Prime Minister's Office
PM to address closing ceremony of the year long celebrations of 400th Birth Anniversary of Lachit Barphukan on 25th November
Lachit Barphukan was General of the Royal Army of the Ahom Kingdom, who inflicted crushing defeat on Mughals in Battle of Saraighat in 1671
24 NOV 2022 11:46AM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi will address the closing ceremony of the year long celebrations of 400th Birth Anniversary of Lachit Barphukan on 25th November, 2022 at 11 AM in Vigyan Bhawan, New Delhi.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to honour the unsung heroes in a befitting manner. In line with this, the country is celebrating 2022 as the 400th birth anniversary year of Lachit Barphukan. The celebrations were inaugurated in February this year by the then Hon’ble President of India, Shri Ram Nath Kovind in Guwahati.
Lachit Barphukan (24th November, 1622 — 25th April, 1672) was the famous General of the Royal Army of the Ahom Kingdom of Assam who defeated the Mughals and successfully halted the ever expanding ambitions of the Mughals under Aurangzeb. Lachit Barphukan inspired the Assamese soldiers in the Battle of Saraighat fought in 1671, and delivered a crushing and humiliating defeat on the Mughals. The heroic fight of Lachit Barphukan and his army remains one of the most inspiring military feats of resistance in the history of our country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ২৫দা লাচিৎ বারফুকনগী ৪০০শুবা মপোক কুমওন চহি অমা চুপ্না পালন তৌরকপগী লোইশিনবগী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
লাচিৎ বারফুকন অসি ইং কুমজা ১৬৭১দা সরাইঘাতকী লানফমদা মুগলশিংবু চাউনা মাইথিবা পীখিবা অহোম কিংদমগী রোয়েল আর্মীগী জেনরেল ওইরমখি
24 NOV 2022 11:46AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা নবেম্বর ২৫, ২০২২গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা লাচিৎ বারফুকনগী ৪০০শুবা মপোক কুমওন চহি চামা চুপ্না পালন তৌরকপগী লোইশিনবগী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মতিক চাবা মওংদা শকখঙবীদ্রবা অথৌবশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎন্দুনা লাকখি। মসিগী পরিং চত্থরকপদা লৈবাক অসিনা ২০২২ অসি লাচিৎ বারফুকনগী ৪০০শুবা মপোক কুমওনগী চহি হায়না পালন তৌরি। পালন থৌরম অসি চহি অসিগী ফেব্রুৱারীদা ইকাই খুম্নরবা হান্নগী ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ গোবিন্দনা গুৱাহাতিদা হৌদোকখিবনি।
লাচিৎ বারফুকন (নবেম্বর ২৪, ১৬২২ – এপ্রিল ২৫, ১৬৭২) অসি মুগলশিংবু মাইথিবা পীখিবা অমসুং ঔরঙ্গজেবকী মখাদা মুগলশিংনা লম লৌশিন্দুনা হেন্না পাকথোক-চাউথোকপগী মঙলানশিংবু মাইপাক্না অথিংবা পীখিবা অসামগী অহোম কিংদমগী রোয়েল আর্মীগী মমিং লৈরবা জেনরেলনি। লাচিৎ বারফুকন্না ইং কুমজা ১৬৭১দা লান্থেংনখিবা সরাইঘাত লানফমদা অসামগী লান্মীশিংদা ইথিল পীখি অমসুং মুগলশিংবু চাউনা অমদি ইকাইবা পীদুনা মাইথিবা পীখি। লাচিৎ বারফুকন অমসুং মহাক্কী লান্মীগী থৌনা ফারবা মতৌ অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী পুৱারীদা ইথিল পীরিবা খ্বাইদগী মরু ওইবা মিলিতরীগী অখাং কনবগী মতৌশিংগী মনুংদা অমা ওইনা নীংশিংনরি।