তুরিজম মন্ত্রালয়
লোক সভা স্পীকর শ্রী ওম বির্লানা ওক্তোবর ১৯দা তুরিস্ত পুলিস স্কীমগী নেস্নেল কন্ফরেন্সতা ৱা ঙাঙগদৌরি
তুরিজম মন্ত্রালয়না এম.ঐচ.এ. অমসুং বি.পি.আর. এন্দ দি.গা খুৎশম্নরগা কন্ফরেন্স অসি পাঙথোকপনি
নেস্নেল কন্ফরেন্স অসিগী এজেন্দাদি লম কোয়বশিংখক্তগী ওইবা পুলিসিং শেমগৎনবা ভারত পুম্বগী ওইবা মান্নবা তুরিস্ত পুলিস স্কীম পায়খৎপনি
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দী, এম.ও.এস. শ্রী শ্রীপদ য়েস্সো নাইক অমসুং এম.ও.এস. শ্রী নিত্যানন্দ রাইসু কন্ফরেন্স অসিদা ৱা ঙাঙগনি
18 OCT 2022 11:07AM by PIB Imphal
তুরিজম মন্ত্রালয়না গৃহ মন্ত্রালয় অমসুং ব্যুরো ওফ পুলিস রীছর্চ এন্দ দিভেলপমেন্ত (বি.পি.আর. এন্দ দি.)গা খুশম্নরগা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা ওক্তোবর ১৯, ২০২২দা মান্নবা তুরিস্ত পুলিস স্কম পায়খৎপগা মরী লৈননা স্তেত/য়ু.তি.শিংগী পুলিস দিপার্তমেন্তকী দাইরেক্তর জেনেরেল/ ইন্সপেক্তর জেনেরেল (দি.জি./আই.জি.)শিংগী ওইবা নেস্নেল কন্ফরেন্স পাঙথোক্কদৌরি‍। লোক সভাগী স্পীকর, শ্রী ওম বির্লানা কন্ফরেন্স অসিদা অথোইবা মীথুং ওইনা শরুক য়াগদৌরি‍। কনফরেন্স অসি তুরিজম, কল্চর অমসুং দোনরগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা শরুক য়াগনি‍।
তুরিজমগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী শ্রীপদ য়েস্সো নাইক অমসুং গৃহ মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রাই, সেক্রেতরী (হোম) শ্রী অজয় কুমার ঙল্লা, সেক্রেতরী (তুরিজম) শ্রী অর্বিন্দ সিংহ, দাইরেক্তর জেনেরেল (বি.পি.আর. এন্দ দি., এম.ঐচ.এ.) শ্রী বালাজী স্রিভাস্ব, জোইন্ত সেক্রেতরী (ফোরেনর্স দিভিজন, এম.ঐচ.এ.), রাজস্থান, কেরলা, গোৱা অমসুং মেঘালয়গী তুরিজম সেক্রেতরীশিং, স্তেত/য়ু.তি. পুম্নমক্কী দি.জি./আই.জি.শিং, অমদি এম.ঐচ.এ., এম.ও.তি., বি.পি.আর. এন্দ দি.গী অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু কন্ফরেন্স অসিদা শরুক য়াগনি‍।
স্তেত/য়ু.তি. পুম্নমক্কী পুলিস দিপার্তমেন্তকী দি.জি./আই.জি.শিংগী ওইবা নেস্নেল কন্ফরেন্স অসিগী এজেন্দাদি চুনবা শক্লোন অমসুং থৌদাং অমদি ত্রেনিংগী মতৌগা লোয়ননা তুরিস্ত স্পেসিফিক পুলিসিং শেমগৎপা, লম কোয়বশিংগী সেফ্তী অমসুং সিক্যুরিতীনা অহানবা অমদি খ্বাইদগী মরুওইবা প্রাইওরিতী পীদুনা লমকোয় লমথুংফমশিংদা লাক্লিবা মপান লৈবাক্কী অমদি লৈবাক মনুংগী লম কোয়বশিংদা শাফবা ফীভম ফংহন্নবগীদমক ভারত পুম্বদা চপ মান্নবা তুরিস্ত পুলিস স্কীম পায়খৎপনি‍।
কন্ফরেন্স অসিদা, বি.পি.আর. এন্দ দি.না শেম্বা ‘তুরিস্ত পুলিস স্কীম’গী রিপোর্তকী মরমদা শুগায়না তাক্কনি অমদি বি.পি.আর. এন্দ দি.না রিপোর্ত অসিগী রিকমেন্দেসন অমসুং ফাইন্দিংশিং এম.ঐচ.এ., এম.ও.তি. অমসুং স্তেত লৈঙাক/য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসনগী মীহুৎশিংগী মফমদা লান্থোক্কনি‍। কন্ফরেন্স অসিগী ৱাখল্লোন্দি ফোরেন অমসুং দোমেস্তিক তুরিস্তশিংগী মথৌ তাবশিং য়েংশিন্নবা, মখোয়গী সেফ্তী অমসুং সিক্যুরিতী লৈহন্নবগীদমক স্তেত/য়ু.তি.শিংদা অখন্নবা পুলিস পর্সোনেলশিং শেমগৎপনি‍।
তুরিস্ত পুলিস স্কীমগী মতাঙদা পাঙথোক্কদৌরিবা নেস্নেল কন্ফরেন্স অসিগী পান্দমদি তুরিজম মন্ত্রালয়, গৃহ মন্ত্রালয়, ব্যুরো ওফ পুলিস রীছর্চ এন্দ দিভেলপমেন্ত অমসুং স্তেত লৈঙাকশিং/য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসনশিং ফম্পাক অমত্তদা পুনশিন্দুনা স্তেত/য়ু.তি. পুলিস দিপার্তমেন্তশিংগা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবা অমদি ভারত পুম্বগী থাক্তা মান্নবা তুরিস্ত পুলিস স্কীম মায় পাক্না পায়খৎনবগীদমক ফোরেন অমসুং দোমেস্তিক তুরিস্তশিংগী অকক্নবা মথৌ তাবশিংগী মরমদা খঙহনবনি‍। মসিনা সেফ্তী অমসুং সিক্যুরিতীগা মরী লৈননা মালেমগী থাক্তা লৈরিবা ভারতকী ৱাখল্লোন হোংদোক্কনি অমদি মালেমগী মনুংদা ভারত অসি শোয়দনা চৎনিংগদবা লমকোয় লমথুংফম অমা ওইহনবদা মতেং ওইগনি‍।

Ministry of Tourism
Lok Sabha Speaker Shri Om Birla to address the National Conference on Tourist Police Scheme on 19th Oct
Ministry of Tourism in co-ordination with MHA and BPR&D is organizing the conference
Agenda of the National Conference is implementation of uniform Tourist Police Scheme at pan India level for developing the tourist specific policing
Union Minister Shri G. Kishan Reddy, MoS Shri Shripad Yesso Naik and MoS Shri Nityanand Rai will also address the conference
18 OCT 2022 11:07AM by PIB Delhi
Ministry of Tourism in co-ordination with Ministry of Home Affairs and Bureau of Police Research and Development (BPR&D) is organizing National Conference of Director Generals/ Inspector Generals (DGs/IGs) of Police Department of all States/UTs in connection with implementation of Uniform Tourist Police Scheme, on 19th October, 2022 at Vigyan Bhawan, New Delhi. Speaker of Lok Sabha, Shri Om Birla will be the Chief-guest for the conference. The conference will be attended by Minister of Tourism, Culture & DONER, Shri G. Kishan Reddy.
Minister of State for Tourism, Shri Shripad Yesso Naik and Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai. Shri Ajay Kumar Bhalla, Secretary (Home), Shri Arvind Singh, Secretary (Tourism), Shri Balaji Srivastava, Director General (BPR&D, MHA), Joint Secretary (Foreigners division, MHA), State Tourism Secretaries of Rajasthan, Kerala, Goa & Meghalaya, DGs/ IGs of all States/UTs and other senior officials of MHA, MoT, BPR&D will also be present during the conference.
Agenda of the National Conference of DGs/IGs of Police department of all States/UTs is implementation of uniform Tourist Police Scheme at pan India level for developing the tourist specific policing with suitable roles and responsibility and training aspects, to provide safer ecosystem to the foreign and domestic tourists in and around tourist destinations, as safety and security and the first & foremost priority of any tourist.
During the conference, the report on ‘Tourist Police Scheme’ prepared by BPR&D will be deliberated and BPR&D would be sharing the finding and recommendations of the report with MHA, MOT and representatives of State Govts/ UT Administrations. The idea of the conference is to develop a dedicated team of Police personnel by States/ UTs to work towards talking care of the requirements of the foreign & domestic tourists, their safety & security.
Objective of the National Conference on Tourist Police Scheme is to bring Ministry of Tourism, Ministry of Home Affairs, Bureau of Police Research & Development and State Govts/ UT Administration on the same platform, so that they may work together in close coordination with the State/UT Police department and sensitize them about the specific requirements of the foreign & domestic tourists for effective implementation of Uniform Tourist Police Scheme at pan-India level. This would change the safety & security related perception of India at global level and will help in making India a must visit destination around the globe.