Ministry of Youth Affairs and Sports
Prime Minister will inaugurate this year’s National Youth Festival at Huballi, Karnataka on 12th January: Shri Anurag Singh Thakur
10 JAN 2023 3:55PM by PIB Delhi
Key Highlights:
• The 26th National Youth Festival is being organized at Hubballi- Dharwad, Karnataka by Union Ministry of Youth Affairs & Sports in collaboration with Government of Karnataka from 12th-16th January.
• Theme of the festival this year is 'Viksit Yuva Viksit Bharat'.
Prime Minister, Shri Narendra Modi will inaugurate this year’s National Youth Festival at Huballi, Karnataka on 12th January on the occasion of birth anniversary of Swami Vivekananda. This was announced by the Union Minister for Youth and Sports Affairs Shri Anurag Singh Thakur at a media briefing in New Delhi today. The 26th National Youth Festival will be held from 12th to 16th January, 2023 at Hubballi- Dharwad, Karnataka and is being organized by the Union Ministry of Youth Affairs & Sports in collaboration with Government of Karnataka.
Shri Anurag Thakur said that as we are celebrating Azadi Ka Amrit Mahotsav, the festival aims to step up the role of youth in nation building during Amrit Kaal. Therefore, it will be an endeavour to disseminate the message of ‘Panch Pran’ as espoused by the Prime Minister among the youth, the Minister said. Giving further details, Shri Anurag Thakur said that India is holding G20 Presidency this year which is a matter of great pride for every Indian. Ministry of Youth Affairs and Sports is organizing ‘Y Talks’ throughout the country for Y(Youth)-20 activities of G-20. The National Youth Festival will set pace for Y-20 engagement across the country by sensitizing the youth about the themes of Y-20. The participants will in turn take the message and themes of Y-20 to every nook and corner of the country, he explained. Shri Anurag Thakur also said that the Youth Festival is being celebrated as green festival using only biodegradable materials. The focus will be on Prime Minister’s Mission LiFE and Green Energy, the Minister added.
Giving details about the festival, Secretary, Department of Youth Affairs, GoI Smt Meeta R. Lochan said that the 26th National Youth Festival is being organized at Hubballi- Dharwad, Karnataka by Union Ministry of Youth Affairs & Sports in collaboration with Government of Karnataka. More than 30,000 youth will attend the inaugural function where the Prime Minister will share his vision with them. During this unique five-day event, over 7500 youth delegates from all over India, recognized and leaders in their own field of activity, get together to engage in different learning activities. Theme of the festival this year is 'Viksit Yuva Viksit Bharat'.
Activities in the festival include (1) Discussions on relevant themes like Student Centric governance and Digital India. Domain leaders and other experts will engage in lively discussions with elected representatives about how to facilitate student-centric governance. (2) Adventure sports activities like scuba diving are included. (3) Exhibitions of traditional sports like Kalaripayatu (Kerala), Silambam (Tamil Nadu), Gatka (Punjab), Mallakhamb (Maharashtra) are being organized. (4) Competitive cultural events like folk dance and folk song are organized where troupes from different states participate. Interesting non-competitive events include social development fair ‘Yuva Kriti’. ‘Adventure Festival’, ‘Suvichar’, ‘Young artists camp’ among others.
The Youth Summit will include two way discussions on following themes: i) Future of Work, Industry, Innovation and 21st Century Skills, ii) Climate change and disaster risk reduction, iii) Peace building and Reconciliation, iv) Shared future-youth in democracy and governance, v) Health and Well Being
Many events in the festival will be livestreamed across the nation so that crores of young people can also be engaged with the entire festival.
This year the festival is being celebrated as Green Youth Festival where only re-usable cutlery, napkins etc are being used. All the mementos, medals, stationery are of reusable material. Water refilling stations are set up to reduce use of disposables.
On 15th of January, a YOGATHON is planned between 6AM to 8 AM by mobilizing 5 lakh people from across 31 districts of Karnataka.
A large number of activities with youth engagement will be organized throughout the period of the festival across the country.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
জনুৱারি ১২দা প্রধান মন্ত্রীনা কর্নাতকাগী হুবলীদা চহি অসিগী নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কগনি: শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর
10 JAN 2023 3:55PM by PIB Imphal
মরুওইবা ৱাফমশিং:
• য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা কর্নাতকা সরকারগা খুৎশম্নদুনা জনুৱারি ১২-১৬ ফাওবা কর্নাতকাগী হুবলী-ধরৱাদতা ২৬শুবা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল পাংথোক্কনি।
• চহি অসিগী ফেস্তিবেলগী থিমদি ‘ভিকসিত য়ুব ভিকসিত ভারত’ নি।
শ্বামী বিবেকানন্দগী মপোক নুমিৎ জনুৱারি ১২দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কর্নাতকাগী হুবলীদা চহি অসিগী নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি। ৱাফম অসি ঙসি নিউ দিল্লিদা পাউমীশিংদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা লাউথোকখিবনি। য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা কর্নাতকা সরকারগা খুৎশম্নদুনা জনুৱারি ১২-১৬ ফাওবা কর্নাতকাগী হুবলী-ধরৱাদতা ২৬শুবা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল পাংথোক্কনি।
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা হায়খি ঐখোয়না অজাদি কা অমৃত কাল পাংথোকপগা লোয়ন্না, ফেস্তিবেল অসিগী পান্দমদি অমৃত কাল মনুংদা লৈবাক শেমগৎপদা নহারোলশিংগী থৌদাং হেনগৎহনবনি। মরম অসিনা, প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা শন্দোক্লিবা ‘পঞ্চ প্রান’গী পাউজেল অসি য়ৌহনবদা ফেস্তিবেল অসিনা মতেং পাংগনি। চহি অসিদা ভারতনা জি-১০গী প্রসিদেন্দ ওইরিবা অসি ভারতমচা খুদিংমক্না চাউথোকচফম্নি। জি-২০গী মখাদা য়ুথ-২০গীদমক লৈবাক শীনবা থুংনা মিনিস্ত্রিনা ‘য়ুথ তোক্লস’ শীল্লি। নহারোলশিং য়ুথ-২০গী মরমদা ৱাখল তাহন্নবা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল অসি লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোক্কদৌরিবা য়ুথ-২০গী থৌরাং তৌবা ওইনা শীনবনি। শরুক য়ারিবশিংনা লৈবাক শীনবা থুংনা য়ুথ-২০গী পাউজেলশিং অমসুং থিমশিং য়ৌহনগনি। ফেস্তিবেল অসিদা মশা মরোমদোম তুমজবা পোৎলমশিং খক শীজিন্নবা মরম্না মসি গ্রিন ফেস্তিবেল অমা ওইনা পাংথোক্লি। মসিনা প্রধান মন্ত্রীগী মিসন লাইফ অমসুং গ্রিন ইনর্জিদা মীৎয়েং থম্লি।
ভারত সরকারগী য়ুথ এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি, শ্রীমতি মিতা আর লোচানা হায়খি য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা কর্নাতকা সরকারগা খুৎশম্নদুনা জনুৱারি ১২দগী জনুৱারি ১৬ ফাওবা কর্নাতকাগী হুবলী-ধরৱাদতা ২৬শুবা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল পাংথোক্কনি। হৌদোকপগী থৌরমদা নহারোল ৩০,০০০ হেন্না শরুক য়াগনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা মহাক্কী পান্দমশিং থমগনি। নুমিৎ মঙানিগী অখন্নবা থৌরম অসিদা, ভারতকী মফম পুম্নমক্তগী নহারোল দেলিগেদ ৭৫০০দা মখোয়না থবক তৌরিবা হিরমশিং শকখঙলবা লুচিংবশিংনা তোঙান-তোঙানবা তাকপী-তম্বীবগী থবকশিং পাংথোক্কনি। চহি অসিগী ফেস্তিবেলগী থিমদি ‘ভিকসিত য়ুব ভিকসিত ভারত’ নি।
ফেস্তিবেল অসিদা পাংথোক্কদবা থৌরমশিংদি (১)মহৈরোয়শিংদা য়ুম্ফম ওইবা লৈঙাক অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়া হায়বা হিরমদা খন্নগনি। লুচিংবশিং অমসুং অতোপ্পা অখঙ-অহৈশিংনা মীয়ামগী মীহুৎশিংগা লোয়ন্না কমদৌনা মহৈরোয়শিংদা য়ুম্ফম ওইবা লৈঙাক লৈহনগদগে হায়বগী মতাংদা খন্নগনি (২)এদভেঞ্জর স্পোর্তশিং হায়বদি স্কুভা দাইভিং (৩)মমাঙঙৈগী মশান্নশিং হায়বদি কালারিপায়াতু(কেরলা),সিলামবাম(তামিল নাদু), গাতকা(পঞ্জাব), মাল্লাখাম্বা(মহারাস্ত্রা)গী একজিবসিনশিং (৪)তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংগী নহারোলশিংগী ফোক দান্স অমসুং ফোক ঈশৈ চাংদম্নবনি। অতোপ্পা চাংদম্নবা নত্তবা থৌরমশিংগী মনুংদা য়ুব ক্রিতি, এদভেঞ্জর ফেস্তিবেল, সুভিচার, য়ং আর্তিস্ত কেম্প য়াওরি।
মখাগী থিমশিং অসিদা য়ুথ সম্মিৎগী খন্ন-নৈনবা পাংথোক্কনি: (১) তুংগী থবক, উদোগ, ইন্নোবেসন অমসুং ২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং, (২)অইং-অশাগী খল হোংলকপা অমসুং অমাং-অতা থোকপা হন্থহনবা, (৩) শান্তি পুরকপা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা, (৪) গনতন্ত্র অমসুং লৈঙাক্তা তুংগী নহারোলশিং শরুক য়াবা (৫) হকশেল অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা অসিনি।
ফেস্তিবেল অসিদা থৌরম কয়া লৈবাক শীনবা থুংনা লাইভস্ত্রিম তৌগনি অমসুং নহারোল করোর কয়া য়েংবা য়াগনি।
চহি অসিগী ফেস্তিবেল অসিদা অমুক হন্না শীজিন্নবা য়াবা কতলেরি, নেপকিনশিং শীজিন্নদুনা গ্রিন য়ুথ ফেস্তিবেল অমা ওইনা পাংথোক্লি। মেমোন্তোশিং, মেদলশিং অমসুং চে-চাং খুদিংমক অমুক হন্না শীজিন্নবা য়াবা মচাকশিংনা শাবনি। দিস্পোসেবলশিং শীজিন্নবা হন্থহন্নবা ঈশিং য়ানবা মফমশিং হাংদোক্লে।
জনুৱারি ১৫গী অয়ুক পুং ৬দগী পুং ৮ ফাওবগী মনুংদা কর্নাতকাগী জিলা ৩১গী মীওই লাখ ৫ না য়োগাথোন অমা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরি। ফেস্তিবেল মনুং অসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা নহারোলশিংনা শরুক য়াগদবা তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিং পাংথোক্কনি।