যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজু, শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে গান্ধী জয়ন্তীত ফিট ইণ্ডিয়া ফ্ৰীডম ৰাণ ৩.০ মুকলি কৰে
02 OCT 2022 3:23PM by PIB Guwahati
আজি গান্ধী জয়ন্তী উপলক্ষে দেওবাৰে পুৱা নতুন দিল্লীৰ মেজৰ ধ্যানচাঁদ ৰাষ্ট্ৰীয় ষ্টেডিয়ামত ফিট ইণ্ডিয়া ফ্ৰীডম ৰাণ ৩.০ ৰ শুভাৰম্ভ কৰা হয়। ২০২০ চনত ক’ভিড-১৯ মহামাৰী শীৰ্ষত থকাৰ সময়ত ভাৰত চৰকাৰে দেশজুৰি আৰম্ভ কৰা আটাইতকৈ বৃহৎ পদক্ষেপসমূহৰ ভিতৰত তৃতীয় সংস্কৰণটো কেন্দ্ৰীয় আইন আৰু ন্যায় মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজু আৰু কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত ফিট ইণ্ডিয়া প্লগৰ সৈতে যুটীয়াভাৱে মুকলি কৰা হৈছিল ৷ ফিট ইণ্ডিয়া ফ্ৰীডম ৰাণৰ তৃতীয় সংস্কৰণ আজিৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে ৷ এয়া ২ অক্টোবৰৰ পৰা আৰম্ভ হৈ ৩১ অক্টোবৰত শেষ হ’ব।
এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত আছিল ভাৰতৰ প্ৰাক্তন স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰ্ষবৰ্ধন গোৱেল, ক্ৰীড়া সচিব শ্ৰীমতী সুজাতা চতুৰ্বেদী, ভাৰতৰ ক্ৰীড়া প্ৰাধিকৰণৰ সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰী সন্দীপ প্ৰধান, ফিট ইণ্ডিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰদূত ৰিপু দমন বেভলীৰ লগতে ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয় আৰু এছএআইৰ অন্যান্য বিষয়াসকল তথা বহু সংখ্যক অংশগ্ৰহণকাৰী।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ কথা দোহাৰি শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজুৱে কয়, "যেতিয়া শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০১৯ চনত ফিট ইণ্ডিয়া অভিযান আৰম্ভ কৰিছিল, তেতিয়া তেওঁৰ লক্ষ্য আছিল সমগ্ৰ দেশক সুস্থ কৰি তোলা। বিগত বৰ্ষসমূহত এই অভিযান এতিয়া বৃহৎ সফল হৈ পৰিছে। সকলোৱে এতিয়া এই অভিযানত যোগদান কৰিবলৈ আগ্ৰহী আৰু ফিট ইণ্ডিয়া মোবাইল এপটোও প্ৰতিদিনে যথেষ্ট উৎসাহেৰে ডাউনলোড কৰা হৈছে।"
একে ধৰণে নিজৰ অনুভূতিৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰি শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে কয়, "আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ পৰা অমৃত কাললৈকে, আমি ভাৰতক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যোৱাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ দিশত কাম কৰি থাকিব লাগিব আৰু সেই লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ প্ৰথম উপায় হৈছে আমাৰ ফিটনেছক নতুন স্তৰলৈ লৈ যোৱা।"
ফ্ৰীডম ৰাণৰ এই সংস্কৰণত অভিলেখ সংখ্যক অংশগ্ৰহণৰ বাবে আহ্বান জনাই শ্ৰী ঠাকুৰে লগতে কয়, "গান্ধী জয়ন্তীত এই সফল দৌৰৰ তৃতীয় সংস্কৰণ আৰম্ভ কৰি ৩১ অক্টোবৰত চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ জন্ম জয়ন্তীত একতা দিৱসত ইয়াক সমাপ্ত কৰাতকৈ সুন্দৰ অৱকাশ আৰু নহ’ব। যোৱা বছৰ, মুঠ অংশগ্ৰহণৰ সংখ্যা ৯ কোটি ৩০ লাখত উপনীত হৈছিল আৰু এই অংশগ্ৰহণৰ সংখ্যা দুগুণ কৰিবলৈ আমি ফিট ফ্ৰীডম ৰাণ ৩.০-ক যথেষ্ট সৱলীকৃত কৰিব লাগিব।"
ফিট ইণ্ডিয়া ফ্ৰীডম ৰাণত যোৱা দুবছৰত ভাৰতত সশস্ত্ৰবাহিনীৰ অংশগ্ৰহণ যথেষ্ট হৈছে যাৰ ভিতৰত আছে সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী (বিএছএফ), ভাৰত-তিব্বত সীমান্ত আৰক্ষী (আইটিবিপি), কেন্দ্ৰীয় ৰিজাৰ্ভ আৰক্ষী বাহিনী (চিআৰপিএফ), ভাৰতীয় ৰে'ল, চিবিএছই আৰু আইচিএছই বিদ্যালয়ৰ লগতে যুৱ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ যুৱ শাখা নেহৰু যুৱ কেন্দ্ৰ সংগঠন (এনৱাইকেএছ) আৰু "ৰাষ্ট্ৰীয় সেৱা আঁচনি (এনএছএছ)।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Kiren Rijiju, Shri Anurag Singh Thakur launch Fit India Freedom Run 3.0 on Gandhi Jayanti
02 OCT 2022 3:23PM by PIB Delhi
The launch of Fit India Freedom Run 3.0 took place at the Major Dhyanchand National Stadium in New Delhi on Sunday morning on the occasion of Gandhi Jayanti today. One of the biggest nationwide movements started by the Government of India during the peak of Covid-19 pandemic in 2020, the third edition was jointly launched with a Fit India Plog Run by Union Minister of Law and Justice, Shri Kiren Rijiju and Union Minister of Youth Affairs and SportsShri Anurag Singh Thakur.The third edition of the Fit India Freedom Run started off today, October 2 and will go on until October 31.
Also in attendance on Sunday was former Health Minister of India Shri Harshvardhan Goel, Secretary Sports Smt. Sujata Chaturvedi, Director General, Sports Authority of India Shri Sandip Pradhan, Fit India ambassador Ripu Daman Bevli as well as other officials from the Sports Ministry and SAI along with a large number of participants.
Reiterating the Prime Minister’s vision, Shri Kiren Rijiju mentioned, “When Shri Narendra Modi launched the Fit India movement in 2019, his vision was to make the entire nation fit. This movement over the years has now become such a massive success. Everyone is now interested to join the movement and the Fit India mobile app is also being downloaded with much enthusiasm every single day.”
Echoing his sentiments on the same lines, Shri Anurag Singh Thakur mentioned, “From Azadi ka Amrit Mahotsav to Amrit Kaal, we have to keep working towards Prime Minister’s vision of taking India to new heights and the first way to reach that goal is by taking our fitness to new level.”
Urging for a record number of participation in this edition of the Freedom Run, Shri Thakur added, “There is no better occasion than to start the third edition of this successful run on Gandhi Jayanti and culminate it on Ekta Divas – the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel on October 31. Last year, the total participation reached 9 crore 30 lakh and we have to give a lot of strength to Fit Freedom Run 3.0 to double the participation numbers.”
The Fit India Freedom Run, over the last two years, has seen participation from India Armed forces including the Border Security Force (BSF), Indo-Tibetan Border Police (ITBP), Central Reserve Police Force (CRPF), the Indian Railways, CBSE and ICSE schools as well as the Ministry of Youth Affairs youth wings Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS) and “National Service Scheme (NSS).