Prime Minister's Office
PM to visit Meghalaya and Tripura on 18th December
PM to inaugurate, dedicate and lay foundation stone of projects worth over Rs 6,800 crores
Projects encompass a wide array of sectors including housing, road, agriculture, telecom, IT, tourism & hospitality, among others
PM to participate in the golden jubilee celebration of the North Eastern Council and attend its meeting in Shillong
PM to launch Grih Pravesh programme for over two lakh beneficiaries under PMAY - urban and rural - schemes in Agartala
17 DEC 2022 12:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Meghalaya and Tripura on 18th December. In Shillong, Prime Minister will participate in the golden jubilee celebration of the North Eastern Council. At around 10:30 AM, Prime Minister will attend the meeting of the North Eastern Council at the State Convention Centre, Shillong. Thereafter, at around 11:30 AM, he will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple projects in a public function in Shillong. He will then travel to Agartala and in a public function at around 2:45 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of various key projects.
PM in Meghalaya
Prime Minister will attend and address the meeting of the North Eastern Council (NEC). The Council was formally inaugurated on 7th November, 1972. NEC has played a key role in the socio-economic development of the North Eastern region and has lent support to various infrastructure projects and other development initiatives across all states of the region. It has helped create valuable capital and social infrastructure, especially in critical gap areas of sectors including education, health, sports, water resources, agriculture, tourism, industry, among others.
In a public function, Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple projects worth over Rs. 2450 crores.
In a step which will further boost telecom connectivity in the region, Prime Minister will dedicate to the nation 4G mobile towers, of which more than 320 have been completed and around 890 are under construction. He will inaugurate the New Campus of IIM Shillong at Umsawli. He will inaugurate Shillong – Diengpasoh Road, which will provide better connectivity to new Shillong satellite township and decongest Shillong. He will also inaugurate four other road projects across three states viz. Meghalaya, Manipur and Arunachal Pradesh.
He will inaugurate the Spawn Laboratory at Mushroom Development Center in Meghalaya to enhance mushroom spawn production and also provide skill training for farmers and entrepreneurs. He will also inaugurate the Integrated Beekeeping Development Centre in Meghalaya to improve the livelihood of beekeeping farmers through capacity building and technology upgradation. Further, he will inaugurate 21 Hindi libraries in Mizoram, Manipur, Tripura and Assam.
Prime Minister will lay the foundation stone of six road projects across the states of Assam, Meghalaya, Manipur, Mizoram and Tripura. He will also lay the foundation stone of the Integrated Hospitality and Convention Centre at Tura and Shillong Technology Park Phase -II. The Technology Park Phase -II will have a built-up area of about 1.5 lakh square feet. It will provide new opportunities for professionals and is expected to create more than 3000 jobs. The Integrated Hospitality and Convention Centre will have a convention hub, guest rooms, food court etc. It will provide the necessary infrastructure for promoting tourism and showcasing cultural heritage in the region.
PM in Tripura
Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of various key initiatives worth over Rs. 4350 crores.
A significant focus of the Prime Minister has been towards ensuring that everyone has a house of their own. In a key step towards ensuring the same in the region, Prime Minister will launch the Grih Pravesh programme for beneficiaries under Pradhan Mantri Awas Yojana – Urban and Pradhan Mantri Awas Yojana – Rural. These houses, developed at a cost of over Rs 3400 crores, will cover over 2 lakh beneficiaries.
With a focus on improving road connectivity, Prime Minister will inaugurate the project for widening of the Agartala bypass (Khayerpur – Amtali) NH-08, which will help ease traffic congestion in Agartala city. He will also lay the foundation stones for 32 roads of more than 230 Km length under PMGSY III (Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana) and for improvement of 112 roads covering a distance of over 540 Km.
Prime Minister will also inaugurate the State Institute of Hotel Management at Anandnagar and Agartala Government Dental College.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর ১৮দা মেঘালয় অমসুং ত্রিপুরাদা চৎকনি
পি.এম.না লুপা করোর ৬,৮০০ হেনবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিং অসিদা হাউসিং, লম্বী-থোং, লৌউ-শিংউ, তেলিকোম, আই.তি., তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতী য়াওনা সেক্তর মখল কয়া কোনশিল্লি
পি.এম.না শিল্লোংদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী গোল্দন জুবিলীগী থৌরম অমসুং মাগী মীফমদা শরুক য়াগনি
পি.এম.না অগরতলাদা পি.এম.এ.ৱাই. –অর্বান অমসুং রুরেল – স্কিমশিংগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ অনি হেনবগী গৃহ প্রভেশকী থৌরম হৌদোক্কনি
17 DEC 2022 12:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ১৮দা মেঘালয় অমসুং ত্রিপুরাদা চৎকনি। শিল্লোংদা প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী গোল্দন জুবিলী থৌরমদা শরুক য়াগনি। অয়ুক পুং ১০:৩০রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা শিল্লোংদা লৈবা স্তেৎ কনভেন্সন সেন্তরদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী মীফমদা শরুক য়াগনি। মসিগী মতুংদা অয়ুক পুং ১১:৩০রোম তারকপদা মহাক্না শিল্লিংদা মীয়ামগী ওইবা থৌরম অমদা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। মহাক্না মতুংদা অগরতলাদা চৎকনি অমসুং নুংথিল পুং ২:৪৫রোম তারকপদা মীয়ামগী ওইবা থৌরম অমদা মহাক্না মরু ওইবা প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি।
মেঘালয়দা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)গী মীফমদা শরুক য়াগনি অমসুং ৱা ঙাংগনি। কাউন্সিল অসি ১৯৭২গী নবেম্বর ৭তা হৌনবী মতুং ইন্না শঙ্গাখি। এন.ই.সি.না অৱাং নোংপোক লমদমগী সমাজিক-শেন্মীৎলোনগী চাউখৎ থৌরাংদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি অমসুং লমদম অসিদা লৈরিবা রাজ্য পুম্নমক্কী তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অমসুং অতোপ্পা চাউখৎ থৌরাংগী থৌশিলশিংদা তেংবাংখি। এজুকেসন, হকশেল, শান্নখোৎনবা, ৱাতর রিসোর্সেস, লৌউ-শিংউ, তুরিজম, ইন্দস্ত্রী অমদি অতোপ্পা কয়া য়াওনা মরু ওইনা সেক্তরশিংগী মরু ওইনা শোত্থরিবা লমশিংদা কান্নবা কেপিতেল অমসুং সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্বদা মতেং পাংখি।
মীয়ামগী ওইবা থৌরম অমদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৪৫০রোম ওইবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি।
লমদম অসিদা তেলিকোম কন্নেক্তিবিতী হেন্না শাহৌ পীনবা খোঙথাং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা ৪জি মোবাইল তাৱরশিং কত্থোক্কনি মসিগী মনুংদা ৩২০দি শাবা লোইশিনখ্রে অমসুং ৮৯০রোমনা শাবগী থবক চত্থরি। মহাক্না উমসোলিদা আই.আই.এম. শিল্লোংগী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাগনি। মহাক্না শিল্লোং-দেঙ্গপাসোহ রোদ শঙ্গাগনি, মসিনা অনৌবা শিল্লোং সেতলাইৎ তাউনশিপ ফাওবা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি অমসুং শিল্লোংদা মী চিনবা হন্থহল্লগনি। মহাক্না রাজ্য অহুমদা – মেঘালয়, মনিপুর অমসুং অরুনাচল প্রদেশ ফাওদুনা চৎলিবা অতোপ্পা রোদ প্রোজেক্ত মরিসু শঙ্গাগনি।
মহাক্না মশরুম স্পোন প্রদক্সন হেনগৎহন্নবা অমসুং লৌমীশিং অমদি ওন্তপ্রিনোরশিংদা স্কিল ত্রেনিং পীনবা মেঘালয়দা মুশরুম দিবেলপমেন্ত সেন্তরদা স্পোন লেবোরেতোরী শঙ্গাগনি। মহাক্না কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং তেক্নোলোজী অপগ্রেদেসনগী খুত্থাংদা খোই য়োক্লিবা লৌমীশিংগী হিংনবগী লম্বী ফগৎহন্নবা মেঘালয়দা ইন্তিগ্রেতেদ বীকিং দিবেলপমেন্ত সেন্তরসু শঙ্গাগনি। মখা তানা মহাক্না মিজোরাম, মনিপুর, ত্রিপুরা অমসুং অসামদা হিন্দী লাইব্রেরী ২১ শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অসাম, মেঘালয়, মনিপুর, মিজোরাম অমসুং ত্রিপুরা রাজ্যশিং অসিদা রোদ প্রোজেক্ত তরুক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না তুরাদা ইন্তিগ্রেতেদ হোস্পিতালিতী এন্দ কনভেন্সন সেন্তর অমসুং শিল্লোং তেক্নোলোজী পার্ক ফেস -II গী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। তেক্নোলোজী পার্ক ফেস-II অসি লম স্ক্বার ফীত লাখ ১.৫ পাকপা মফমদা শাগনি। মসিনা প্রোফেস্নেলশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবা পীরগনি অমদি থবক ৩০০০ হেন্না পীরবা য়াই পান্নরি। ইন্তিগ্রেতেদ হোস্পিতালিতী এন্দ কনভেন্সন সেন্তর অসিদা কনভেন্সন হব, গেস্ত রুমশিং, ফুদ কোর্ত অসিনচিংবা য়াওগনি। মসিনা লমদম অসিদা তুরিজম চাউখৎহন্নবা অমসুং কলচরেল হেরিতেজ উৎথোক্নবা মথৌ তাবা ইনফ্রাস্ত্রকচর পীরগনি।
ত্রিপুরাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪৩৫০ রোম ওইগদবা মরু ওইবা থৌশিল কয়ামরুম শঙ্গাগনি, কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি।
মন্ত্রীনা মশাগী ওইবা য়ুম অমা মীপুম খুদিংমক্তা পীনবা মাইকৈদা মরু ওইবা মীৎয়েং অমা চংদুনা লাকখি। লমদম অসিদা হায়রিবা অসি ফংহন্নবা মাইকৈদা চংশিনবা মরু ওইবা খোঙথাং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা – অর্বান অমসুং প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা – রুরেলগী মখাদা বেনিফিসরীশিংগীদমক গৃহ প্রভেশকী থৌরম হৌদোক্কনি। য়ুমশিং অসি লুপা করোর ৩৪০০ হেন্না চংনা শাখি মসিনা বেনিফিসরী লাখ ২ হেন্না কোনশিল্লি।
রোদ কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা অগরতলা বাইপাস (খায়েরপুর – অমতালি) এন.ঐচ. – ০৮ পাকথোক চাউথোকহনবগী প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি মসিনা অগরতলা সহরদা ত্রাফিক চিনবা হন্থহনবদা মতেং পাংলগনি। মহাক্না পি.এম.জি.এস.ৱাই. III (প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা)গী মখাদা কিমি ২৩০ হেন্না শাংবা লম্বী ৩২ অমসুং কিমি ৫৪০ হেন্নবগী অশাংবা কোল্লিবা লম্বী ১১২ ফগৎহন্নবগীদমক উরেপ-উয়ুংসু তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনন্দনগরদা স্তেৎ ইন্সতিত্যুত ওফ হোতেল মেনেজমেন্ত অমসুং অগরতলা গভর্নমেন্ত দেন্তেল কোলেজসু শঙ্গাগনি।