ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୁଲ୍ଲୁ ଦଶହରା ସମାରୋହରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି
05 OCT 2022 4:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ସ୍ଥିତ କୁଲ୍ଲୁର ଧାଲପୁର ପଡିଆରେ କୁଲ୍ଲୁ ଦଶହରା ସମାରୋହରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସେଠାକୁ ଆସି ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ତାଙ୍କୁ ଭବ୍ୟ ସ୍ୱାଗତ ତଥା ସମ୍ମାନ କରା ଯାଇଥିଲା । ଏହା ପରେ ଭଗବାନ ରଘୁନାଥ ଜୀ’ଙ୍କର ଆଗମନ ସହିତ ରଥ ଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସ୍ୱାଗତ ନିମନ୍ତେ ବହୁତ ଭିଡ ହୋଇଥିବାର ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅନ୍ୟ ଭକ୍ତ ମାନଙ୍କ ସହିତ ପାଦରେ ଚାଲି ଚାଲି ଯାଇଥିଲେ ଏବଂ ଭଗବାନ ରଘୁନାଥ ଜୀ’ଙ୍କୁ ପ୍ରଣାମ କରିଥିଲେ, ଯାହାକି ଏଠାରେ ମୁଖ୍ୟ ଆକର୍ଷଣ ଥିଲା । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ସମସ୍ତ ଲୋକ ମାନଙ୍କୁ ହାତ ଯୋଡି ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣେଇଥିଲେ ଏବଂ ଐତିହାସିକ କୁଲ୍ଲୁ ଦଶହରା ସମାରୋହରେ ଦେବତା ମାନଙ୍କର ଭବ୍ୟ ସଭା ସହିତ ତାଙ୍କ ଦିବ୍ୟ ରଥ ଯାତ୍ରାର ସାକ୍ଷୀ ହୋଇଥିଲେ । ଏହା ଏକ ଐତିହାସିକ ଅବସର ଥିଲା, କାରଣ କୁଲ୍ଲୁ ଦଶହରା ସମାରୋହରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କୁଲ୍ଲୁ ଦଶହରା ମହୋତ୍ସବ ୫ ରୁ ୧୧ ଅକ୍ଟୋବର, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୁଲ୍ଲୁର ଧାଲପୁର ପଡିଆରେ ପାଳନ କରାଯାଉଛି । ଏହି ଉତ୍ସବ ଏହି ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଯେ, ଏହା ଏହି ଭ୍ୟାଲିର ୩୦୦ରୁ ଅଧିକ ଦେବତା ମାନଙ୍କର ମିଳନ ସଭା ଅଟେ । ଏହି ଉତ୍ସବର ପ୍ରଥମ ଦିନରେ, ଦେବତା ମାନେ ନିଜର ସୁନ୍ଦର ଭାବେ ସଜ୍ଜା ଯାଇଥିବା ପାଲିଙ୍କି ଗୁଡିକରେ ଆସି ମୁଖ୍ୟ ଦେବତା ଭଗବାନ ରଘୁନାଥ ଜୀ’ଙ୍କ ମନ୍ଦିରରେ ତାଙ୍କର ପୂଜା କରିଥାନ୍ତି, ଏବଂ ପୁଣି ଥରେ ଧାଲପୁର ପଡିଆକୁ ପ୍ରସ୍ଥାନ କରିଥାନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ ଏହି ସମାରୋହରେ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜୟ ରାମ ଠାକୁର, ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ରାଜେନ୍ଦ୍ର ବିଶ୍ୱନାଥ ଆର୍ଲେକର, କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ଏବଂ ବିଜେପିର ପ୍ରଦେଶ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ସୁରେଶ କୁମାର କଶ୍ୟପଙ୍କ ସହିତ ଅନ୍ୟ ମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ଏହି ଦିବସର ପ୍ରଥମାର୍ଦ୍ଧରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଳାସପୁର ସ୍ଥିତ ଏମ୍ସକୁ ଦେଶକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ । ସେ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ବିଳାସପୁର ସ୍ଥିତ ଲୁହନୁରେ ଅନେକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡିକର ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ମଧ୍ୟ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM participates in Kullu Dussehra
05 OCT 2022 4:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi participated in the Kullu Dussehra celebrations at the Dhalpur Ground of Kullu, Himachal Pradesh today.
The Prime Minister was welcomed and facilitated upon his arrival. This was followed by the arrival of Bhagwan Raghunath Ji and it marked the commencement of the Rath Yatra. A huge crowd had gathered at the occasion to welcome the Prime Minister. The Prime Minister walked to the main attraction with lakhs of other devotees and paid his tributes to Bhagwan Raghunath. The Prime Minister greeted everyone present on the occasion with folded hands and witnessed the divine Rath Yatra along with the grand assembly of the deities in the historic Kullu Dussehra celebrations. A historic occasion, this was the first time ever that the Prime Minister of India had participated in the Kullu Dussehra celebrations.
The International Kullu Dussehra Festival is to be celebrated from 5th to 11th October 2022 at Dhalpur Ground of Kullu. The festival is unique in the sense that it is the congregation of more than 300 Deities of the Valley. On the first day of the Festival, the Deities in their well-decorated palanquins pay their obeisance at the temple of the Chief Deity Bhagwan Raghunath Ji and then proceed to the Dhalpur Ground.
The Prime Minister was accompanied by Chief Minister of Himachal Pradesh, Shri Jai Ram Thakur, Governor of Himachal Pradesh, Shri Rajendra Vishwanath Arlekar, Union Minister of Information & Broadcasting, Shri Anurag Thakur, and BJP State President, Shri Suresh Kumar Kashyap among others.
Earlier in the day, the Prime Minister had dedicated to the nation, AIIMS, Bilaspur. He also inaugurated and laid the foundation stone of multiple projects in Himachal Pradesh in Luhnu, Bilaspur.