প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২১-২২ জানুৱাৰীত সৰ্বভাৰতীয় সঞ্চালক প্ৰধান/ মহাপৰিদৰ্শকসকলৰ সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
20 JAN 2023 6:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ৰ ২১-২২ জানুৱাৰীত নতুন দিল্লীৰ পুছাস্থিত ৰাষ্ট্ৰীয় কৃষি বিজ্ঞান কমপ্লেক্সত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ২০২২ বৰ্ষৰ সৰ্বভাৰতীয় সঞ্চালক প্ৰধান/আৰক্ষী মহাপৰিদৰ্শকসকলৰ সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
২০২৩ চনৰ ২০ৰ পৰা ২২ জানুৱাৰীলৈ অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া তিনিদিনীয়া সন্মিলনখন হাইব্ৰিড ফৰ্মেটত অনুষ্ঠিত হ’ব। ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ডিজিপি আৰু কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনী আৰু কেন্দ্ৰীয় আৰক্ষী সংগঠনৰ মুৰব্বীকে ধৰি প্ৰায় ১০০জন আমন্ত্ৰিত ব্যক্তিয়ে এই সন্মিলনত উপস্থিত থকাৰ বিপৰীতে বাকী আমন্ত্ৰিত অতিথিসকলে সমগ্ৰ দেশৰ পৰা ভাৰ্চুৱেলী অংশগ্ৰহণ কৰিব।
সন্মিলনত চাইবাৰ অপৰাধ, পুলিচিঙৰ প্ৰযুক্তি, সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী প্ৰত্যাহ্বান, মাওবাদী, দক্ষতা বিকাশ, কাৰাগাৰ সংস্কাৰ আদি বিভিন্ন বিষয়ৰ ওপৰত আলোচনা কৰা হ’ব। এই সন্মিলনত জিলা, ৰাজ্য আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ৰ আৰক্ষী আৰু চোৰাংচোৱা বিষয়াসকলে চিনাক্তকৃত বিষয়বস্তুৰ ওপৰত বিস্তৃতভাৱে আলোচনা কৰা হ’ব৷ প্ৰতিটো বিষয়বস্তুৰ অধীনত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ পৰা উত্তম পদ্ধতিসমূহ সন্মিলনত উপস্থাপন কৰা হ’ব যাতে ৰাজ্যসমূহে ইজনে সিজনৰ পৰা শিকিব পাৰে।
২০১৪ চনৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ডিজিপি সন্মিলনৰ প্ৰতি যথেষ্ট গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীসকলৰ দৰে প্ৰতীকী উপস্থিতি নহয়, তেওঁ সন্মিলনৰ সকলো গুৰুত্বপূৰ্ণ অধিবেশনত প্ৰত্যক্ষভাৱে অংশগ্ৰহণ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ধৈৰ্য্যৰে সকলো বিষয় শুনাই নহয়, বিনামূলীয়া আৰু অনানুষ্ঠানিক আলোচনাকো উৎসাহিত কৰে যাতে নতুন ধাৰণা বিভিন্ন জনৰ মনলৈ আহিব পাৰে। ইয়াৰ ফলত দেশৰ শীৰ্ষ আৰক্ষী বিষয়াসকলে দেশখনক প্ৰভাৱিত কৰা মূল পুলিচিং আৰু আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তাজনিত বিষয়সমূহৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক পোনপটীয়াকৈ অৱগত কৰিবলৈ আৰু তেওঁলোকৰ মুকলি আৰু অকপট পৰামৰ্শ দিবলৈ এক সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণ পৰিৱেশৰ সৃষ্টি কৰে।
তদুপৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ সন্মিলনে পুলিচিং আৰু নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰত ভৱিষ্যতৰ বিষয়বস্তুৰ ওপৰত আলোচনা আৰম্ভ কৰিছে, যাতে বৰ্তমান সময়ত কেৱল সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰাই নহয়, গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয় আৰু প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ সামৰ্থ্যও গঢ়ি তোলা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০১৪ চনৰ পৰা সমগ্ৰ দেশতে বাৰ্ষিক ডিজিপি সন্মিলনৰ আয়োজনতো উৎসাহিত কৰি আহিছে।২০১৪ চনত গুৱাহাটীত; ২০১৫ চনত কচ্চৰ ৰাণৰ ধৰ্দো; ২০১৬ চনত হায়দৰাবাদৰ ৰাষ্ট্ৰীয় আৰক্ষী একাডেমী; ২০১৭ চনত টেকানপুৰৰ বিএছএফ একাডেমী; ২০১৮ চনত কেৱাদিয়া; আৰু ২০১৯ চনত পুনেৰ আইআইএছইআৰ আৰু ২০২১ চনত লক্ষ্ণৌৰ আৰক্ষী মুখ্য কাৰ্যালয়ত এই সন্মিলনৰ আয়োজন কৰা হয়৷

Prime Minister's Office
PM to attend All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police on 21-22 January
20 JAN 2023 6:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will attend the All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police 2022 at the National Agricultural Science Complex, PUSA, New Delhi on 21-22 January, 2023.
The three day Conference, being held from January 20 to 22, 2023, will be held in hybrid format. About 100 invitees including DGP of States/UTs and Heads of Central Armed Police Forces and Central Police Organizations will attend the Conference physically, while the remaining invitees will participate virtually from across the country.
The conference will discuss a wide range of issues including Cyber Crime, Technology in Policing, Counter Terrrorism challenges, Left Wing Extremism, capacity building, Prison Reforms, among others. The conference is the culmination of extensive deliberations involving police & intelligence officers from district, state and national levels on identified themes. Best practices from States/ UTs under each of the themes will be presented at the Conference so that States can learn from each other.
Since 2014, the Prime Minister has taken a keen interest in the DGP conference. Unlike the symbolic presence of Prime Ministers earlier, he sits through all major sessions of the conference. Prime Minister not only listens patiently to all the inputs, but also encourages free and informal discussions so that new ideas can come up. This provides a congenial atmosphere for the top police officials of the country to directly brief the Prime Minister on key policing and internal security issues affecting the country, and give their open and frank recommendations.
Further, guided by the vision of the Prime Minister, the Conference has started discussions on futuristic themes in policing and security, to ensure not only safety in the present times, but also to develop capability to meet emerging issues and challenges.
Prime Minister has also encouraged the organisation of annual DGP conferences all across the country since 2014. The conference was organised at Guwahati in 2014; Dhordo, Rann of Kutch in 2015; National Police Academy, Hyderabad in 2016; BSF Academy, Tekanpur in 2017; Kevadiya in 2018; and IISER, Pune in 2019 and at Police Headquarters, Lucknow in 2021.