Prime Minister's Office
PM pays tributes to Lal Bahadur Shastri on his Jayanti
Also shares some glimpses from Lal Bahadur Shastri's Gallery in Pradhanmantri Sangrahalaya in Delhi
02 OCT 2022 9:15AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to former Prime Minister, Lal Bahadur Shastri Ji on his Jayanti. PM also shared a video of his thoughts on Lal Bahadur Shastri. Shri Modi has also shared some glimpses from Lal Bahadur Shastri's Gallery in Pradhanmantri Sangrahalaya in Delhi showcasing his life journey and accomplishments as PM.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Lal Bahadur Shastri Ji is admired all across India for his simplicity and decisiveness. His tough leadership at a very crucial time of our history will always be remembered. Tributes to him on his Jayanti."
“Today, on Shastri Ji’s Jayanti I am also sharing some glimpses from his gallery in the Pradhanmantri Sangrahalaya in Delhi, which showcases his life journey and accomplishments as PM. Do visit the Museum…”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লাল বহাদুর শাস্ত্রিগী মপোক নুমিৎতা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
নিউ দিল্লিদা লৈবা প্রধানমন্ত্রী শংগ্রহলয়দা থম্লিবা লাল বহাদুর শাস্ত্রিগী গেল্লরিদগী শক্তম খরশু উৎখি
02 OCT 2022 9:15AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী লাল বহাদুর শাস্ত্রিগী মপোক নুমিৎতা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। লাল বহাদুর শাস্ত্রিগী মরমদা মহাক্কী ওইবা ৱাখল্লোনশিংগী ভিদিও অমা প্রধান মন্ত্রীনা উৎখি। মহাক্কী পুন্সি খোঙচৎ অমসুং প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা পাংথোকখিবা থবকশিং খঙহনবা নিউ দিল্লিদা লৈবা প্রধানমন্ত্রী শংগ্রহলয়দা থম্লিবা লাল বহাদুর শাস্ত্রিগী গেল্লরিদগী শক্তম খরশু শ্রী মোদীনা উৎখি।
ত্বিৎ অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ মহাক্কী চম্না হিংবা পুন্সি অমসুং অথুবা মতমদা ৱারেপ লৌবা ঙম্বগীদমক ভারত শীনবা থুংনা লাল বহাদুর শাস্ত্রি শিংথানখি। ঐখোয়গী পুৱারিগী অরুবা তাঙ্কক অমদা মহাক্না থৌনা ফনা লুচিংখিবা অদু মতম চুপ্পদা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্কী মপোক নুমিৎতা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎলি”।
“ঙসি, শাস্ত্রিজিগী মপোক নুমিৎ অসিদা, মহাক্কী পুন্সি খোঙচৎ অমসুং প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা পাংথোকখিবা থবকশিং খঙহনবা নিউ দিল্লিদা লৈবা প্রধানমন্ত্রী শংগ্রহলয়দা থম্লিবা মহাক্কী গেল্লরিদগী শক্তম খর ঐনা উৎলি। মিউজম য়েংবীয়ু...”