মন্ত্রীমন্দল
অরুনাচল প্রদেশকী কোনুং ইতানাগরগী হোল্লোঙ্গিদা লৈরিবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্তপু “দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত, ইতানাগর” হায়না মমিং ওনবগী কেবিনেতনা অয়াবা পীখ্রে
মমিংসিনা অরুনাচল প্রদেশকী মীয়াম্না নুমিত (দোনয়ি) অমসুং থা (পোলো) নিংবগী মতৌ তাক্লি
02 NOV 2022 3:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অরুনাচল প্রদেশকী কোনুং ইতানাগরগী হোল্লোঙ্গিদা লৈরিবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্তপু “দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত, ইতানাগর” হায়না মমিং ওনবগী অয়াবা পীখ্রে।
অরুনাচল প্রদেশ সরকারনা রাজ্যসিগী চৎনবী অমসুং ইনাক খুল্লবা হেরিতেজ মশক তাক্নবগীদমক্তা মীয়াম্না নুমিত (দোনয়ি) অমসুং থা (পোলো) নিংবগী মতৌ তাক্তুনা এয়রপোর্ত অসিবু ‘দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত, ইতানাগর’ হায়না মিং ওনবগী ৱারেপ লৌখিবনি।
হোল্লোঙ্গি গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত শাবগী ‘ইন-প্রিন্সিপল’গী অয়াবসি ভারত সরকারনা জনুৱারী ২০১৯দা পীখিবনি। প্রোজেক্ত অসিমক এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.)না কেন্দ্র অমসুং অরুনাচল প্রদেশ সরকারগী মতেংগা লোয়ননা লুপা করোর ৬৪৬ চঙনা পায়খৎপনি।

Cabinet
Cabinet approves naming of Greenfield Airport at Hollongi, Itanagar, the State Capital of Arunachal Pradesh as “Donyi Polo Airport, Itanagar”
Name reflects the Arunachal people’s reverence of the Sun (Donyi) and the Moon (Polo)
02 NOV 2022 3:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the naming of Greenfield Airport at Hollongi, Itanagar as “Donyi Polo Airport, Itanagar”.
The resolution was passed by the State Government of Arunachal Pradesh to name the airport as ‘Donyi Polo Airport, Itanagar’, which reflect the people’s reverence of the Sun (Donyi) and the Moon (Polo) to symbolize the traditions and rich cultural heritage of the State.
Government of India granted ‘In-principle’ approval for development of Hollongi Greenfield Airport in January, 2019. The project is being developed by Airports Authority of India (AAI) with the help of Central Government and the State Government of Arunachal Pradesh at a cost of Rs. 646 crore.