প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী বাহরেন খোঙচত্তা মহাক্কী মফমদা দি কিং হমাদ ওর্দর ওফ রিনাইজেন্স মিংথোল পীবগী থৌরমদা মহাক্না থমখিবা ৱারোল
24 AUG 2019 3:02PM by PIB Imphal
য়োর মেজেস্তী, বাহরেনগী নিংথৌ,
ঐহাক্কী ইফমদা দি কিং ওফ হমাদ ওর্দর ওফ রিনেইজেন্স মিংথোল পীবীবিবদা ঐহাক্না তসেংনা নুংঙাইবা ফাওজৈ। য়োর মেজেস্তীনা ঐহাক অমসুং ঐহাক্কী লৈবাক্কা মরুপ ওইবসিদা মান্ননা নুংঙাইবসু ফাওজৈ।
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা মিংথোল অসিবু ঐহাক্না ভারত মচা বিলিয়ন ১.৩গী মহুৎ শিন্দুনা লৌশিঞ্জরি। মসিদি ভারত পুম্বগী চাউথোকচীংঙাইনি। মসিদি বাহরেনগী নিংথৌ লৈবাক অমসুং ভারতকী নক্নবা অমসুং অফবা মরী অসিবু শকখঙবনি। ঐখোয়গী মরী অসি লিশিং কয়াগী মমাংদগী লৈরক্লবনি।
হৌজিক্কী ২১শুবা চহি চাসিদা ঐখোয়না মরী অসিবু অতোপ্পা হীরম কয়াদসু পাকথোক চাউথোক্লি। ঐখোয়না ঙসি শান্নখিবা ৱারীশিংদা তেংবাংনবগী অতোপ্পা হীরম কয়া হাপচিনবা অমসুং হান্নগী মরীবু হেন্না চেৎশিনহনবগী য়ানবা কয়া পুরকখিবা অসি য়াম্না নুংঙাইবা ৱাফম অমনি।
ঐখোয়না ভারতপু দোল্লর ত্রিলিয়ন ৫গী শেন্মিৎলোন ওইহনবগী পান্দম থম্লি। ঐখোয়না পুন্না চাউখৎমিন্ননবা বাহরেন্সু ভারতকী নক্নবা খোঙলোই ওইবা পাম্মি।
ভারত্তগী হৌখিবা মীওইশিংনা বাহরেনগী খ্বাইদগী চাউবা ফোরেন কম্ম্যুনিতী ওইরিবসিদা ঐহাক্না তসেংনা নুংঙাইবা ফাওই। মখোয়শিংবু মফমসিদা তরাম্না ওকপীরি।
মখোয়বু নীংথিনা য়েংশিনবীদুনা মশাগী ময়ুম্মক্নি খলহনবগীদমক্তা ঐহাক্না লৈবাক অসিগী লুচিংবশিংবু থাগৎচরি। ঐখোয়গী য়ুম্লোন্নবা লৈবাক অসিদা চৎপা ভারতকী অহানবা প্রধান মন্ত্রী ওইবসিদসু ঐহাক্না তসেংনা লাইবক ফবনি খঞ্জৈ।
ঐহাক অমসুং ঐহাক্কী দেলিগেতশিংবু তরাম্না ওকপীবা অমসুং নীংথিনা অমদি নুংঙাইনা থম্বীবগীদমক্তা ঐহাক্না বাহরেনগী লুচিংবশিংবু অমুক্কা হন্না থাগৎচরি। হিস মেজেস্তীনা ভারত্তা লাকপা মতমদা ঐহাক্না তরাম্না ওকচবা ফংবনা ঐহাক্কী লাইবক ফবা ওইগনি।
থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
Acceptance Speech of Prime Minister on being conferred The King Hamad Order of the Renaissance, during his visit to Bahrain
24 AUG 2019 3:02PM by PIB Delhi
Your Majesty the King of Bahrain,
I feel very honoured and fortunate to be awarded The King Hamad Order of the Renaissance. I am equally honoured by Your Majesty’s friendship for me and for my country.
I humbly accept this prestigious honour on behalf of 1.3 billion Indians. It is an honour for entire India. This is a recognition of the close and friendly relations between the Kingdom of Bahrain and India. These relations go back thousands of years.
And in the 21st century, they are expanding in all areas. It is a matter of happiness that in our discussions today, we agreed to add new areas of cooperation and further strengthen our ties.
We aim to make India a $ 5 trillion economy. We would like Bahrain to partner India more closely for shared progress.
I am very happy to note that the Indian origin people are the largest foreign community in Bahrain. They are welcomed here with open heart.
I thank the leadership of the Kingdom for looking after them and making them feel at home here. I consider myself very fortunate to be the first ever Indian Prime Minister to visit this close friend in our neighbourhood.
I am grateful to the leadership of Bahrain for their generous hospitality for my delegation and me.It will be an honour for me to receive His Majesty in India on a visit.
Thank you.