Ministry of Finance
₹1,47,686 crore gross GST revenue collected in the month of September 2022
Monthly GST revenues more than ₹ 1.4 lakh crore for seven months in a row
Revenues for the month of September 2022 are 26% higher than the GST revenues in the same month in 2021
Another milestone crossed in September with more than 1.1 crore e-way bills and e-invoices, combined (72.94 lakh e-invoices and 37.74 lakh e-way bills), generated without any glitch on the GST Portal portal run by NIC on 30th September 2022
01 OCT 2022 12:59PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of September 2022 is ₹ 1,47,686 crore of which CGST is ₹ 25,271 crore, SGST is ₹ 31,813 crore, IGST is ₹ 80,464crore (including ₹ 41,215 crore collected on import of goods) and Cess is ₹ 10,137 crore (including ₹ 856 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹ 31,880 crore to CGST and ₹ 27,403 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue of Centre and the States after regular settlements in the month of September 2022 is ₹ 57,151 crore for CGST and ₹ 59,216 crore for the SGST.
The revenues for the month of September 2022 are 26% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was 39% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 22% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
This is the eighth month and for seventh months in a row now, that the monthly GST revenues have been more than the ₹ 1.4 lakh crore mark. The growth in GST revenue till September 2022 over the same period last year is 27%, continuing to display very high buoyancy. During the month of August 2022, 7.7 crore e-way bills were generated, which was marginally higher than 7.5 crore in July 2022.
This month witnessed the second highest single day collection of Rs. 49,453 crore on 20th September with second highest number of 8.77 lakh challans filed, next only to Rs. 57,846 crore collected on 20th July 2022 through 9.58 lakh challans, which pertained to end of the year returns. This clearly shows that the GST portal maintained by GSTN has fully stabilized and is glitch free. September also saw another milestone getting crossed when more than 1.1 crore e-way bills and e-invoices, combined (72.94 lakh e-invoices and 37.74 lakh e-way bills), were generated without any glitch on the portal run by NIC on 30th September 2022.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of September 2022 as compared to September 2021.
State-wise growth of GST Revenues during September 2022
State
Sep-21
Sep-22
Growth
Jammu and Kashmir
377
428
13%
Himachal Pradesh
680
712
5%
Punjab
1,402
1,710
22%
Chandigarh
152
206
35%
Uttarakhand
1,131
1,300
15%
Haryana
5,577
7,403
33%
Delhi
3,605
4,741
32%
Rajasthan
2,959
3,307
12%
Uttar Pradesh
5,692
7,004
23%
Bihar
876
1,466
67%
Sikkim
260
285
9%
Arunachal Pradesh
55
64
16%
Nagaland
30
49
61%
Manipur
33
38
17%
Mizoram
20
24
22%
Tripura
50
65
29%
Meghalaya
120
161
35%
Assam
968
1,157
20%
West Bengal
3,778
4,804
27%
Jharkhand
2,198
2,463
12%
Odisha
3,326
3,765
13%
Chattisgarh
2,233
2,269
2%
Madhya Pradesh
2,329
2,711
16%
Gujarat
7,780
9,020
16%
Daman and Diu
0
0
-38%
Dadra and Nagar Haveli
304
312
3%
Maharashtra
16,584
21,403
29%
Karnataka
7,783
9,760
25%
Goa
319
429
35%
Lakshadweep
0
3
731%
Kerala
1,764
2,246
27%
Tamil Nadu
7,842
8,637
10%
Puducherry
160
188
18%
Andaman and Nicobar Islands
20
33
69%
Telangana
3,494
3,915
12%
Andhra Pradesh
2,595
3,132
21%
Ladakh
15
19
27%
Other Territory
132
202
53%
Center Jurisdiction
191
182
-5%
Grand Total
86,832
1,05,615
22%

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୨୦୨୨ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ୧,୪୭,୬୮୬ କୋଟି ଟଙ୍କାର ସକଳ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ଆଦାୟ
କ୍ରମାଗତ ୭ ମାସ ଧରି ମାସିକ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ସଂଗ୍ରହ ୧.୪ ଲକ୍ଷ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ରହିଛି
ଓଡ଼ିଶାରେ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ ୧୩ ପ୍ରତିଶତ ବଢ଼ିଲା; ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ମାସରେ ୩ ହଜାର ୭୬୫ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଜିଏସଟି ଆଦାୟ
ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ରେ ସଂଗୃହିତ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ୨୦୨୧ର ସମାନ ମାସ ତୁଳନାରେ ୨୬% ଅଧିକ
ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ଆଉ ଏକ ଉପଲବ୍ଧି ହାସଲ; ୩୦ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ଦିନ ଜିଏସଟି ପୋର୍ଟାଲରେ ୧.୧ କୋଟି ଇ-ୱେ ବିଲ ଏବଂ ଇନଭଏସ (୭୨.୯୪ ଇ-ଇନଭଏସ ଏବଂ ୩୭.୭୪ ଲକ୍ଷ ଇ-ୱେ ବିଲ) ଜାରି ହେଲା
01 OCT 2022 12:59PM by PIB Bhubaneswar
ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ମାସରେ ସକଳ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ ୧,୪୭,୬୮୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ଟପିଛି । ଏଥିମଧ୍ୟରୁ ସିଜିଏସଟି ୨୫,୨୭୧ ଏବଂ ଏସଜିଏସଟି ୩୧,୮୧୩ କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଛି । ସେହିପରି ଆଇଜିଏସଟି ୮୦,୪୬୪ କୋଟି ଟଙ୍କା (ବସ୍ତୁ ଆମଦାନୀରୁ ସଂଗୃହିତ ୪୧,୨୧୫ କୋଟି ଟଙ୍କା ସମେତ) ଏବଂ ସେସ ୧୦,୧୩୭ କୋଟି ଟଙ୍କା (ବସ୍ତୁ ଆମଦାନୀରୁ ସଂଗୃହିତ ୮୫୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ସମେତ) ରହିଛି ।
ସରକାର ସିଜିଏସଟି ବାବଦରେ ୩୧,୮୮୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ପରିଶୋଧ କରିବା ସହିତ ଆଇଜିଏସଟିରୁ ନିୟମିତ ପରିଶୋଧ ବାବଦରେ ୨୭ ହଜାର ୪୦୩ କୋଟି ଟଙ୍କା ପରିଶୋଧ କରିଛନ୍ତି । ନିୟମିତ ପରିଶୋଧ ପରେ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ମୋଟ୍‌ ରାଜସ୍ବ ପରିମାଣ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ରେ ସିଜିଏସଟି ବାବଦରେ ୫୭ ହଜାର ୧୫୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ ଏସଜିଏସଟି ବାବଦରେ ୫୯ ହଜାର ୨୧୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଛି ।
ଓଡ଼ିଶାରେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ମାସରେ ୩ ହଜାର ୭୬୫ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ଆଦାୟ ହୋଇଛି । ଗତ ବର୍ଷ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ୩ ହଜାର ୩୨୬ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ କରାଯାଇଥିଲା । ଚଳିତ ବର୍ଷ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ରାଜ୍ୟରେ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ ୧୩ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ମାସ ତୁଳନାରେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ମାସରେ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ସଂଗ୍ରହ ୨୬% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏହି ମାସ ସମୟରେ ବସ୍ତୁ ଆମଦାନୀରୁ ସଂଗୃହିତ ରାଜସ୍ବ ପରିମାଣ ୩୯% ଅଧିକ ଥିବା ବେଳେ ଘରୋଇ କାରବାର (ସେବା ଆମଦାନୀ ସମେତ) ରୁ ସଂଗୃହିତ ରାଜସ୍ବ ପରିମାଣ ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ମାସ ତୁଳନାରେ ୨୨% ଅଧିକ ରହିଛି ।
କ୍ରମାଗତ ୭ ମାସ ଧରି ମାସିକ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ସଂଗ୍ରହ ୧.୪ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ସଂଗ୍ରହ ଗତ ବର୍ଷର ଏହି ଅବଧି ତୁଳନାରେ ୨୭% ଅଧିକ ରହିଛି । ଏହା ଉଚ୍ଚ ରାଜସ୍ବ ବୃଦ୍ଧିକୁ ଦର୍ଶାଉଛି । ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୨ରେ ୭.୭ କୋଟି ଇ-ୱେ ବିଲ ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଇଥିଲା । ଏହା ଜୁଲାଇ ୨୦୨୨ରେ ଜାରି ହୋଇଥିବା ୭.୫ କୋଟି ଇ-ୱେ ବିଲ ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ।
ଚଳିତ ମାସରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଦ୍ବିତୀୟ ସର୍ବାଧିକ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ସଂଗ୍ରହ କରାଯାଇଥିଲା। ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦ ତାରିଖରେ ୪୯ ହଜାର ୪୫୩ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଜିଏସଟି ଆଦାୟ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ଦ୍ବିତୀୟ ସର୍ବାଧିକ ୮.୭୭ ଲକ୍ଷ ଚାଲାଣ ଦାଖଲ କରାଯାଇଥିଲା । ଏଥିପୂର୍ବରୁ ୨୦ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୨ରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୯.୫୮ ଲକ୍ଷ ଚାଲାଣ ଦାଖଲ କରାଯିବା ସହିତ ୫୭ ହଜାର ୮୪୬ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଜିଏସଟି ଆଦାୟ ହୋଇଥିଲା । ଏହି ତଥ୍ୟ ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଜିଏସଟିଏନ ଦ୍ବାରା ପରିଚାଳିତ ଜିଏସଟି ପୋର୍ଟାଲ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ସ୍ଥିର ଏବଂ ଏବଂ ବାଧାମୁକ୍ତ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଛି । ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ଆଉ ଏକ ଉପଲବ୍ଧି ହାସଲ କରାଯାଇଛି । ୩୦ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ଦିନ ଜିଏସଟି ପୋର୍ଟାଲରେ ୧.୧ କୋଟି ଇ-ୱେ ବିଲ ଏବଂ ଇନଭଏସ (୭୨.୯୪ ଇ-ଇନଭଏସ ଏବଂ ୩୭.୭୪ ଲକ୍ଷ ଇ-ୱେ ବିଲ) ଜାରି ହୋଇଛି ।
ତଳେ ଦିଆଯାଇଥିବା ଚାର୍ଟରେ ଚଳିତ ବର୍ଷର ମାସିକ ସକଳ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ବ ସଂଗ୍ରହର ଧାରା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି । ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୧ ତୁଳନାରେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜ୍ୟରେ ସଂଗୃହିତ ଜିଏସଟି ଆଦାୟର ରାଜ୍ୟୱାରୀ ତଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରାଗଲା।
State-wise growth of GST Revenues during September 2022
State
Sep-21
Sep-22
Growth
Jammu and Kashmir
377
428
13%
Himachal Pradesh
680
712
5%
Punjab
1,402
1,710
22%
Chandigarh
152
206
35%
Uttarakhand
1,131
1,300
15%
Haryana
5,577
7,403
33%
Delhi
3,605
4,741
32%
Rajasthan
2,959
3,307
12%
Uttar Pradesh
5,692
7,004
23%
Bihar
876
1,466
67%
Sikkim
260
285
9%
Arunachal Pradesh
55
64
16%
Nagaland
30
49
61%
Manipur
33
38
17%
Mizoram
20
24
22%
Tripura
50
65
29%
Meghalaya
120
161
35%
Assam
968
1,157
20%
West Bengal
3,778
4,804
27%
Jharkhand
2,198
2,463
12%
Odisha
3,326
3,765
13%
Chattisgarh
2,233
2,269
2%
Madhya Pradesh
2,329
2,711
16%
Gujarat
7,780
9,020
16%
Daman and Diu
0
0
-38%
Dadra and Nagar Haveli
304
312
3%
Maharashtra
16,584
21,403
29%
Karnataka
7,783
9,760
25%
Goa
319
429
35%
Lakshadweep
0
3
731%
Kerala
1,764
2,246
27%
Tamil Nadu
7,842
8,637
10%
Puducherry
160
188
18%
Andaman and Nicobar Islands
20
33
69%
Telangana
3,494
3,915
12%
Andhra Pradesh
2,595
3,132
21%
Ladakh
15
19
27%
Other Territory
132
202
53%
Center Jurisdiction
191
182
-5%
Grand Total
86,832
1,05,615
22%