি ফেস্তিব ওইবা মীখলগী ৱাখল্লোনবু সেলেব্রেৎ তৌরি‍।
ইং ২০১১দগী হৌরগা, নেস্নেল ভোতর্স দে চহি খুদিংগী জনুৱারী ২৫দা লৈবাক শিনবা থুংনা ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া লিংখৎখিবা নুমিৎ হায়বদি জনুৱারী ২৫, ১৯৫০ নুমিৎ অসি লৌদুনা পাঙথোকপনি‍। এন.ভি.দি. পাঙথোকপগী মরুওইবা পান্দমদি মীয়ামগী মরক্তা মীখলগা মরী লৈননা ৱাখল তাহনবা অমদি মখোয়বু ইলেক্তোরেল প্রোসেসতা শরুক য়াহন্নবা পুক্নিং থৌগৎপনি‍। লৈবাকসিগী ভোতরশিংদা কত্থোক্লবা, নেস্নেল ভোতর্স দে অসি ভোতরশিং, মরুওইনা নৌনা মিং চনবা য়ারবা নহা ওইরিবা ভোতরশিং মিং চলহন্নবগী থৌরাংসু য়াৎলি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা এন.ভি.দি. ফংসনশিংদা অনৌবা ভোতরশিং তরাম্না ওক্তুনা মখোয়গী ইলেক্তর ফোতো আইদেন্তিতী কার্দ (ইপিক)সু য়েন্থোকই‍।
এন.ভি.দি. লৈবাক্কী, স্তেৎকী, দিস্ত্রিক্তকী, কন্সতিত্যুএন্সী অমদি পোলিং বুথকী থাক্তা পাঙথোক্তুনা লৈবাকসিগী খ্বায়দগী চাউবা থৌরম ওইহল্লি‍।

Election Commission
13th National Voters’ Day (NVD) to be celebrated on 25th January 2023
Theme for this year’s NVD is ‘Nothing Like Voting, I Vote for Sure’
24 JAN 2023 3:50PM by PIB Delhi
Election Commission of India is celebrating 13th National Voters’ Day on 25th January 2023.
Hon’ble President of India Smt. Droupadi Murmu will be the Chief Guest at the national function being organized in New Delhi by the Election Commission of India. Union Minister for Law and Justice, Shri Kiren Rijiju will grace the function as Guest of Honour.
The theme for this year’s NVD, ‘Nothing Like Voting, I Vote for Sure’ is dedicated to voters which conveys individual’s feeling and aspiration towards participation in the electoral process through power of their vote. The logo is designed to showcase festivity and inclusivity of the electoral process. Ashoka Chakra in the background represents the largest democracy of the world, whereas the inked finger represents participation of each and every voter of the country. The tick mark in the logo stands for informed decision making by the voter.
During the event in New Delhi, the Hon’ble President will present the National Awards for the year 2022. National Awards for the Best Electoral Practices will be presented to State and District level officers for their outstanding performance in the conduct of elections during 2022 in different spheres such as IT initiatives, Security Management, Election Management, Accessible Election, Electoral Roll and contribution in the field of voter awareness and outreach. National Awards will also be given to important stakeholders like government departments and media organizations for their valuable contribution towards voters’ awareness.
A first copy of the ECI Publication ‘Electing the First President- An illustrated Chronicle of India’s Presidential Elections’ will be presented to the Hon’ble President by Chief Election Commissioner Shri Rajiv Kumar. The book, which is the first of its kind publication, gives glimpses into the historic journey of Presidential Elections in the country. It throws light on the nuances of the Presidential Electoral system and associated constitutional provisions through the timelines of the past 16 Presidential elections.
An ECI song- “Main Bharat Hoon- Hum Bharat Ke Matdata Hain” produced by ECI in association with Subhash Ghai Foundation, will also be screened. The song brings forth the power of vote and celebrates the spirit of inclusive, accessible, ethical, participative and festive elections in the largest and most vibrant democracy of the world.
Since 2011, National Voters’ Day has been celebrated on January 25 every year, all across the country to mark the foundation day of the Election Commission of India, i.e. 25th January 1950. The main purpose of the NVD celebration is to create electoral awareness amongst citizens and encourage them to participate in the electoral process. Dedicated to the voters of the country, the National Voters' Day is also used to facilitate enrolment of voters, specially the newly eligible young voters. New voters are felicitated and handed over their Elector Photo Identity Card (EPIC) in the NVD functions held across the country.
NVD is celebrated at the national, state, district, constituency and polling booth levels, which makes it one of the largest celebrations in the country.