Prime Minister's Office
PM meets Smt Uma Suchdeva w/o Colonel (Retd) HK Suchdeva
07 OCT 2022 3:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi met Smt Uma Suchdeva. The 90 year old, presented copies of 3 books penned by her late husband, Colonel (Retd) HK Suchdeva to the Prime Minister.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Today I had a memorable interaction with Smt. Uma Suchdeva Ji. She is 90 years old and is blessed with great vigour and a spirit of optimism. Her husband, Colonel (Retd) HK Suchdeva was a widely respected veteran. Uma Ji is the aunt of General @Vedmalik1 Ji."
"Uma Ji gave me copies of 3 books penned by her late husband. Two of them are associated with the Gita and the third one titled 'Blood and Tears' is a moving account of Col (Retd) HK Suchdeva's experiences during the traumatic period of Partition and its impact on his life."
"We discussed India’s decision to mark 14th August as Partition Horrors Remembrance Day as a tribute to those who suffered due to Partition, built their lives from scratch and contributed to national progress. They epitomise human resilience and fortitude."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কৰ্ণেল (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) এইচ কে সুচদেৱাৰ পত্নী শ্ৰীমতী উমা সুচদেৱাক সাক্ষাৎ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
07 OCT 2022 3:26PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে শ্ৰীমতী উমা সুচদেৱাক সাক্ষাৎ কৰে। ৯০ বছৰীয়া বৃদ্ধাগৰাকীয়ে তেওঁৰ স্বৰ্গীয় স্বামী কৰ্ণেল (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) এইচ কে সুচদেৱাৰ দ্বাৰা ৰচিত ৩ খন গ্ৰন্থৰ প্ৰতিলিপি প্ৰধানমন্ত্ৰীক প্ৰদান কৰে।
এলানি টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
"আজি মই শ্ৰীমতী উমা সুচদেৱাজীৰ সৈতে এক স্মৰণীয় সাক্ষাৎ কৰিলো। তেওঁৰ বয়স ৯০ বছৰ আৰু তেওঁ অতি উৎসাহেৰে আৰু আশাবাদী মনোভাৱৰে আশীৰ্বাদপ্ৰাপ্ত। তেওঁৰ স্বামী কৰ্ণেল (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) এইচ.কে. সুচদেৱা এজন বহুল ভাৱে সন্মানীয় প্ৰবীণ ব্যক্তি আছিল। উমা জী জেনেৰেল @Vedmalik1 জীৰ খুড়ী।"
"উমা জীয়ে মোক তেওঁৰ স্বৰ্গীয় স্বামীৰ দ্বাৰা ৰচিত ৩ খন কিতাপৰ প্ৰতিলিপি প্ৰদান কৰে। তাৰে দুখন গীতাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত আৰু তৃতীয়খন 'তেজ আৰু চকুপানী' শীৰ্ষক হৈছে বিভাজনৰ বেদনাদায়ক সময়ত কৰ্ণেল (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) এইচ.কে. সুচদেৱাৰ অভিজ্ঞতা আৰু তেওঁৰ জীৱনত ইয়াৰ প্ৰভাৱৰ এক চলমান বিৱৰণ।"
"বিভাজনৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা লোকসকলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি হিচাপে ১৪ আগষ্টক বিভাজন ভয়াৱহতা স্মৰণ দিৱস হিচাপে পালন কৰাৰ ভাৰতৰ সিদ্ধান্তৰ বিষয়ে আমি আলোচনা কৰিছো, তেওঁলোকে আৰম্ভণিৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰগতিত অৰিহণা যোগাই আহিছে। তেওঁলোক হ’ল স্থিতিস্থাপকতা আৰু ধৈৰ্য্যৰ প্ৰতীক।"