প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাছীয়ান ফেডাৰেশ্যনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম ব্লাডিমিৰ পুটিনৰে টেলিফোনত বাৰ্তালাপ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে
16 DEC 2022 4:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৰাছীয়ান ফেডাৰেশ্যনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম ব্লাডিমিৰ পুটিনৰে টেলিফোনত বাৰ্তালাপ কৰে।
সমৰখণ্ডত অনুষ্ঠিত ‘এছচিঅ’ শীৰ্ষ সন্মিলন’ৰ আহৰি পৰত নেতাদ্বৰ মাজত অনুষ্ঠিত বৈঠকৰ পিচত হোৱা এই বাৰ্তালাপত দুয়োগৰাকী নেতাই ‘শক্তি-সহযোগিতা’, ‘বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ’, ‘প্ৰতিৰক্ষা তথা নিৰাপত্তা সহযোগিতা’ তথা অন্য গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰসমূহকে ধৰি দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক সম্পৰ্কীয় প্ৰসংগসমূহৰ বিভিন্ন দিশ পৰ্যালোচনা কৰে।
অব্যাহত থকা ইউক্ৰেইন সংঘাত সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোচনা আৰু কূটনৈতিক পন্থা অৱলম্বনৰ বাবে তেওঁ জনোৱা আহ্বানকে দোহাৰি ইয়াৰ জৰিয়তহে সমাধানৰ সূত্ৰ ওলোৱাৰ কথা উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা ‘জি-২০’ৰ অধ্যক্ষতা সন্দৰ্ভত ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনক তথ্য অৱগত কৰাৰ লগতে ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা প্ৰথমিকতাসমূহৰো আভাস দিয়ে। তেওঁ ‘ছাংইহাই কো-অপাৰেশ্যন অৰ্গেনাইজেশ্যন’-ৰ ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা অধ্যক্ষতাৰ সময়ছোৱাত দুয়োখন দেশে একেলগে কাম কৰি যোৱাৰ বাবে কৰা আশাৰ কথাও উল্লেখ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পৰস্পৰৰ মাজত নিয়মীয়া মিলা-মিচা অব্যাহত ৰখাৰ কথাত সহমত ব্যক্ত কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi speaks on telephone with His Excellency Mr Vladimir Putin, President of the Russian Federation
16 DEC 2022 4:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Mr Vladimir Putin, President of the Russian Federation.
Following up on their meeting in Samarkand on the sidelines of the SCO Summit, the two leaders reviewed several aspects of the bilateral relationship, including energy cooperation, trade and investments, defence & security cooperation, and other key areas.
In the context of the ongoing conflict in Ukraine, Prime Minister reiterated his call for dialogue and diplomacy as the only way forward.
Prime Minister briefed President Putin on India’s ongoing Presidency of the G-20, highlighting its key priorities. He also looked forward to both countries working together during India’s Chairship of the Shanghai Cooperation Organisation.
The leaders agreed to remain in regular touch with each other.